بشارت انبیاء به آمدن پیامبر اسلام: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{بخشی از یک کتاب}}
 
{{بخشی از یک کتاب}}
 +
در کتابهای مقدس پیش از [[اسلام]]، بشارتهایی از [[پیامبران|انبیاء]] الهی به آمدن [[پیامبر اسلام]] صلی الله علیه و آله ذکر شده است؛ از جمله این بشارت ها آیه ۱۴ و ۱۵ از «کتاب یهودا» است که می‌ گوید: «لکن خنوخ‌ ادریس‌ که هفتم از [[حضرت آدم علیه السلام|آدم]] بود درباره همین اشخاص خبر داده گفت: اینک خداوند با ده هزار از مقدسین خود آمد تا بر همه داوری نماید و جمیع بی دینان را ملزم سازد و بر همه کارهای بی دینی که ایشان کردند و بر تمامی سخنان زشت که گناهکاران بی دین به خلاف او گفتند...».
  
از جمله اين بشارت ها آيه 14 و 15 از [[کتاب يهودا]] است که مي‌ گويد: «لکن خنوخ‌ ادريس‌» که هفتم از آدم بود درباره همين اشخاص خبر داده گفت: اينک خداوند با ده هزار از مقدسين خود آمد تا بر همه [[داوري]] نمايد و جميع بي دينان را ملزم سازد و بر همه کارهاي بي ديني که ايشان کردند و بر تمامي سخنان زشت که [[گناهکاران]] بي دين به خلاف او گفتند...
+
که ده هزار مقدس فقط با [[رسول خدا]] صلی الله علیه و آله تطبیق می‌ کند که در داستان [[فتح مکه]] با او بودند. بخصوص با توجه به این مطلب که این آیه از کتاب یهودا مدت ها پس از [[حضرت عیسی]] علیه السلام نوشته شده است.
  
که ده هزار مقدس فقط با [[رسول خدا]] صلی الله علیه و آله تطبيق مي‌ کند که در داستان [[فتح مکه]] با او بودند. بخصوص با توجه به اين مطلب که اين آيه از کتاب يهودا مدت ها پس از [[حضرت عيسی]] علیه السلام نوشته شده.
+
و از آن جمله در «سفر تثنیه»، باب ۳۳، آیه ۲ چنین آمده: «و گفت خدا از [[طور سینا|کوه سینا]] آمد و برخاست از سعیر به سوی آنها و درخشید از کوه پاران و آمد با ده هزار مقدس از راستش با یک قانون آتشین...».
  
و از آن جمله در [[سفر تثنيه]]، باب 33، آيه 2 چنين آمده: و گفت خدا از [[کوه سينا]] آمد و برخاست از سعير به سوي آن ها و درخشيد از کوه پاران و آمد با ده هزار مقدس از راستش با يک قانون آتشين...
+
که طبق تحقیق جغرافی دانان منظور از «پاران‌» - یا فاران - [[مکه]] است، و ده هزار مقدس نیز چنان که قبلا گفته شد فقط قابل تطبیق با همراهان و یاران رسول خدا صلی الله علیه و آله است.
  
که طبق تحقيق جغرافي دانان منظور از «پاران‌» - يا فاران - [[مکه]] است، و ده هزار مقدس نيز چنان که قبلا گفته شد فقط قابل تطبيق با همراهان و [[ياران رسول خدا]] صلی الله علیه و آله است.
+
و در فصل چهاردهم «[[انجیل یوحنا|انجیل یوحنا]]»: آیات ۱۶، ۱۷، ۲۵، ۲۶ چنین است: «اگر مرا دوست دارید احکام مرا نگاه دارید، و من از پدر خواهم خواست و او دیگری را که فارقلیط است‌ به شما خواهد داد که همیشه با شما خواهد بود، خلاصه حقیقتی که جهان آن را نتواند پذیرفت زیرا که آن را نمی‌ بیند و نمی‌ شناسد، اما شما آن را می‌ شناسید زیرا که با شما می‌ ماند و در شما خواهد بود - این ها را به شما گفتم مادام که با شما بودم اما فارقلیط روح مقدس که او را پدر به اسم من می ‌فرستد او همه چیز را به شما تعلیم دهد و هر آن چه گفتم به یاد آورد.»
  
