زاهر بن عمرو الکندی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(۱ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۱ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{بخشی از یک کتاب}}
 
{{بخشی از یک کتاب}}
  
'''زاهِر بن عَمرو'''، از دوستان و یاران [[عمرو بن حمق|عَمرو بن حَمِق خُزاعِى]] و از شهیدان [[کربلا]] است. در برخى منابع آمده است که وى همان زاهر (بن عمرو یا اسود) اسْلَمى است که در [[صلح حديبيه|بیعت شجره]] و [[جنگ خيبر|جنگ خیبر]] حضور داشت و فرزندش «بحزاة» به واسطه او از [[رسول خدا]] (صلى الله علیه و آله و سلم) نقل روایت کرده است. در حالى که برخى دیگر، این دو شخصیت - یعنى زاهر بن عمرو و زاهر اسْلَمى - را جداگانه معرفى کرده اند.
+
'''زاهِر بن عَمرو کِندی'''، از دوستان و یاران [[عمرو بن حمق|عمرو بن حَمِق خزاعى]] و از [[شهدای کربلا]] است. در برخى منابع آمده است که وى همان زاهر اسْلَمى است که در [[صلح حديبيه|بیعت شجره]] و [[جنگ خيبر|جنگ خیبر]] حضور داشت و فرزندش «بحزاة» به واسطه او از [[رسول خدا]] (صلى الله علیه و آله) نقل روایت کرده است. در حالى که برخى دیگر، این دو شخصیت - یعنى زاهر بن عمرو و زاهر اسْلَمى - را جداگانه معرفى کرده اند.
  
زاهر پهلوانى آزموده، شجاع و به محبت [[اهل البیت|خاندان پیامبر]] (صلى الله علیه و آله و سلم) نامبردار بود. پس از شهادت [[امام على]] (علیه السلام)، در کنار عمرو بن حمق، بر ضد حکومت ظالمانه [[معاويه|معاویه]] و عامل دست نشانده اش، [[زیاد بن ابیه|زیاد]]، به مبارزه برخاست.  
+
زاهر کندی، پهلوانى آزموده، شجاع و به محبت [[اهل البیت|خاندان پیامبر]] (صلى الله علیه و آله) نامبردار بود. پس از شهادت [[امام على]] (علیه السلام)، در کنار [[عمرو بن حمق خزاعی|عمرو بن حمق]]، بر ضد حکومت ظالمانه [[معاويه|معاویه]] و عامل دست نشانده اش، [[زیاد بن ابیه|زیاد بن ابیه]]، به مبارزه برخاست.  
  
آن گاه که معاویه فرمان دستگیرى و کشتن زاهر و عمرو بن حمق را صادر کرد، هر دو از شهر متوارى شدند و سر به کوه و بیابان نهادند. تا این که عمرو در مخفى گاه خود به وسیله مأموران حکومت دستگیر شد و به [[شهادت در راه خدا|شهادت]] رسید. ولى زاهر همچنان زنده بود و در سال شصتم هجرى در موسم [[حج]] به محضر [[امام حسين|امام حسین]] (علیه السلام) شرفیاب شد و همراه آن حضرت به [[كربلا|کربلا]] آمد و [[روز عاشورا]]، در حمله نخست افتخار شهادت یافت.  
+
آن گاه که معاویه فرمان دستگیرى و کشتن زاهر و عمرو بن حمق را صادر کرد، هر دو از شهر متوارى شدند و سر به کوه و بیابان نهادند. تا این که عمرو در مخفى گاه خود به وسیله مأموران حکومت دستگیر شد و به [[شهادت در راه خدا|شهادت]] رسید. ولى زاهر همچنان زنده بود و در سال شصتم هجرى در [[مکه]] و موسم [[حج]] به محضر [[امام حسين|امام حسین]] (علیه السلام) شرفیاب شد و همراه آن حضرت به [[كربلا|کربلا]] آمد و [[روز عاشورا]]، در حمله نخست افتخار شهادت یافت.  
  
