موسوعه کلمات الرسول الاعظم (کتاب): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(ایجاد)
 
 
(۱۱ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۴ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
{{نیازمند ویرایش فنی}}
+
{{مشخصات کتاب
در این مجموعة سعي شده است تمام سخناني كه در متون شيعي از پيامبر)صلي الله عليه و آله) نقل شده است، گردآوري و براساس ساختار مخاطب محور تنظيم شود. در تهيه و تدوين اين مجموعه به نكات زير توجه شده است:
 
  
1. از تقطيع احاديث اجتناب شده است.
+
|عنوان=
  
2. از آوردن احاديثي كه داراي يك يا دو كلمه از پيامبر اعظم)صلي الله عليه و آله) بوده و گوياي مطلب خاصي نبوده اند و همچنين از نقل سخناني كه در حال خواب و رؤيا از آن حضرت نقل شده است، خودداري شده است.
+
|تصویر= [[پرونده:کلمات الرسول الاعظم.jpg|240px|وسط]]
  
3. منابع به ترتيب زمان نگارش آنها آورده شده است؛ احاديث نيز از نخستين منبع نقل شده و به برخي اختلافات در منابع ديگر نيز اشاره شده است.
+
|نویسنده= پژوهشکده باقر العلوم علیه السلام
  
4.احاديث فقط از منابع شيعي امامي (تا قرن 12) استخراج شده و به منابع شيعي غير امامي و اهل سنت به صورت مستقيم مراجعه نشده است. ليكن دربارة احاديثي كه بزرگان شيعه در كتاب هاي خود آورده اند و در منابع اولية شيعي موجود نبوده و در منابع اهل سنت موجود بوده است، ابتدا منابع اهل سنت و سپس منابع شيعه آورده شده است.
+
|موضوع= احادیث شیعه
  
5. اسناد احاديث به طور كامل آورده شده است.
+
|زبان= عربی
  
 +
|تعداد جلد= 15
  
== پديد آورندگان ==
+
|عنوان افزوده1=
بيشتر مطالب اين مجموعه را حجت الاسلام والمسلمين آقاي سيد موسي ابراهيمي [در مدت چند سال] جمع آوري كرده بودند و گروه حديث پژوهشكدة باقرالعلوم (عليه السلام) نيز به تكميل، اصلاح، بازنگري، افزودن منابع، تطبيق با مصادر اصلي، عنوان گذاري، دسته بندي مطالب و كتاب ها و نمايه گذاري اقدام كرد كه اين كارها حدود شش سال طول كشيد.
 
  
== ترتيب مطالب ==
+
|افزوده1=
در جلدهاي اول و دوم سخنان پيامبر اسلام )صلي الله عليه و آله) دربارة قرآن آورده شده كه نخست آنچه دربارة منزلت و جايگاه قرآن فرموده اند و موارد كلي ديگر و سپس آنچه دربارة آيات فرموده اند به ترتيب سوره هاي قرآن آورده شده است.
 
  
جلدهاي سوم تا هفتم دربارة اهل بيت (عليهم السلام): مي باشد كه جلد سوم دربارة پيامبر )صلي الله عليه و آله) ، جلد چهارم و پنجم و جلد هفتم دربارة حضرت علي و حضرت فاطمه (عليهما السلام) ، جلد ششم دربارة حسنين و اهل بيت (عليهم السلام): و جلد هفتم دربارة امامان (عليهم السلام) مي باشد؛ در جلد هشتم ادعيه، در جلد نهم خطبه ها، غزوات و احاديث قدسي و در جلد دهم احتجاجات آمده است كه هم شامل مناظرات و بيان ادلة اقناعي و هم گفتگوهايي كه براي دريافت پاسخ و نظر شريف آن حضرت بوده است، مي باشد در جلدهاي يازدهم و دوازدهم مطالبي كه دربردارندة احكام فقهي و وصايا است بيان شده و در جلدهاي سيزدهم و چهاردهم كلمات قصار و تمام آنچه در موارد ياد شده ي پيشين نمي گنجيد، آمده است.
+
|عنوان افزوده2=
  