و در فصل چهاردهم [[انجيل يوحنا]]: 16، 17، 25، 26 چنين است: اگر مرا دوست داريد [[احکام]] مرا نگاه داريد، و من از پدر خواهم خواست و او ديگري را که فارقليط است‌ به شما خواهد داد که هميشه با شما خواهد بود، خلاصه حقيقتي که جهان آن را نتواند پذيرفت زيرا که آن را نمي‌ بيند و نمي‌ شناسد، اما شما آن را مي‌ شناسيد زيرا که با شما مي‌ ماند و در شما خواهد بود - اين ها را به شما گفتم مادام که با شما بودم اما فارقليط [[روح]] مقدس که او را پدر به اسم من مي ‌فرستد او همه چيز را به شما تعليم دهد و هر آن چه گفتم به ياد آورد.
+
که بر طبق تحقیق کلمه‌ «فارقلیط‌» که ترجمه عربی‌ «پریکلیتوس‌» است‌، به معنای ‌«احمد» است و مترجمین [[انجیل|اناجیل]] از روی عمد یا اشتباه آن را به ‌«تسلی دهنده‌» ترجمه کرده‌اند.
 
 
که بر طبق تحقيق کلمه‌ «[[فارقليط‌]]» که ترجمه عربي‌ «[[پريکليتوس‌]]» است‌ به معناي ‌«احمد» است و مترجمين اناجيل از روي عمد يا اشتباه آن را به ‌«تسلي دهنده‌» ترجمه کرده‌اند.
 
 
 
و در فصل پانزدهم: 26 چنين است: ليکن وقتي فارقليط که من او را از جانب پدر مي‌ فرستم و او روح راستي است که از جانب پدر عمل مي‌ کند و نسبت‌ به من گواهي خواهد داد.
 
 
 
و در فصل شانزدهم: 7، 12، 13، 14 چنين است: و من به شما راست مي‌ گويم که رفتن من براي شما مفيد است، زيرا اگر نروم فارقليط نزد شما نخواهد آمد، اما اگر بروم او را نزد شما مي‌ فرستم اکنون بسي چيزها دارم که به شما بگويم ليکن طاقت تحمل نداريد، اما چون آن خلاصه حقيقت بيايد او شما را به هر حقيقتي هدايت ‌خواهد کرد، زيرا او از پيش خود تکلم نمي‌ کند بلکه آن چه مي‌ شنود خواهد گفت و از امور آينده به شما خبر خواهد داد...
 
 
 
==منبع==
 
رسولى محلاتى، زندگانى حضرت محمد صلی الله علیه و آله، ص 42
 
  
 +
و در فصل پانزدهم: آیه ۲۶ چنین آمده است: «لیکن وقتی فارقلیط که من او را از جانب پدر می‌ فرستم و او روح راستی است که از جانب پدر عمل می‌ کند و نسبت‌ به من گواهی خواهد داد.»
  
 +
و در فصل شانزدهم: آیات ۷، ۱۲، ۱۳، ۱۴ چنین است: «و من به شما راست می‌ گویم که رفتن من برای شما مفید است، زیرا اگر نروم فارقلیط نزد شما نخواهد آمد، اما اگر بروم او را نزد شما می‌ فرستم. اکنون بسی چیزها دارم که به شما بگویم لیکن طاقت تحمل ندارید، اما چون آن خلاصه حقیقت بیاید او شما را به هر حقیقتی هدایت ‌خواهد کرد، زیرا او از پیش خود تکلم نمی‌ کند بلکه آن چه می‌ شنود خواهد گفت و از امور آینده به شما خبر خواهد داد...».
 +
==منابع==
 +
* رسولى محلاتى، زندگانى حضرت محمد صلی الله علیه و آله، ص ۴۲.
 
{{شناختنامه رسول خدا (ص)}}
 
{{شناختنامه رسول خدا (ص)}}
 
+
[[رده:پیامبر اکرم]]
 
[[رده:ولادت پیامبر]]
 
[[رده:ولادت پیامبر]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۳۰

این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon book.jpg

محتوای فعلی بخشی از یک کتاب متناسب با عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)

در کتابهای مقدس پیش از اسلام، بشارتهایی از انبیاء الهی به آمدن پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله ذکر شده است؛ از جمله این بشارت ها آیه ۱۴ و ۱۵ از «کتاب یهودا» است که می‌ گوید: «لکن خنوخ‌ ادریس‌ که هفتم از آدم بود درباره همین اشخاص خبر داده گفت: اینک خداوند با ده هزار از مقدسین خود آمد تا بر همه داوری نماید و جمیع بی دینان را ملزم سازد و بر همه کارهای بی دینی که ایشان کردند و بر تمامی سخنان زشت که گناهکاران بی دین به خلاف او گفتند...».

که ده هزار مقدس فقط با رسول خدا صلی الله علیه و آله تطبیق می‌ کند که در داستان فتح مکه با او بودند. بخصوص با توجه به این مطلب که این آیه از کتاب یهودا مدت ها پس از حضرت عیسی علیه السلام نوشته شده است.

