صحیفة الامام الرضا (کتاب): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(۳ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
{{بخشی از یک کتاب}}
+
{{مشخصات کتاب
  
==مؤلف==
+
|عنوان=
  
عبدالله بن احمد بن عامر طائی (به نقل از امام علی بن موسی الرضا علیه السلام هشتمین امام معصوم شیعیان).
+
|تصویر= [[پرونده:صحیفة الامام الرضا.jpg|240px|وسط]]
  
==معرفی اجمالی کتاب==
+
|نویسنده= الامام الرضا
  
این کتاب را عبدالله بن احمد بن عامر طائی از پدرش احمد بن عامر در سال 194 ق، در شهر [[مدینه]]، از [[امام رضا]] علیه السلام روایت کرده است. وی از نسل [[وهب بن عامر]] است که در [[کربلا]] همراه [[امام حسین]] علیه السلام به [[شهادت]] رسید و پدر او نیز در [[جنگ صفین]] در یاری حضرت [[امام علی]] علیه السلام به شهادت نایل آمد.
+
|موضوع= احادیث شیعه
  
این کتاب مجموعه روایاتی است که امام رضا علیه السلام از اجدادش از حضرت رسول صلی الله علیه و آله روایت کرده است. صحیفه الرضا از کتاب های معتبر [[شیعه]] بوده و دارای 240 [[حدیث]] می باشد.
+
|زبان= عربی
  
علما و فقهای بزرگ شیعه اهتمام خاصی به روایات آن داشته اند و از اصول چهارصدگانه اولیه و از منابع مهم کتاب های روایی شیعه مانند کتاب های [[شیخ صدوق]] چون: [[توحید]] و [[عیون اخبارالرضا]] علیه السلام شمرده می شود.
+
|تعداد جلد= ۱
  
از کسانی که این کتاب را روایت کرده اند، شیخ صدوق، [[نجاشی]]، [[شیخ سجستانی]] و [[شیخ طبرسی]] را می توان نام برد. این کتاب [[احادیث]] جالبی درباره توحید، [[علم]]، [[عبادت]]، [[احکام]]، تفسیر فضایل حضرت [[رسول خدا]] صلی الله علیه و آله و [[اهل بیت]] علیهم السلام، [[اخلاق]]، آداب و... دارد.
+
|عنوان افزوده1=گردآوری
  
==وضعیت نشر==
+
|افزوده1=عبدالله بن احمد طائی
  
این کتاب، در یک جلد به زبان عربی و به همت مؤسسه [[امام مهدی]] عجل الله تعالی فرجه شریف در سال 1408 هـ.ق به چاپ رسیده است.
+
|عنوان افزوده2=
  
==منابع==
+
|افزوده2=
محمدرضا ضميري، کتاب شناسي تفصيلي مذاهب اسلامي، صفحه 370-371.
+
 
 +
|لینک= [http://lib.ahlolbait.ir/parvan/resource/65199/ صحیفة الامام الرضا]
 +
}}
 +
کتاب '''«صحیفة الامام الرضا عليه‌السلام»''' حاوی مجموعه روایاتی از [[امام رضا علیه السلام|امام علی بن موسی الرضا]] علیه‌السلام است که توسط عبدالله بن احمد بن عامر طائی نقل شده است. این كتاب معتبر از [[اصول اربعمائه‌‌‌|اصول چهارصدگانه]] اولیه [[شيعه]] بوده و علمای بزرگ شیعه اهتمام خاصی به [[احادیث]] آن داشته‌اند.
 +
 
 +
==معرفی کتاب==
 +
 
 +
کتاب «صحیفة الامام الرضا عليه‌السلام» را عبدالله بن احمد بن عامر طائی از پدرش احمد بن عامر در سال ۱۹۴ قمری در شهر [[مدینه]]، از [[امام رضا]] علیه السلام روایت کرده است. وی از نسل [[وهب بن عامر]] است که در [[کربلا]] همراه [[امام حسین]] علیه السلام به [[شهادت]] رسید و پدر او نیز در [[جنگ صفین]] در یاری حضرت [[امام علی]] علیه السلام به شهادت نایل آمد. 
 +
 
 +
كتاب «صحيفة الرضا عليه‌السلام» از [[اصول اربعمائه‌‌‌|اصول چهارصدگانه]] اولیه [[شیعه]] و از منابع مهم کتاب های روایی مانند کتاب های ارزشمندی چون: [[التوحید (کتاب)|التوحید]] و [[عیون اخبارالرضا]] علیه السلام شمرده می شود.
 +
 
 +
علما و فقهای بزرگ [[شیعه]] اهتمام خاصی به روایات آن داشته اند؛ از کسانی که این کتاب را روایت کرده اند، [[شیخ صدوق]]، [[احمد بن علی نجاشی|نجاشی]]، شیخ سجستانی و [[شیخ طبرسی]] را می توان نام برد. همچنین، علماى [[اهل تسنن]] نيز اهمّيت زيادى براى نقل اين كتاب قائل شده‌اند مانند: حسن بن ابى‌حنيفه جمشادى، اسماعيل بن احمد بن حسين بيهقى، قاضى ابن ابى‌النجم و [[ابن عساکر]].
 +
 
 +
==محتوای کتاب ==
 +
کتاب «صحيفة الإمام الرضا‌ عليه‌السلام»، مجموعه رواياتى است كه [[امام رضا]] عليه‌السلام از اجداد طاهرينش از [[پیامبر اسلام]] صلى‌اللّه‌عليه‌وآله‌ روايت كرده‌اند. این كتاب دارای ۲۴۰ [[حدیث]] می باشد.  
  
