میزان الحکمه (کتاب): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(ویرایش)
 
(۲ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۱ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۵: سطر ۵:
 
|تصویر= [[پرونده:میزان الحکمة.jpg|240px|وسط]]
 
|تصویر= [[پرونده:میزان الحکمة.jpg|240px|وسط]]
  
|نویسنده= محمدي ري شهري
+
|نویسنده= محمد محمدی ری شهری
  
 
|موضوع= احادیث شیعه
 
|موضوع= احادیث شیعه
سطر ۲۴: سطر ۲۴:
  
 
}}
 
}}
میزان الحکمة دانشنامه حدیثی جدیدی است که به کوشش آیت الله محمد محمدی ری شهری گردآوری شده است. این مجموعه مقدمه طرح بزرگی است که در آن تمامی روایات مرتبط به مسائل فکری، اخلاقی و اجتماعی از منابع مختلف حدیثی [[شیعه]] و اهل سنت استخراج شده، ذیل موضوعات مشخص در مجموعه بزرگی به نام موسوعة میزان الحکمة عرضه خواهد شد.
 
  
==معرفي اجمالي كتاب==
+
'''«میزان الحکمة»''' دانشنامه [[حدیث|حدیثی]] جدیدی است که به کوشش آیت الله محمد محمدی ری شهری گردآوری شده است. این مجموعه مقدمه طرح بزرگی است که در آن تمامی [[روایت|روایات]] مرتبط به مسائل فکری، [[اخلاق|اخلاقی]] و اجتماعی از منابع مختلف حدیثی [[شیعه]] و [[اهل سنت]] استخراج شده، ذیل موضوعات مشخص در مجموعه بزرگی به نام موسوعة میزان الحکمة عرضه خواهد شد.
  
میزان الحکمة در واقع، طرحى ابتکارى است براى ارائه حدیث [[اهل بیت]] علیهم السلام که نقشى کلیدى براى فهم [[قرآن کریم]] و بیان اصیل اسلامى ایفا مى‌کند.
+
==محتوای کتاب==
  
اين كتاب در جمع آوري آيات و روايات با ترتيبي خاصّ و نظمي نوين به رشته تحرير درآمده است از يك سو آيات و روايات را در ابواب گوناگون در اختيار مشتاقان قرار داده و از سوي ديگر سفينه اي است براي گشت و گذار در درياي معارف [[قرآن]] و [[حديث]] و دائره المعارفي گرانسنگ از معارف و علوم اسلامي مي باشد.
+
میزان الحکمة در واقع، طرحى ابتکارى است براى ارائه حدیث [[اهل بیت]] علیهم السلام که نقشى کلیدى براى فهم [[قرآن کریم]] و بیان اصیل [[اسلام|اسلامى]] ایفا مى‌کند.  
  
اين اثر وزين با بهره گيري از نظم و ترتيب الفبايي و موضوعي محققان را به سوي آيات قرآن كريم و [[احاديث]] شريف پيامبر گرامي و امامان معصوم عليهم السلام در منابع شيعي و اهل سنت رهنمون مي سازد.
+
این کتاب در جمع آوری [[آیه|آیات]] و [[روایت|روایات]] با ترتیبی خاصّ و نظمی نوین به رشته تحریر درآمده است، از یک سو آیات و روایات را در ابواب گوناگون در اختیار مشتاقان قرار داده و از سوی دیگر سفینه ای است برای گشت و گذار در دریای معارف [[قرآن]] و [[حدیث]] و دائره المعارفی گرانسنگ از معارف و [[علوم اسلامی]] می باشد.
  
و در واقع بر آن است تا با بكارگيري فن آوري ها و ابزارهاي نوين، دانشنامه حديثي و روايي بزرگي فراهم آورد كه پاسخگوي نيازها و مقتضيات عصر حاضر باشد.
+
این اثر وزین با بهره گیری از نظم و ترتیب الفبایی و موضوعی محققان را به سوی آیات قرآن کریم و احادیث شریف [[پیامبر اسلام|پیامبر گرامی]] و [[امامان معصوم]] علیهم السلام در منابع [[شیعه|شیعی]] و [[اهل سنت]] رهنمون می سازد. و در واقع بر آن است تا با بکارگیری فن آوری ها و ابزارهای نوین، دانشنامه حدیثی و روایی بزرگی فراهم آورد که پاسخگوی نیازها و مقتضیات عصر حاضر باشد.
  