و از آن جمله در «سفر تثنیه»، باب ۳۳، آیه ۲ چنین آمده: «و گفت خدا از کوه سینا آمد و برخاست از سعیر به سوی آنها و درخشید از کوه پاران و آمد با ده هزار مقدس از راستش با یک قانون آتشین...».

که طبق تحقیق جغرافی دانان منظور از «پاران‌» - یا فاران - مکه است، و ده هزار مقدس نیز چنان که قبلا گفته شد فقط قابل تطبیق با همراهان و یاران رسول خدا صلی الله علیه و آله است.

و در فصل چهاردهم «انجیل یوحنا»: آیات ۱۶، ۱۷، ۲۵، ۲۶ چنین است: «اگر مرا دوست دارید احکام مرا نگاه دارید، و من از پدر خواهم خواست و او دیگری را که فارقلیط است‌ به شما خواهد داد که همیشه با شما خواهد بود، خلاصه حقیقتی که جهان آن را نتواند پذیرفت زیرا که آن را نمی‌ بیند و نمی‌ شناسد، اما شما آن را می‌ شناسید زیرا که با شما می‌ ماند و در شما خواهد بود - این ها را به شما گفتم مادام که با شما بودم اما فارقلیط روح مقدس که او را پدر به اسم من می ‌فرستد او همه چیز را به شما تعلیم دهد و هر آن چه گفتم به یاد آورد.»

که بر طبق تحقیق کلمه‌ «فارقلیط‌» که ترجمه عربی‌ «پریکلیتوس‌» است‌، به معنای ‌«احمد» است و مترجمین اناجیل از روی عمد یا اشتباه آن را به ‌«تسلی دهنده‌» ترجمه کرده‌اند.

و در فصل پانزدهم: آیه ۲۶ چنین آمده است: «لیکن وقتی فارقلیط که من او را از جانب پدر می‌ فرستم و او روح راستی است که از جانب پدر عمل می‌ کند و نسبت‌ به من گواهی خواهد داد.»

و در فصل شانزدهم: آیات ۷، ۱۲، ۱۳، ۱۴ چنین است: «و من به شما راست می‌ گویم که رفتن من برای شما مفید است، زیرا اگر نروم فارقلیط نزد شما نخواهد آمد، اما اگر بروم او را نزد شما می‌ فرستم. اکنون بسی چیزها دارم که به شما بگویم لیکن طاقت تحمل ندارید، اما چون آن خلاصه حقیقت بیاید او شما را به هر حقیقتی هدایت ‌خواهد کرد، زیرا او از پیش خود تکلم نمی‌ کند بلکه آن چه می‌ شنود خواهد گفت و از امور آینده به شما خبر خواهد داد...».

منابع

  • رسولى محلاتى، زندگانى حضرت محمد صلی الله علیه و آله، ص ۴۲.
حضرت محمد (صلی الله علیه و آله)
رحمة للعالمین.jpg
رویدادهای مهم زندگی
حمله اصحاب فیل به مکهسفر پیامبر اکرم به شامازدواج با حضرت خدیجه کبری (س) • گذاشتن سنگ حجرالاسود در جای خویش • مبعثمعراجولادت حضرت فاطمه سلام الله علیهارفتن به شعب ابی طالبعام الحزنسفر به طائفهجرت به مدینهازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س)غزوه بدرغزوه احدغزوه احزابصلح حدیبیهغزوه خیبرسریه ذات السلاسل فتح مکهغزوه حنینغزوه تبوکغدیر خم
بستگان
امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب (ع) •عبدالله بن عبدالمطلب(س) • عبدالمطلبابوطالب(ع) • حمزه بن عبدالمطلب(ع) • عباس بن عبدالمطلبابولهبجعفر طیارآمنه(س) • فاطمه بنت اسد(س) • خدیجه کبری(س) • حضرت زهرا(س) • امام حسن(ع) • امام حسین(ع) • حضرت زینب(س)
اصحاب
سلمان فارسیعمار بن یاسرابوذرمقدادابوسلمه مخزومیزيد بن حارثهعثمان بن مظعونمصعب بن عمیرابوبکرطلحهزبیرعثمان بن عفانعمر بن خطابسعد بن ابی وقاصعبدالله بن مسعوداسعد بن زرارهسعد بن معاذسعد بن عبادهعثمان بن حنیفسهل بن حنیفابو ایوب انصاری حذیفة بن یمانخالد بن سعيدخزیمة بن ثابتعبدالله بن رواحهاویس قرنیعبدالله بن مسعود بلال حبشی
مکان های مرتبط
مکهمدینهغار حراکعبهشعب ابوطالبغدیر خمفدکبقیعغار ثورمسجد قبامسجد النبیمسجد الحرام