مجمع بن عبد الله العائذی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(۱ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۱ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{بخشی از یک کتاب}}
 
{{بخشی از یک کتاب}}
 +
مجمع بن عبیدالله العائذی یا مجمع بن عبدالله به گفته برخى، [[تابعین|تابعى]] و از یاران حضرت [[امام على]] علیه السلام بود که در [[جنگ صفين|جنگ صفین]] شرکت داشت. وى همراه فرزندش عائذ و عمر بن خالد و جنادة بن حارث و غلام عمر بن خالد از [[كوفه|کوفه]] براى یارى [[امام حسين|امام حسین]] علیه السلام بیرون شدند و در عُذَیب الهجانات به آن حضرت پیوستند.
  
 +
[[حر بن یزید ریاحی|حر بن یزید ریاحى]] - که در آن منزل راه کوفه را بر امام علیه السلام بسته بود - وى و همراهانش را بازداشت کرد، ولى آن حضرت آنان را جزو یاران خود دانست و از چنگ حُرّ رها نمود.
  
'''کلیدواژه: یاران امام حسین علیه السلام، شهدای کربلا، مجمع بن عبیدالله عائذی'''
+
آن‌گاه امام علیه السلام فرمود: از وضع مردمانى که پشت سر گذاشتید آگاهم سازید؟ مجمع عرض کرد: اعیان و اشراف کوفه رشوه‌هایشان فزونى گشته و جوال ها و انبان هایشان پر شده است. (حاکمان) دوستیشان را جلب و خود را تنها خیرخواه آنان وانمود کرده اند. اما دیگر مردم گرچه قلباً هوادار تو هستند، ولى فردا شمشیرهایشان بر ضد تو کشیده خواهد بود.
  
مجمع بن عبیدالله العائذی یا مجمع بن عبدالله به گفته برخى، تابعى و از ياران حضرت [[امام على]] عليه السلام بود كه در [[جنگ صفين]] شركت داشت. وى همراه فرزندش عائذ و عمر بن خالد و جنادة بن حارث و غلام عمر بن خالد از [[كوفه]] براى يارى [[امام حسين]] عليه السلام بيرون شدند و در عُذَيب الهجانات به آن حضرت پيوستند.
+
روز [[روز عاشورا|عاشورا]] در آغاز جنگ، وى و همراه سه تن دیگر: عمر بن خالد صیداوى و جابر بن حارث سلمانى و غلام عمر بن خالد صیداوى، با شمشیرهاى کشیده وارد میدان مبارزه گشتند، و جنگى سخت نمودند، چنان که در صف دشمن شکاف ایجاد شد. لشکر آنان را در میان گرفتند و راه بازگشت بر آنان بسته شد. در این هنگام [[حضرت عباس]] علیه السلام آنان را نجات داد، در حالى که جراحات زیادى برداشته بودند، (بار دیگر) دشمن به آن‌ها نزدیک شد و در یک نبرد سخت هر چهار تن به درجه رفیع شهادت نایل آمدند.
  
حر بن يزيد رياحى - كه در آن منزل راه كوفه را بر امام عليه السلام بسته بود - وى و همراهانش را بازداشت كرد، ولى آن حضرت آنان را جزو ياران خود دانست و از چنگ حُرّ رها نمود.
+
در [[زيارت رجبيه|زیارت رجبیه]] و [[زیارت ناحیه مقدسه]] از وى چنین یاد شده است: «السَّلام عَلى مَجمَعِ بنِ عَبْداللّهِ العائذى».
  
