سلیمان بن رزین: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(۲ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{بخشی از یک کتاب}}
 
{{بخشی از یک کتاب}}
  
 +
'''سلیمان بن رزین''' از موالیان [[امام حسين|امام حسین]] علیه السلام و بنابر نقلى [[امام حسن]] علیه السلام و از [[شهدای کربلا|شهداى]] نهضت حسینى است. نامش سلمان و سلیم نیز آمده است. در برخى منابع «ابو رزین» به عنوان [[كنيه|کنیه]] او و در برخى دیگر به عنوان کنیه پدرش آورده شده است.
  
'''کلیدواژه: یاران امام حسین علیه السلام، شهدای کربلا، سليمان بن رزين'''
+
از ظاهر کلام [[شيخ طوسى|شیخ طوسى]] و برخى دیگر چنین برمى آید که سلیمان در [[كربلا|کربلا]]، همراه امام حسین علیه السلام به [[شهادت در راه خدا|شهادت]] رسیده است. اما شمارى از مورخان شهادت او را در [[بصره]] دانسته اند. بدین گونه که امام حسین علیه السلام از [[مكه|مکه]]، به وسیله «سلیمان» نامه اى خطاب به بزرگان بصره فرستاد و آنان را به [[قرآن|کتاب خدا]] و احیاى [[سنت]] [[پیامبر اسلام|پیامبر]] صلى الله علیه و آله و سلم و مبارزه با [[بدعت]] هاى رواج یافته در جامعه فراخواند.
  
سليمان فرزند رزين از مواليان [[امام حسين]] عليه السلام و بنابر نقلى [[امام حسن]] عليه السلام و از شهداى نهضت حسينى است. نامش سلمان و سليم نيز آمده است. در برخى منابع «ابورزين» به عنوان [[كنيه]] او و در برخى ديگر به عنوان كنيه پدرش آورده شده است.
+
همه دریافت کنندگان، نامه امام علیه السلام را پنهان داشتند، مگر منذر بن جارود - که دخترش همسر [[عبیدالله بن زیاد|عبیدالله زیاد]] بود - که ترسید نامه دسیسه اى از جانب ابن زیاد باشد. لذا نامه و پیک را نزد ابن زیاد آورد. او نیز پس از آگاهى از محتواى نامه بى درنگ دستور داد آورنده نامه را به قتل برسانند. سلیمان بن عوف حضرمى این دستور را اجرا کرد.
  
از ظاهر كلام [[شيخ طوسى]] و برخى ديگر چنين برمى آيد كه سليمان در [[كربلا]]، همراه امام حسين عليه السلام به شهادت رسيده است. اما شمارى از مورخان شهادت او را در [[بصره]] دانسته اند. بدين گونه كه امام حسين عليه السلام از [[مكه]]، به وسيله «سليمان» نامه اى خطاب به بزرگان بصره فرستاد و آنان را به كتاب خدا و احياى سنت پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم و مبارزه با بدعت هاى رواج يافته در جامعه فراخواند.
+
در [[زیارت ناحیه مقدسه]] بر سلیمان این گونه درود فرستاده شده است: «السَّلامُ عَلى سُلَیمانَ مَوْلَى الْحُسَینِ بْنِ أمیرِالمؤمنینَ وَلَعَنَ اللَّهُ قاتِلَهُ سُلَیمانَ بْنَ عَوْفِ الْحَضْرَمِىّ».
  
همه دريافت كنندگان، نامه امام عليه السلام را پنهان داشتند، مگر منذر بن جارود - كه دخترش همسر عبيدالله زياد بود - كه ترسيد نامه دسيسه اى از جانب ابن  زياد باشد. لذا نامه و پيك را نزد ابن  زياد آورد. او نيز پس از آگاهى از محتواى نامه بى درنگ دستور داد آورنده نامه را به قتل برسانند. [[سليمان بن عوف حضرمى]] اين دستور را اجرا كرد.
+
==منابع==
  
در [[زيارت]] منسوب به ناحيه مقدسه بر سليمان اين گونه درود فرستاده شده است: «السَّلامُ عَلى سُلَيمانَ مَوْلَى الْحُسَينِ بْنِ أميرِالمؤمنينَ وَلَعَنَ اللَّهُ قاتِلَهُ سُلَيمانَ بْنَ عَوْفِ الْحَضْرَمِىّ».
+
*پژوهشکده تحقیقات اسلامی، [[پژوهشی پیرامون شهدای کربلا (کتاب)|پژوهشی پیرامون شهدای کربلا]].
 
 
==منابع==
 
* پژوهشکده تحقیقات اسلامی، پژوهشی پیرامون شهدای کربلا
 
  
 
{{الگو:واقعه عاشورا}}
 
{{الگو:واقعه عاشورا}}
 
[[رده:شهدای کربلا]]
 
[[رده:شهدای کربلا]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۱ اکتبر ۲۰۲۰، ساعت ۰۹:۴۱

این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon book.jpg

محتوای فعلی بخشی از یک کتاب متناسب با عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


سلیمان بن رزین از موالیان امام حسین علیه السلام و بنابر نقلى امام حسن علیه السلام و از شهداى نهضت حسینى است. نامش سلمان و سلیم نیز آمده است. در برخى منابع «ابو رزین» به عنوان کنیه او و در برخى دیگر به عنوان کنیه پدرش آورده شده است.

از ظاهر کلام شیخ طوسى و برخى دیگر چنین برمى آید که سلیمان در کربلا، همراه امام حسین علیه السلام به شهادت رسیده است. اما شمارى از مورخان شهادت او را در بصره دانسته اند. بدین گونه که امام حسین علیه السلام از مکه، به وسیله «سلیمان» نامه اى خطاب به بزرگان بصره فرستاد و آنان را به کتاب خدا و احیاى سنت پیامبر صلى الله علیه و آله و سلم و مبارزه با بدعت هاى رواج یافته در جامعه فراخواند.

همه دریافت کنندگان، نامه امام علیه السلام را پنهان داشتند، مگر منذر بن جارود - که دخترش همسر عبیدالله زیاد بود - که ترسید نامه دسیسه اى از جانب ابن زیاد باشد. لذا نامه و پیک را نزد ابن زیاد آورد. او نیز پس از آگاهى از محتواى نامه بى درنگ دستور داد آورنده نامه را به قتل برسانند. سلیمان بن عوف حضرمى این دستور را اجرا کرد.

در زیارت ناحیه مقدسه بر سلیمان این گونه درود فرستاده شده است: «السَّلامُ عَلى سُلَیمانَ مَوْلَى الْحُسَینِ بْنِ أمیرِالمؤمنینَ وَلَعَنَ اللَّهُ قاتِلَهُ سُلَیمانَ بْنَ عَوْفِ الْحَضْرَمِىّ».

منابع

11.jpg
واقعه عاشورا
قبل از واقعه
شرح واقعه
پس از واقعه
بازتاب واقعه
وابسته ها