==ارزش کتاب==
+
در این کتاب سعی شده است از منابع معتبر و مورد وثوق هر دو فرقه [[شیعه|شیعه]] و [[اهل سنت|سنی]] بهره گرفته شود و در کتاب هایی مثل [[بحارالانوار]]، علاوه بر مراجعه به بحار به منابع و مصادر بحار هم مراجعه کرده است که این کار بر ارزش و اعتبار کتاب افزوده است.
  
در اين كتاب سعي شده است از منابع معتبر و مورد وثوق هر دو فرقه شيعه و سني بهره گرفته شود و در كتاب هايي مثل [[بحارالانوار]]، علاوه بر مراجعه به بحار به منابع و مصادر بحار هم مراجعه كرده است كه اين كار بر ارزش و اعتبار كتاب افزوده است.
+
مولّف برای هر موضوع یک باب اختصاص داده و به منابع و مآخذ [[احادیث]] در هر باب اشاره می کند.
  
مولّف براي هر موضوع يك باب اختصاص داده و به منابع و مآخذ [[احاديث]] در هر باب اشاره مي كند.
+
==وضعیت نشر==
  
'''ترجمه، شرح، تعلیقات و... بر کتاب:'''
+
کتاب حاضر در پانزده جلد که جلد پانزدهم آن به فهارس اختصاص دارد، تنظیم شده است و با ترجمه فارسی به همت مؤسسه فرهنگی دارالحدیث در سال ۱۳۷۹ به چاپ رسیده است. ترجمه روان و زیبای میزان الحکمه به وسیله آقای حمیدرضا شیخی، صورت گرفته که استفاده عموم را از این گنجینه پربهاء ممکن ساخته است.
  
ترجمه روان و زيباي ميزان الحكمه به وسيله آقاي حميدرضا شيخي، صورت گرفته كه استفاده عموم را از اين گنجينه پربهاء ممكن ساخته است.
+
همچنین این کتاب در سال ۱۳۷۲ توسط مکتب الاعلام الاسلامی و سالهای ۱۳۷۴ و ۱۳۸۵ توسط [[دارالحدیث]] منتشر شده است.
 
 
==وضعيت نشر==
 
 
 
كتاب حاضر در پانزده جلد كه جلد پانزدهم آن به فهارس اختصاص دارد، تنظيم شده است و با ترجمه فارسي به همت مؤسسه فرهنگي دارالحديث در سال 1379 به چاپ رسيده است.
 
 
 
همچنین این کتاب در سال 1372 توسط مکتب الاعلام الاسلامی و سالهای 1374 و 1385 توسط [[دارالحدیث]] منتشر شده است.
 
  
 
==منابع==
 
==منابع==
  
* فرزانه، حافظ "معرفی میزان الحکمه". [http://rasekhoon.net/article/show-22841.aspx سایت راسخون، 18 اسفند 1387، اردیبهشت 1391]
+
*فرزانه، حافظ "معرفی میزان الحکمه". [http://rasekhoon.net/article/show-22841.aspx سایت راسخون، 18 اسفند 1387، اردیبهشت 1391].
* سایت سازمان اسناد و كتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران
+
*سایت سازمان اسناد و كتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران.
* [http://www.rasekhoon.net/software/show/551262/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D9%85%DB%8C%D8%B2%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%84%D8%AD%DA%A9%D9%85%D8%A9-%D8%A7%D8%AB%D8%B1-%D8%A2%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF-%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF%DB%8C-%D8%B1%DB%8C-%D8%B4%D9%87%D8%B1%DB%8C/ کتاب میزان الحکمة اثر آیت الله محمد محمدی ری شهری، سایت راسخون]، بازیابی: 2 بهمن 1391.
+
*[http://www.rasekhoon.net/software/show/551262/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D9%85%DB%8C%D8%B2%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%84%D8%AD%DA%A9%D9%85%D8%A9-%D8%A7%D8%AB%D8%B1-%D8%A2%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF-%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF%DB%8C-%D8%B1%DB%8C-%D8%B4%D9%87%D8%B1%DB%8C/ کتاب میزان الحکمة اثر آیت الله محمد محمدی ری شهری، سایت راسخون]، بازیابی: 2 بهمن 1391.
  
