گینه بیسائو: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(نقشه)
سطر ۱: سطر ۱:
 +
[[پرونده:GuinéBissau.jpg|left|thumb|گینه بیسائو در جهان]]
 
جمهوری گینه-بیسائو در غرب افریقا در کناره اقیانوس اطلس شمالی، بین گینه و سنگال. پایتخت آن بیسائو است.
 
جمهوری گینه-بیسائو در غرب افریقا در کناره اقیانوس اطلس شمالی، بین گینه و سنگال. پایتخت آن بیسائو است.
  

نسخهٔ ‏۲۵ دسامبر ۲۰۱۸، ساعت ۱۱:۴۵

گینه بیسائو در جهان

جمهوری گینه-بیسائو در غرب افریقا در کناره اقیانوس اطلس شمالی، بین گینه و سنگال. پایتخت آن بیسائو است.

جغرافیای کشور

گينه بيسائو کشوری است هموار و جلگه ای که در غربی ترین نقطه ی آفریقا قرار گرفته است و با 36هزار کیلومتر مربع مساحت،از شمال به سنگال،از مشرق وجنوب به گینه،و از غرب به اقیانوس اطلس محدود می گردد. این کشور،آب وهوایی گرم ،با رطوبت زیاد و باران فراوان دارد. بخش عمده ای از آن جنگل های استوایی فرا گرفته است. در گینه رودخانه های پرپیچ و خم زیادی با دهانه های بزرگ جریان دارد که همه به اقیانوس اطلس می ریزد.

جمعیت مسلمان

گینه بیسائو یک میلیون نفر جمعیت دارد که اکثرا ً مسلمان اند . مردمش از نژادهای سیاه و سفیدند و به زبان های پرتغالی و محلی با یکدیگر گفت و گو می کنند . حکومت آن جمهوری است که در سال 1974م از پرتغال مستقل گردید. مرکز حکومت آن بندر بیسائو بوده و دیگر شهرهای آن باناتا و مانسوآ نام دارند. برنج،نارگیل،نخل روغنی ،کاکائو،بادام زمینی و محصولات جنگلی ،مهم ترین فرآورده های کشاورزی آن به شمار می آید.

تاریخ

زمانی گینه بیسائو به عنوان پادشاهی گابو بخشی از امپراتوری مالی بود. بخش‌هایی از این پادشاهی تا زمان استعمار پرتغالی‌ها در قرن ۱۸ باقی مانده بود. پرتغالی‌ها در قرن ۱۷ به تجارت برده در این کشورپرداختند. باوجود این که این کشور از نخستین مستعمرات پرتغال بود، بخش‌های داخلی آن تا قرن ۱۹ مورد اکتشاف قرار نگرفت. این کشور پس از استقلال در ۲۴ سپتامبر ۱۹۷۳ نام پایتخت خود، بیسائو را به نام رسمی خود اضافه کرد تا از اشتباه گرفته شدن با جمهوری گینه جلوگیری کند.

سیاست

این کشور دارای حکومت جمهوری است.

مساحت

مساحت کل: ۳۶۱۲۰ کیلومتر مربع

مساحت خشکی: ۲۸۰۰۰ کیلومتر مربع

مساحت آب: ۸۱۲۰ کیلومتر مربع

منابع طبیعی

ماهی، الوار، فسفات ها، بوکسیت، ذخایر دست نخورده نفت

منبع

سایت رحماء بازیابی:چهارم مرداد 1394

کشورهای اسلامی
آسیا * ایران * ترکیه * سوریه * عراق * عربستان * فلسطین * یمن * آذربایجان * اردن * ازبکستان * افغانستان * امارات متحده عربی * بحرین * برونئی * بنگلادش * تاجیکستان * عمان * قرقیزستان * قطر * لبنان * مالزی * پاکستان * کویت * مالدیو * قزاقستان * ترکمنستان
آفریقا * تونس * اتیوپی * الجزایر * تانزانیا * ساحل عاج * سنگال * سودان * سومالی * لیبی * مالی * مصر * موریتانی * موزامبیک * نیجر * نیجریه * چاد * کامرون * گابن * گامبیا * گینه * سیرالئون * کومور * جیبوتی * بورکینافاسو * گینه بیسائو * کنگو * جمهوری غنا * جمهوری عربی صحرا * توگو
سایر قاره ها * آلبانی (اروپا) * بوسنی هرزه گوین (اروپا) *سورینام (آمریکا)