آن‌گاه امام عليه السلام فرمود: از وضع مردمانى كه پشت سر گذاشتيد آگاهم سازيد؟ مجمع عرض كرد: اعيان و اشراف كوفه رشوه‌هايشان فزونى گشته و جوال ها و انبان هايشان پر شده است. (حاكمان) دوستيشان را جلب و خود را تنها خيرخواه آنان وانمود كرده اند. اما ديگر مردم گرچه قلباً هوادار تو هستند، ولى فردا شمشيرهايشان بر ضد تو كشيده خواهد بود.
+
==منابع==
 
 
روز عاشورا در آغاز جنگ، وى و همراه سه تن ديگر: عمر بن خالد صيداوى و جابر بن حارث سلمانى و غلام عمر بن خالد صيداوى، با شمشيرهاى كشيده وارد ميدان مبارزه گشتند، و جنگى سخت نمودند، چنان كه در صف دشمن شكاف ايجاد شد. لشكر آنان را در ميان گرفتند و راه بازگشت بر آنان بسته شد. در اين هنگام [[حضرت عباس]] عليه السلام آنان را نجات داد، در حالى كه جراحات زيادى برداشته بودند، (بار ديگر) دشمن به آن‌ها نزديك شد و در يك  نبرد سخت هر چهار تن به درجه رفيع شهادت نايل آمدند.
 
 
 
در [[زيارت رجبيه]] و [[زیارت ناحيه مقدسه]] از وى چنين ياد شده است: «السَّلام عَلى مَجمَعِ بنِ عَبْداللّهِ العائذى».
 
  
==منابع==
+
*پژوهشکده تحقیقات اسلامی، پژوهشی پیرامون شهدای [[کربلا]].
* پژوهشکده تحقیقات اسلامی، پژوهشی پیرامون شهدای کربلا.
 
  
 
[[رده:شهدای کربلا]]
 
[[رده:شهدای کربلا]]
 
{{الگو:واقعه عاشورا}}
 
{{الگو:واقعه عاشورا}}

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۶ آوریل ۲۰۱۹، ساعت ۰۵:۱۹

این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon book.jpg

محتوای فعلی بخشی از یک کتاب متناسب با عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)

مجمع بن عبیدالله العائذی یا مجمع بن عبدالله به گفته برخى، تابعى و از یاران حضرت امام على علیه السلام بود که در جنگ صفین شرکت داشت. وى همراه فرزندش عائذ و عمر بن خالد و جنادة بن حارث و غلام عمر بن خالد از کوفه براى یارى امام حسین علیه السلام بیرون شدند و در عُذَیب الهجانات به آن حضرت پیوستند.

حر بن یزید ریاحى - که در آن منزل راه کوفه را بر امام علیه السلام بسته بود - وى و همراهانش را بازداشت کرد، ولى آن حضرت آنان را جزو یاران خود دانست و از چنگ حُرّ رها نمود.

آن‌گاه امام علیه السلام فرمود: از وضع مردمانى که پشت سر گذاشتید آگاهم سازید؟ مجمع عرض کرد: اعیان و اشراف کوفه رشوه‌هایشان فزونى گشته و جوال ها و انبان هایشان پر شده است. (حاکمان) دوستیشان را جلب و خود را تنها خیرخواه آنان وانمود کرده اند. اما دیگر مردم گرچه قلباً هوادار تو هستند، ولى فردا شمشیرهایشان بر ضد تو کشیده خواهد بود.

روز عاشورا در آغاز جنگ، وى و همراه سه تن دیگر: عمر بن خالد صیداوى و جابر بن حارث سلمانى و غلام عمر بن خالد صیداوى، با شمشیرهاى کشیده وارد میدان مبارزه گشتند، و جنگى سخت نمودند، چنان که در صف دشمن شکاف ایجاد شد. لشکر آنان را در میان گرفتند و راه بازگشت بر آنان بسته شد. در این هنگام حضرت عباس علیه السلام آنان را نجات داد، در حالى که جراحات زیادى برداشته بودند، (بار دیگر) دشمن به آن‌ها نزدیک شد و در یک نبرد سخت هر چهار تن به درجه رفیع شهادت نایل آمدند.

در زیارت رجبیه و زیارت ناحیه مقدسه از وى چنین یاد شده است: «السَّلام عَلى مَجمَعِ بنِ عَبْداللّهِ العائذى».

منابع

  • پژوهشکده تحقیقات اسلامی، پژوهشی پیرامون شهدای کربلا.
11.jpg
واقعه عاشورا
قبل از واقعه
شرح واقعه
پس از واقعه
بازتاب واقعه
وابسته ها