==متن کتاب ميزان الحكمة==
+
==متن کتاب ==
[http://lib.ahlolbait.com/parvan/resource/38555/ ميزان الحكمة]
+
[http://lib.ahlolbait.com/parvan/resource/38555/ '''ميزان الحكمة''']
  
 
[[رده:منابع حدیثی]]
 
[[رده:منابع حدیثی]]
 
{{حدیث}}
 
{{حدیث}}

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۳ سپتامبر ۲۰۱۹، ساعت ۱۱:۲۰

میزان الحکمة.jpg
نویسنده محمد محمدی ری شهری
موضوع احادیث شیعه
زبان عربی
تعداد جلد 12

ميزان الحكمة

«میزان الحکمة» دانشنامه حدیثی جدیدی است که به کوشش آیت الله محمد محمدی ری شهری گردآوری شده است. این مجموعه مقدمه طرح بزرگی است که در آن تمامی روایات مرتبط به مسائل فکری، اخلاقی و اجتماعی از منابع مختلف حدیثی شیعه و اهل سنت استخراج شده، ذیل موضوعات مشخص در مجموعه بزرگی به نام موسوعة میزان الحکمة عرضه خواهد شد.

محتوای کتاب

میزان الحکمة در واقع، طرحى ابتکارى است براى ارائه حدیث اهل بیت علیهم السلام که نقشى کلیدى براى فهم قرآن کریم و بیان اصیل اسلامى ایفا مى‌کند.

این کتاب در جمع آوری آیات و روایات با ترتیبی خاصّ و نظمی نوین به رشته تحریر درآمده است، از یک سو آیات و روایات را در ابواب گوناگون در اختیار مشتاقان قرار داده و از سوی دیگر سفینه ای است برای گشت و گذار در دریای معارف قرآن و حدیث و دائره المعارفی گرانسنگ از معارف و علوم اسلامی می باشد.

این اثر وزین با بهره گیری از نظم و ترتیب الفبایی و موضوعی محققان را به سوی آیات قرآن کریم و احادیث شریف پیامبر گرامی و امامان معصوم علیهم السلام در منابع شیعی و اهل سنت رهنمون می سازد. و در واقع بر آن است تا با بکارگیری فن آوری ها و ابزارهای نوین، دانشنامه حدیثی و روایی بزرگی فراهم آورد که پاسخگوی نیازها و مقتضیات عصر حاضر باشد.

در این کتاب سعی شده است از منابع معتبر و مورد وثوق هر دو فرقه شیعه و سنی بهره گرفته شود و در کتاب هایی مثل بحارالانوار، علاوه بر مراجعه به بحار به منابع و مصادر بحار هم مراجعه کرده است که این کار بر ارزش و اعتبار کتاب افزوده است.

مولّف برای هر موضوع یک باب اختصاص داده و به منابع و مآخذ احادیث در هر باب اشاره می کند.

وضعیت نشر

کتاب حاضر در پانزده جلد که جلد پانزدهم آن به فهارس اختصاص دارد، تنظیم شده است و با ترجمه فارسی به همت مؤسسه فرهنگی دارالحدیث در سال ۱۳۷۹ به چاپ رسیده است. ترجمه روان و زیبای میزان الحکمه به وسیله آقای حمیدرضا شیخی، صورت گرفته که استفاده عموم را از این گنجینه پربهاء ممکن ساخته است.

همچنین این کتاب در سال ۱۳۷۲ توسط مکتب الاعلام الاسلامی و سالهای ۱۳۷۴ و ۱۳۸۵ توسط دارالحدیث منتشر شده است.

منابع

متن کتاب

ميزان الحكمة