==وضعیت نشر==
+
|افزوده2=
انتشارات امیر کبیر،سال 1388
 
  
==منبع==
+
|لینک=
[http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=34704 معرفی کتاب در سایت پژوهه]، بازیابی:23 بهمن 1391
+
 
 +
}}
 +
 
 +
در این مجموعه به گردآوری سخنانی که در متون [[شیعه|شیعی]] از [[پیامبر اسلام|پیامبر اکرم]] صلی الله علیه و آله نقل گردیده، پرداخته شده است.
 +
 
 +
==پدیدآورندگان==
 +
 
 +
بیشتر مطالب این مجموعه را حجت الاسلام والمسلمین آقای سید موسی ابراهیمی (در مدت چند سال) جمع آوری نموده و گروه حدیث [[پژوهشکده باقر العلوم علیه السلام]] به تکمیل، اصلاح، بازنگری، افزودن منابع، تطبیق با مصادر اصلی، عنوان گذاری، دسته بندی مطالب و کتاب ها و نمایه گذاری آن پرداخته است.
 +
 
 +
==سبک کتاب==
 +
 
 +
این مجموعه بر اساس ساختار مخاطب محور تنظیم گردیده و در تهیه و تدوین آن به نکات زیر توجه شده است:
 +
 
 +
#از [[تقطیع حدیث|تقطیع احادیث]] اجتناب شده است.
 +
#از آوردن [[حدیث|احادیثی]] که دارای یک یا دو کلمه از [[پیامبر اسلام|پیامبر اعظم]] صلی الله علیه و آله بوده و گویای مطلب خاصی نبوده اند و همچنین از نقل سخنانی که در حال خواب و رؤیا از آن حضرت نقل شده است، خودداری شده است.
 +
#منابع به ترتیب زمان نگارش آنها آورده شده است؛ احادیث نیز از نخستین منبع نقل شده و به برخی اختلافات در منابع دیگر نیز اشاره شده است.
 +
#احادیث فقط از منابع شیعی [[امامیه|امامی]] (تا قرن ۱۲) استخراج شده و به منابع شیعی غیرامامی و [[اهل سنت]] به صورت مستقیم مراجعه نشده است. لیکن درباره احادیثی که بزرگان [[شیعه]] در کتاب های خود آورده اند و در منابع اولیه شیعی موجود نبوده و در منابع اهل سنت موجود بوده است، ابتدا منابع اهل سنت و سپس منابع شیعه آورده شده است.
 +
#[[سند حدیث|اسناد]] احادیث به طور کامل آورده شده است.
 +
 
 +
==محتوای کتاب==
 +
 
 +
در جلدهای اول و دوم سخنان [[پیامبر اسلام]] صلی الله علیه و آله درباره [[قرآن]] آورده شده که نخست آنچه درباره منزلت و جایگاه قرآن فرموده اند و موارد کلی دیگر و سپس آنچه درباره [[آیه|آیات]] فرموده اند به ترتیب [[سوره]] های قرآن آورده شده است.
 +
 
 +
جلدهای سوم تا هفتم درباره [[اهل البیت|اهل بیت]] علیهم السلام می باشد که جلد سوم درباره [[پیامبر اسلام|پیامبر]] صلی الله علیه و آله، جلد چهارم و پنجم و جلد هفتم درباره حضرت [[امام علی]] و [[حضرت فاطمه]] علیهماالسلام، جلد ششم درباره [[امام حسن علیه السلام|امام حسن]] و [[امام حسین علیه السلام|امام حسین]] علیهما السلام و جلد هفتم درباره سایر [[ائمه اطهار|امامان]] علیهم السلام می باشد.
 +
 
 +
در جلد هشتم [[دعا|ادعیه]]، در جلد نهم [[خطبه]] ها، [[غزوات پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله|غزوات]] و [[حدیث قدسی|احادیث قدسی]] و در جلد دهم احتجاجات آمده است که هم شامل مناظرات و بیان ادلة اقناعی و هم گفتگوهایی که برای دریافت پاسخ و نظر شریف آن حضرت بوده است، می باشد.
 +
 
 +
در جلدهای یازدهم و دوازدهم مطالبی که دربردارنده [[احکام]] فقهی و وصایا است، بیان شده و در جلدهای سیزدهم و چهاردهم کلمات قصار و تمام آنچه در موارد یاد شده ی پیشین نمی گنجیده، آمده است.
 +
 
 +
==منابع==
 +
 
 +
*پژوهشکده باقر العلوم علیه السلام، معرفی کتاب، [http://www.pajoohe.ir  دانشنامه پژوهه]، بازیابی: 23 بهمن 1391.
  
