سوره يونس: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(پیوست)
سطر ۱: سطر ۱:
{{بخشی از یک کتاب}}
+
بيشتر مفسران گفته‌اند كه اين سوره در [[مكه]] نازل شده ولى ابن عباس و قتاده معتقدند: سه آيه آن يعنى از آيه {{متن قرآن|«فَإِنْ كُنْتَ فِي شَكٍّ...»}} تا سه آيه در [[مدينه]] و مابقى در مكه نازل گرديد و ابن مبارك گويد: جز آيه {{متن قرآن|«وَ مِنْهُمْ مَنْ يُؤْمِنُ بِهِ...»}} كه در شأن يهود نازل شد مابقى آن مكى است.
 
 
بيشتر مفسران گفته‌اند كه اين سوره در [[مكه]] نازل شده ولى ابن عباس و قتاده گويند: سه آيه آن يعنى از آيه {{متن قرآن|«فَإِنْ كُنْتَ فِي شَكٍّ...»}} تا سه آيه در [[مدينه]] و مابقى در مكه نازل گرديد و ابن مبارك گويد: جز آيه {{متن قرآن|«وَ مِنْهُمْ مَنْ يُؤْمِنُ بِهِ...»}} كه در شأن يهود نازل شد مابقى آن مكى است.
 
  
 
==فضيلت سوره==
 
==فضيلت سوره==
  
ابى بن كعب از [[رسول خدا]] صلى اللَّه عليه و آله روايت كرده كه فرمود: هر كس اين سوره را بخواند ده حسنه خدا بدو عطا مي كند بشماره هر كس كه يونس پيغمبر را تصديق كرده و يا تكذيب نموده و بشماره هر كس كه همراه فرعون غرق شده است.
+
ابى بن كعب از [[رسول خدا]] صلى اللَّه عليه و آله روايت كرده كه حضرت فرمودند:
 +
هر كس اين سوره را بخواند ده حسنه خدا بدو عطا مي كند بشماره هر كس كه يونس پيغمبر را تصديق كرده و يا تكذيب نموده و بشماره هر كس كه همراه فرعون غرق شده است.
  
و از [[امام صادق]] علیه السلام روايت شده كه فرمود: هر كه سوره يونس را در هر دو ماه يا سه ماه (يك بار) بخواند ترس آن كه وى از جاهلان باشد براى او نيست و در روز قيامت از مقربان خواهد بود.
+
و از [[امام صادق]] علیه السلام روايت شده كه فرمود:  
 +
هر كه سوره يونس را در هر دو ماه يا سه ماه (يك بار) بخواند ترس آن كه وى از جاهلان باشد براى او نيست و در روز قيامت از مقربان خواهد بود.
  
 
==منابع==
 
==منابع==
 +
 
فضل بن حسن طبرسی، ترجمه مجمع البيان في تفسير القرآن، ج‌11، ص25.
 
فضل بن حسن طبرسی، ترجمه مجمع البيان في تفسير القرآن، ج‌11، ص25.
  
 
==پیوست==
 
==پیوست==
 +
 
[[سوره يونس/متن و ترجمه سوره|متن و ترجمه سوره]]
 
[[سوره يونس/متن و ترجمه سوره|متن و ترجمه سوره]]
  

نسخهٔ ‏۲۳ نوامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۳:۱۰

بيشتر مفسران گفته‌اند كه اين سوره در مكه نازل شده ولى ابن عباس و قتاده معتقدند: سه آيه آن يعنى از آيه «فَإِنْ كُنْتَ فِي شَكٍّ...» تا سه آيه در مدينه و مابقى در مكه نازل گرديد و ابن مبارك گويد: جز آيه «وَ مِنْهُمْ مَنْ يُؤْمِنُ بِهِ...» كه در شأن يهود نازل شد مابقى آن مكى است.

فضيلت سوره

ابى بن كعب از رسول خدا صلى اللَّه عليه و آله روايت كرده كه حضرت فرمودند: هر كس اين سوره را بخواند ده حسنه خدا بدو عطا مي كند بشماره هر كس كه يونس پيغمبر را تصديق كرده و يا تكذيب نموده و بشماره هر كس كه همراه فرعون غرق شده است.

و از امام صادق علیه السلام روايت شده كه فرمود: هر كه سوره يونس را در هر دو ماه يا سه ماه (يك بار) بخواند ترس آن كه وى از جاهلان باشد براى او نيست و در روز قيامت از مقربان خواهد بود.

منابع

فضل بن حسن طبرسی، ترجمه مجمع البيان في تفسير القرآن، ج‌11، ص25.

پیوست

متن و ترجمه سوره

قرآن
متن و ترجمه قرآن
اوصاف قرآن (اسامی و صفات قرآن، اعجاز قرآن، عدم تحریف در قرآن)
اجزاء قرآن آیه، سوره، جزء، حزب، حروف مقطعه
ترجمه و تفسیر قرآن تاریخ تفسیر، روشهای تفسیری قرآن، سیاق آیات، اسرائیلیات، تاویل، فهرست تفاسیر شیعه، فهرست تفاسیر اهل سنت، ترجمه های قرآن
علوم قرآنی تاریخ قرآن: نزول قرآن، جمع قرآن، شان نزول، کاتبان وحی، قراء سبعه
دلالت الفاظ قرآن: عام و خاص، مجمل و مبین، مطلق و مقید، محکم و متشابه، مفهوم و منطوق، نص و ظاهر، ناسخ و منسوخ
تلاوت قرآن تجوید، آداب قرائت قرآن، تدبر در قرآن
رده ها: سوره های قرآن * آیات قرآن * واژگان قرآنی * شخصیت های قرآنی * قصه های قرآنی * علوم قرآنی * معارف قرآن