جعفر بن محمد بن عقیل: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{بخشی از یک کتاب}}
 
{{بخشی از یک کتاب}}
  
به باور برخى از مقتل نويسان جعفر بن محمد بن عقيل در شمار شهيدان [[كربلا]] است. ولى برخى بر اين باورند كه محمد بن عقيل فرزندى به نام جعفر نداشته است. از محمد بن على بن حمزه نقل شده است كه جعفر همراه محمد بن ابى سعيد بن عقيل در كربلا به [[شهادت]] رسيد. گروهى شهادت او را در [[واقعه حرّه]] مى دانند، و برخى رجز زير را در [[روز عاشورا]] به او نسبت مى دهند:
+
به باور برخى از [[مقتل]] نويسان «جعفر بن محمد بن عقيل» در شمار [[شهدای کربلا|شهدای كربلا]] است. ولى برخى بر اين باورند كه [[محمد بن عقیل|محمد بن عقيل]] فرزندى به نام جعفر نداشته است.  
  
نَشْكُوا إِلَى اللَّهِ مِنَ الْعُدْوانِ قِتالِ قَوْمٍ فِى الرَّدى عَيانِ قَدْ تَرَكُوا مَعالِمَ الْقُرانِ وَ مُحْكَمُ التَّنْزيلِ وَالْبَيانِ وَاظْهَرُوا لِلْكُفْرِ وَالطُّغْيانِ
+
با اینکه گروهى [[شهادت در راه خدا|شهادت]] جعفر بن محمد را در [[واقعه حرّه]] مى دانند، اما از محمد بن على بن حمزه نقل شده است كه او همراه [[محمد بن ابى سعید بن عقیل|محمد بن ابى سعيد بن عقيل]] در [[كربلا]] به شهادت رسيد. و برخى [[رجزهای یاران ابا عبدالله علیه السلام|رجز]] زير را در [[روز عاشورا]] به او نسبت مى دهند:
  
از دشمنان به خدا شكايت مى كنم، با گروهى كه پستى و ذلت شان آشكار است مى جنگم (آنان ) كه نشانه هاى استوار و روشن [[قرآن]] را رها و كفر و سركشى را آشكار كردند. او پس از خواندن اين رجز به جنگ با لشكريان دشمن پرداخت و ده تن را به هلاكت رساند. سپس به دست عامر بن نهشل تميمى به [[شهادت]] رسيد. گروهى ديگر از مورخان اين مطالب را درباره محمد بن عبدالله بن جعفر بن ابى طالب نوشته اند.
+
نَشْكُوا إِلَى اللَّهِ مِنَ الْعُدْوانِ * قِتالِ قَوْمٍ فِى الرَّدى عَيانِ 
 +
 
 +
قَدْ تَرَكُوا مَعالِمَ الْقُرانِ * وَ مُحْكَمُ التَّنْزيلِ وَ الْبَيانِ 
 +
 
 +
وَاظْهَرُوا لِلْكُفْرِ وَ الطُّغْيانِ
 +
 
 +
از دشمنان به خدا شكايت مى كنم، با گروهى كه پستى و ذلتشان آشكار است مى جنگم (آنان) كه نشانه هاى استوار و روشن [[قرآن]] را رها و [[کفر|كفر]] و سركشى را آشكار كردند.  
 +
 
 +
نقل شده که او پس از خواندن اين رجز به جنگ با لشكريان دشمن پرداخت و ده تن را به هلاكت رساند. سپس به دست عامر بن نهشل تميمى به شهادت رسيد. گروهى ديگر از مورخان اين مطالب را درباره [[محمد بن عبد الله بن جعفر|محمد بن عبدالله بن جعفر]] (پسر [[عبدالله بن جعفر]]) نوشته اند.
  
 
==منابع==
 
==منابع==
* پژوهشکده تحقیقات اسلامی، پژوهشی پیرامون شهدای کربلا.
+
 
 +
*پژوهشکده تحقیقات اسلامی، [[پژوهشی پیرامون شهدای کربلا (کتاب)|پژوهشی پیرامون شهدای کربلا]].
  
 
{{الگو:واقعه عاشورا}}
 
{{الگو:واقعه عاشورا}}
 
[[رده:شهدای کربلا]]
 
[[رده:شهدای کربلا]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۸ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۰۶:۳۸

این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon book.jpg

محتوای فعلی بخشی از یک کتاب متناسب با عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


به باور برخى از مقتل نويسان «جعفر بن محمد بن عقيل» در شمار شهدای كربلا است. ولى برخى بر اين باورند كه محمد بن عقيل فرزندى به نام جعفر نداشته است.

با اینکه گروهى شهادت جعفر بن محمد را در واقعه حرّه مى دانند، اما از محمد بن على بن حمزه نقل شده است كه او همراه محمد بن ابى سعيد بن عقيل در كربلا به شهادت رسيد. و برخى رجز زير را در روز عاشورا به او نسبت مى دهند:

نَشْكُوا إِلَى اللَّهِ مِنَ الْعُدْوانِ * قِتالِ قَوْمٍ فِى الرَّدى عَيانِ

قَدْ تَرَكُوا مَعالِمَ الْقُرانِ * وَ مُحْكَمُ التَّنْزيلِ وَ الْبَيانِ

وَاظْهَرُوا لِلْكُفْرِ وَ الطُّغْيانِ

از دشمنان به خدا شكايت مى كنم، با گروهى كه پستى و ذلتشان آشكار است مى جنگم (آنان) كه نشانه هاى استوار و روشن قرآن را رها و كفر و سركشى را آشكار كردند.

نقل شده که او پس از خواندن اين رجز به جنگ با لشكريان دشمن پرداخت و ده تن را به هلاكت رساند. سپس به دست عامر بن نهشل تميمى به شهادت رسيد. گروهى ديگر از مورخان اين مطالب را درباره محمد بن عبدالله بن جعفر (پسر عبدالله بن جعفر) نوشته اند.

منابع

11.jpg
واقعه عاشورا
قبل از واقعه
شرح واقعه
پس از واقعه
بازتاب واقعه
وابسته ها