منابع و پی نوشتهای متوسط
جامعیت مقاله متوسط
مقاله مورد سنجش قرار گرفته است

اسرائیل

از دانشنامه‌ی اسلامی
نسخهٔ تاریخ ‏۱۷ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۴۱ توسط مهدی موسوی (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

«اسرائیل» لقب حضرت یعقوب علیه‌السلام است، از این رو به فرزندان آن حضرت «بنی‌اسرائیل» گفته می‌شود که مراد از آن قوم یهود می‌باشد. این کلمه در اصل واژه‌ای عبری است، مرکب از «اِسر» به معنی قدرت و «ایل» به معنی خدا.

کلمه «اسرائیل»، در قرآن غالبا با لفظ بنی یا بنو استعمال شده است (بنی اسرائیل)، ولی در دو جا بدون کلمه بنی، بر خود حضرت یعقوب اطلاق گردیده است؛ یکی در آیه: «كُلُّ الطَّعَامِ كَانَ حِـلاًّ لِّبَنِي إِسْرَائِيلَ إِلاَّ مَا حَرَّمَ إِسْرَائِيلُ عَلَى نَفْسِهِ» (سوره آل عمران/۹۳) و دیگری در آیه: «أُوْلَئِكَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِم مِّنَ النَّبِيِّينَ مِن ذُرِّيَّةِ آدَمَ وَمِمَّنْ حَمَلْنَا مَعَ نُوحٍ وَمِن ذُرِّيَّةِ إِبْرَاهِيمَ وَإِسْرَائِيلَ وَمِمَّنْ هَدَيْنَا وَاجْتَبَيْنَا إِذَا تُتْلَى عَلَيْهِمْ آيَاتُ الرَّحْمَن خَرُّوا سُجَّدًا وَبُكِيًّا» (سوره مریم/۵۸).

در زمان کنونی، «اسرائیل» نامی است که رژیم صهیونیستی پس از اشغال اراضی کشور فلسطین و با حمایت قدرت‌های غربی بر روی بخشی از مناطق جنوب غرب آسیا و در منطقه خاورمیانه گذاشت.

در ۲۹ نوامبر ۱۹۴۷ میلادی، سازمان ملل متحد، طرح تقسیم فلسطین به دو کشور اسرائیل و فلسطین و اداره شهر اورشلیم (بیت المقدس)، به صورت بین المللی را تصویب کرد. این طرح موافقت سران اسرائیلی را در پی داشت، اما فلسطینیان و دولت‌های عرب منطقه، بیدرنگ آن را رد کردند. برخی از کشور‌ها مثل ایران اسرائیل را به رسمیت نشناخته و سراسر اسرائیل را فلسطین اشغالی (فلسطین المُحْتَلّة) می نامند.

در مناطق اشغالی فلسطین که اکنون در اختیار اسرائیل است، عمدتاً یهودیانی زندگی می‌کنند که در طول دهه‌های اخیر از اقصی نقاط جهان به این منطقه کوچ کردند و در آنجا سکنی گزیدند.

منابع

پیامبران
پیامبران اولوالعزم
محمد (ص) * عیسی * موسی * نوح * ابراهیم
سایر پیامبران
آدم * ادریس * یعقوب * یوسف * یونس * اسحاق * اسماعیل * الیاس * ایوب * خضر * داوود * سلیمان * ذوالکفل * زکریا * شعیب * صالح * لوط * هارون * هود * یحیی * یسع * شعیا * اِرميا * جرجیس * حبقوق * يوشع بن نون