صفحهٔ اصلی
موسسه تحقیقات و نشر معارف اهل بیت علیهم السلام
تبيين، توضيح و تفسير موضوعات مطرح اسلامي، وقايع تاريخ اسلام، شخصيتهاي اسلامي، اصطلاحات اسلامي و ... با رویکرد شیعه اثنی عشری.
- اول یا ۱۹ ذی الحجه: ازدواج "حضرت فاطمه سلام الله علیها" با "امام علی علیهالسلام" (۲ ق)
- ۷ ذی الحجه: شهادت "امام باقر علیهالسلام" (۱۱۴ ق)
- ۹ ذی الحجه: شهادت "مسلم بن عقیل" و "هانی بن عروه" علیهماالسلام در کوفه {۶۰ ق}
- ۱۴ ذی الحجه: بخشیدن فدک به "حضرت زهرا سلام الله علیها" توسط "پیامبر صلی الله علیه وآله" پس از نزول آیه «وَآتِ ذَا الْقُرْبَیٰ حَقَّهُ»[۱] (۷ ق)
- ۱۵ ذی الحجه: ولادت مسعود "امام علی النقی علیه السلام" در مدينه (۲۱۲ ق)
- ۱۸ ذی الحجه: انتصاب "امیرالمومنین علیهالسلام" به جانشینی "پیامبر صلی الله علیه و آله" و عید سعید غدیر، نزول آیه تبلیغ[۲] در مورد خلافت و وصایت "امام علی علیه السلام" و نزول آیه اکمال[۳] درباره واقعه غدیر خم و ولایت "امام علی علیه السلام" (۱۰ ق)
- ۲۴ ذی الحجه: روز مباهله "پیامبر صلی الله علیه و آله" با مسیحیان نجران، نزول آیه مباهله[۴] و آیه تطهیر[۵] در فضیلت اهل بیت علیهم السلام (۹ ق)
- ۲۴ ذی الحجه: انگشتربخشی "حضرت علی علیهالسلام" به مستمند و نزول آیه ولایت (۱۰ ق)
- ۲۵ ذی الحجه: نزول سوره دهر در شأن اهل البیت علیهمالسلام (۹ یا ۱۰ ق)
پانویس
«شیعه» که در اصل لغت به معناى پیرو مىباشد، به کسانى گفته مىشود که جانشینى پیامبر اکرم (صلى الله علیه وآله) را حق اختصاصى اهل بیت آن حضرت مىدانند و در معارف اسلام پیرو مکتب ایشان مىباشند. شیعیان برای اثبات حقانیت خود، دلایل متعددی از آیات کریمه قرآن و روایات معتبر پیامبر اسلام بیان کردهاند.
شیعه در لغت و اصطلاح
واژه «شیعه» در لغت به معناى اَتباع، انصار و پیروان آمده است؛ بدین معنا که اگر کسی از شخصى پیروى کند و دوستى و محبت او را در دل داشته باشد و از او حمایت نماید، به او «شیعه» گفته میشود. لفظ «شیعه» به این معنا بر مفرد، جمع، مرد و زن ـ بالسّویّه ـ اطلاق میشود ...ادامه
۱۴٬۱۱۷ مقاله تا این لحظه