در [[زيارت|زیارت]] منسوب به [[زیارت ناحیه مقدسه|ناحیه مقدسه]] و [[زيارت رجبيه|زیارت رجبیه]] بر وى چنین درود فرستاده شده است: «السَّلامُ عَلى زَاهِرٍ مَولَى عَمْروِ بْنِ الْحمق».
+
در [[زيارت|زیارت]] منسوب به [[زیارت ناحیه مقدسه|ناحیه مقدسه]] و [[زيارت رجبيه|زیارت رجبیه]] بر وى چنین درود فرستاده شده است: {{متن حدیث|«السَّلامُ عَلى زَاهِرٍ مَولَى عَمْروِ بْنِ الْحمق»}}.
  
[[محمد بن سنان]] (متوفى ۲۲۰ ق) صحابى [[امام رضا]] علیه السلام و نویسنده کتاب هاى الطرائف، الأظلّة، المکاسب و...، از نوادگان «زاهر بن عمرو» است.
+
[[محمد بن سنان]] (متوفى ۲۲۰ ق) صحابى [[امام رضا]] علیه السلام و نویسنده کتاب هاى الطرائف، الأظلّة، المکاسب، از نوادگان «زاهر بن عمرو» است.
  
 
==منابع==
 
==منابع==
  
*پژوهشکده تحقیقات اسلامی، [[پژوهشی پیرامون شهدای کربلا (کتاب)|پژوهشی پیرامون شهدای کربلا]].
+
*[[پژوهشی پیرامون شهدای کربلا (کتاب)|پژوهشی پیرامون شهدای کربلا]]، پژوهشکده تحقیقات اسلامی.
  
 
{{الگو:واقعه عاشورا}}
 
{{الگو:واقعه عاشورا}}
 
[[رده:شهدای کربلا]]
 
[[رده:شهدای کربلا]]
 +
[[رده:اصحاب امام حسین علیه السلام]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۳ ژوئیهٔ ۲۰۲۶، ساعت ۱۱:۰۴

این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon book.jpg

محتوای فعلی بخشی از یک کتاب است که برای اینجا مناسب بوده است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


زاهِر بن عَمرو کِندی، از دوستان و یاران عمرو بن حَمِق خزاعى و از شهدای کربلا است. در برخى منابع آمده است که وى همان زاهر اسْلَمى است که در بیعت شجره و جنگ خیبر حضور داشت و فرزندش «بحزاة» به واسطه او از رسول خدا (صلى الله علیه و آله) نقل روایت کرده است. در حالى که برخى دیگر، این دو شخصیت - یعنى زاهر بن عمرو و زاهر اسْلَمى - را جداگانه معرفى کرده اند.

زاهر کندی، پهلوانى آزموده، شجاع و به محبت خاندان پیامبر (صلى الله علیه و آله) نامبردار بود. پس از شهادت امام على (علیه السلام)، در کنار عمرو بن حمق، بر ضد حکومت ظالمانه معاویه و عامل دست نشانده اش، زیاد بن ابیه، به مبارزه برخاست.

آن گاه که معاویه فرمان دستگیرى و کشتن زاهر و عمرو بن حمق را صادر کرد، هر دو از شهر متوارى شدند و سر به کوه و بیابان نهادند. تا این که عمرو در مخفى گاه خود به وسیله مأموران حکومت دستگیر شد و به شهادت رسید. ولى زاهر همچنان زنده بود و در سال شصتم هجرى در مکه و موسم حج به محضر امام حسین (علیه السلام) شرفیاب شد و همراه آن حضرت به کربلا آمد و روز عاشورا، در حمله نخست افتخار شهادت یافت.

در زیارت منسوب به ناحیه مقدسه و زیارت رجبیه بر وى چنین درود فرستاده شده است: «السَّلامُ عَلى زَاهِرٍ مَولَى عَمْروِ بْنِ الْحمق».

محمد بن سنان (متوفى ۲۲۰ ق) صحابى امام رضا علیه السلام و نویسنده کتاب هاى الطرائف، الأظلّة، المکاسب، از نوادگان «زاهر بن عمرو» است.

منابع

11.jpg
واقعه عاشورا
قبل از واقعه
شرح واقعه
پس از واقعه
بازتاب واقعه
وابسته‌ها
مسابقه از خطبه ۱۹۰ نهج البلاغه