'''پیوندها'''
+
این کتاب احادیث جالبی درباره [[توحید]]، [[علم]]، [[عبادت]]، [[احکام]]، [[تفسیر]]، فضایل حضرت [[رسول خدا]] صلی الله علیه وآله و [[اهل بیت]] علیهم السلام، [[اخلاق]]، [[آداب اسلامی|آداب]]، خوردنى‌ها و آشاميدنى‌ها، [[طب]] و نكات بهداشتى را در بر دارد.
* '''[http://lib.ahlolbait.ir/parvan/resource.do?action=resource&id=39408&scope=Z-ljg0Zl-MvPaZertzLuH2yZK7mTwBOn&flowLastAction=view&from=search&query=%D8%B5%D8%AD%D9%8A%D9%81%D8%A9%20%D8%A7%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85%20%D8%A7%D9%84%D8%B1%D8%B6%D8%A7&field=&collectionPID=0&lang=&count=20&execute=true علیه السلام کتاب صحیفه الرضا]'''
 
  
[[رده:منابع حدیثی]]
+
==منابع==
 +
* [[نرم افزار جامع الاحادیث ۵ / ۳|نرم افزار جامع الاحادیث]]، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.
 +
* کتابشناسی تفصیلی مذاهب اسلامی، محمدرضا ضمیری، صفحه ۳۷۰-۳۷۱.
 
{{حدیث}}
 
{{حدیث}}
 +
[[رده:منابع حدیثی]][[رده:امام رضا علیه السلام]][[رده:آثار امام رضا علیه السلام]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱ مارس ۲۰۲۶، ساعت ۱۲:۲۵

صحیفة الامام الرضا.jpg
نویسنده الامام الرضا
موضوع احادیث شیعه
زبان عربی
تعداد جلد ۱
گردآوری عبدالله بن احمد طائی

صحیفة الامام الرضا

کتاب «صحیفة الامام الرضا عليه‌السلام» حاوی مجموعه روایاتی از امام علی بن موسی الرضا علیه‌السلام است که توسط عبدالله بن احمد بن عامر طائی نقل شده است. این كتاب معتبر از اصول چهارصدگانه اولیه شيعه بوده و علمای بزرگ شیعه اهتمام خاصی به احادیث آن داشته‌اند.

معرفی کتاب

کتاب «صحیفة الامام الرضا عليه‌السلام» را عبدالله بن احمد بن عامر طائی از پدرش احمد بن عامر در سال ۱۹۴ قمری در شهر مدینه، از امام رضا علیه السلام روایت کرده است. وی از نسل وهب بن عامر است که در کربلا همراه امام حسین علیه السلام به شهادت رسید و پدر او نیز در جنگ صفین در یاری حضرت امام علی علیه السلام به شهادت نایل آمد.

كتاب «صحيفة الرضا عليه‌السلام» از اصول چهارصدگانه اولیه شیعه و از منابع مهم کتاب های روایی مانند کتاب های ارزشمندی چون: التوحید و عیون اخبارالرضا علیه السلام شمرده می شود.

علما و فقهای بزرگ شیعه اهتمام خاصی به روایات آن داشته اند؛ از کسانی که این کتاب را روایت کرده اند، شیخ صدوق، نجاشی، شیخ سجستانی و شیخ طبرسی را می توان نام برد. همچنین، علماى اهل تسنن نيز اهمّيت زيادى براى نقل اين كتاب قائل شده‌اند مانند: حسن بن ابى‌حنيفه جمشادى، اسماعيل بن احمد بن حسين بيهقى، قاضى ابن ابى‌النجم و ابن عساکر.

محتوای کتاب

کتاب «صحيفة الإمام الرضا‌ عليه‌السلام»، مجموعه رواياتى است كه امام رضا عليه‌السلام از اجداد طاهرينش از پیامبر اسلام صلى‌اللّه‌عليه‌وآله‌ روايت كرده‌اند. این كتاب دارای ۲۴۰ حدیث می باشد.

این کتاب احادیث جالبی درباره توحید، علم، عبادت، احکام، تفسیر، فضایل حضرت رسول خدا صلی الله علیه وآله و اهل بیت علیهم السلام، اخلاق، آداب، خوردنى‌ها و آشاميدنى‌ها، طب و نكات بهداشتى را در بر دارد.

منابع

  • نرم افزار جامع الاحادیث، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.
  • کتابشناسی تفصیلی مذاهب اسلامی، محمدرضا ضمیری، صفحه ۳۷۰-۳۷۱.
مسابقه از خطبه ۱۳۳ و ۱۳۳ و ۱۶۷ نهج البلاغه