 
[[رده:منابع حدیثی]]
 
[[رده:منابع حدیثی]]
 +
{{حدیث}}

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۲ مارس ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۵۷

کلمات الرسول الاعظم.jpg
نویسنده پژوهشکده باقر العلوم علیه السلام
موضوع احادیث شیعه
زبان عربی
تعداد جلد 15

در این مجموعه به گردآوری سخنانی که در متون شیعی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نقل گردیده، پرداخته شده است.

پدیدآورندگان

بیشتر مطالب این مجموعه را حجت الاسلام والمسلمین آقای سید موسی ابراهیمی (در مدت چند سال) جمع آوری نموده و گروه حدیث پژوهشکده باقر العلوم علیه السلام به تکمیل، اصلاح، بازنگری، افزودن منابع، تطبیق با مصادر اصلی، عنوان گذاری، دسته بندی مطالب و کتاب ها و نمایه گذاری آن پرداخته است.

سبک کتاب

این مجموعه بر اساس ساختار مخاطب محور تنظیم گردیده و در تهیه و تدوین آن به نکات زیر توجه شده است:

  1. از تقطیع احادیث اجتناب شده است.
  2. از آوردن احادیثی که دارای یک یا دو کلمه از پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله بوده و گویای مطلب خاصی نبوده اند و همچنین از نقل سخنانی که در حال خواب و رؤیا از آن حضرت نقل شده است، خودداری شده است.
  3. منابع به ترتیب زمان نگارش آنها آورده شده است؛ احادیث نیز از نخستین منبع نقل شده و به برخی اختلافات در منابع دیگر نیز اشاره شده است.
  4. احادیث فقط از منابع شیعی امامی (تا قرن ۱۲) استخراج شده و به منابع شیعی غیرامامی و اهل سنت به صورت مستقیم مراجعه نشده است. لیکن درباره احادیثی که بزرگان شیعه در کتاب های خود آورده اند و در منابع اولیه شیعی موجود نبوده و در منابع اهل سنت موجود بوده است، ابتدا منابع اهل سنت و سپس منابع شیعه آورده شده است.
  5. اسناد احادیث به طور کامل آورده شده است.

محتوای کتاب

در جلدهای اول و دوم سخنان پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله درباره قرآن آورده شده که نخست آنچه درباره منزلت و جایگاه قرآن فرموده اند و موارد کلی دیگر و سپس آنچه درباره آیات فرموده اند به ترتیب سوره های قرآن آورده شده است.

جلدهای سوم تا هفتم درباره اهل بیت علیهم السلام می باشد که جلد سوم درباره پیامبر صلی الله علیه و آله، جلد چهارم و پنجم و جلد هفتم درباره حضرت امام علی و حضرت فاطمه علیهماالسلام، جلد ششم درباره امام حسن و امام حسین علیهما السلام و جلد هفتم درباره سایر امامان علیهم السلام می باشد.

در جلد هشتم ادعیه، در جلد نهم خطبه ها، غزوات و احادیث قدسی و در جلد دهم احتجاجات آمده است که هم شامل مناظرات و بیان ادلة اقناعی و هم گفتگوهایی که برای دریافت پاسخ و نظر شریف آن حضرت بوده است، می باشد.

در جلدهای یازدهم و دوازدهم مطالبی که دربردارنده احکام فقهی و وصایا است، بیان شده و در جلدهای سیزدهم و چهاردهم کلمات قصار و تمام آنچه در موارد یاد شده ی پیشین نمی گنجیده، آمده است.

منابع

  • پژوهشکده باقر العلوم علیه السلام، معرفی کتاب، دانشنامه پژوهه، بازیابی: 23 بهمن 1391.