فضیلت استماع قرآن
پرش به ناوبری
پرش به جستجو
محتوای فعلی مقاله یکی از پایگاه های معتبر متناسب با عنوان است.
این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.
(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)
مستحب است هنگام تلاوت قرآن، دیگران به احترام آن سکوت کرده به آن گوش جان بسپارند و پیام خدا را بشنوند و در زندگی خود از آن الهام گیرند؛ زیرا قرآن تنها کتاب قرائت نیست؛ بلکه کتاب فهم و درک و سپس عمل است: «وَإِذَا قُرِىءَ الْقُرْآنُ فَاسْتَمِعُواْ لَهُ وَأَنصِتُواْ لَعَلَّکمْ تُرْحَمُونَ». (سوره اعراف/۲۰۴)
در روایات برای «استماع» (گوش دادن به قرآن که در آن به معنا و مفهوم کلام الهی هم توجه بشود) و نیز «سماع» (مطلق شنیدن) فضیلت و پاداش ذکر کردهاند:
- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: قارئ القرآن والمستمع، فی الأجر سواء؛ تلاوتکننده و گوش فرادهنده به قرآن در پاداش مساوی هستند.
- امام صادق علیه السلام فرموند: کسی که حرفی از کتاب خدا را بشنود، بیآنکه بخواند، خداوند حسنهای برای او مینویسد و گناهی را از او میبخشد و یک درجه او را بالا میبرد.
- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرموند: هر کس آیهای از کتاب خدا را استماع کند، روز قیامت آن آیه برای او نور است. و در روایتی دیگر فرمودند: ده نیکی برای وی نوشته میشود.
- پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله به ابن مسعود، یکی از اصحاب و شاگردان مکتب قرآن، فرمودند: برایم قرآن بخوان! ابن مسعود عرض کرد: قرآن به شما نازل شده است؛ آن وقت من برای شما بخوانم؟! رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: «من دوست دارم قرآن را از دیگری بشنوم». ابنمسعود قرآن خواند و دیدگان پیامبر صلی الله علیه و آله پر از اشک شد.