مصطلح الحدیث: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سطر ۱: سطر ۱:
مصطلح الحدیث که با عنوان درایه الحدیث نیز شناخته می شود علمی است که از کیفیت نقل [[حدیث]] به تسط راویان (از لحاظ تواتر و وحدت نقل، اتصال و انقطاع آن و مراتب نقل از نظر صحت و ضعف و اصطلاحات مربوط به این خصوصیات) در آن گفتگو می‌شود.<ref> علم الحدیث، کاظم مدیرشانه‌چی؛ انتشارات اسلامی، چاپ شانزدهم، 1381، ص 20. </ref>
+
مصطلح الحدیث که با عنوان درایه الحدیث نیز شناخته می شود علمی است که از کیفیت نقل [[حدیث]] به تسط راویان (از لحاظ تواتر و وحدت نقل، اتصال و انقطاع آن و مراتب نقل از نظر صحت و ضعف و اصطلاحات مربوط به این خصوصیات) در آن گفتگو می‌شود. موضوع درايه عبارتست از سند و متن حديث.
{{اصطلاحات حدیثی}}
+
 
 +
مؤسس و مدون اين علم، قاضي ابو محمد حسن بن عبد الرحمن‌ رامهرمزي  <ref>ر.ك:دايرة المعارف فريد وجدي </ref> متوفاي سال 360 هجري) است <ref>كشف الظنون، مقدمه كتاب </ref> كه در اين باره، كتاب‌«المحدث الفاصل بين الراوي و الواعي‌»را تاليف فرموده<ref> ز اين كتاب، نسخه‌اي در كتابخانه آستان قدس رضوي است و نيز نسخه‌عكسي در دو جلد به اسماع مورخ 568 از روي نسخه كتابخانه امير فاروق، دردار الكتب المصريه قاهره موجود است و اخيرا نيز چاپ شده است</ref>.
 +
 
 +
فايده و غرض از اين علم:معرفت و شناسايي احاديث مقبول ومردود است<ref> تدريب الرواي، ص 5</ref>.
 
==پانویس ==
 
==پانویس ==
 
<references />
 
<references />
 +
 +
 +
{{حدیث}}
 +
{{اصطلاحات حدیثی}}
 +
 
[[Category:حدیث]]
 
[[Category:حدیث]]
 
[[Category:علوم حدیث]]
 
[[Category:علوم حدیث]]

نسخهٔ ‏۱۷ نوامبر ۲۰۱۵، ساعت ۰۸:۱۳

مصطلح الحدیث که با عنوان درایه الحدیث نیز شناخته می شود علمی است که از کیفیت نقل حدیث به تسط راویان (از لحاظ تواتر و وحدت نقل، اتصال و انقطاع آن و مراتب نقل از نظر صحت و ضعف و اصطلاحات مربوط به این خصوصیات) در آن گفتگو می‌شود. موضوع درايه عبارتست از سند و متن حديث.

مؤسس و مدون اين علم، قاضي ابو محمد حسن بن عبد الرحمن‌ رامهرمزي [۱] متوفاي سال 360 هجري) است [۲] كه در اين باره، كتاب‌«المحدث الفاصل بين الراوي و الواعي‌»را تاليف فرموده[۳].

فايده و غرض از اين علم:معرفت و شناسايي احاديث مقبول ومردود است[۴].

پانویس

  1. ر.ك:دايرة المعارف فريد وجدي
  2. كشف الظنون، مقدمه كتاب
  3. ز اين كتاب، نسخه‌اي در كتابخانه آستان قدس رضوي است و نيز نسخه‌عكسي در دو جلد به اسماع مورخ 568 از روي نسخه كتابخانه امير فاروق، دردار الكتب المصريه قاهره موجود است و اخيرا نيز چاپ شده است
  4. تدريب الرواي، ص 5