گامبیا: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(جمعیت)
 
(۹ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۵ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
كشور گامبيا در نيم كرة شمالي و غربي قارة آفريقا و در كنار اقيانوس اطلس و كشور سنگال واقع گرديده است. گامبيا كشوري باريك و طويل است كه حدود 320 كيلومتر در كشور سنگال پيش رفته و جلگة آبرفتي و كم ارتفاع محسوب ميگردد. آب و هواي كشور گرم و مرطوب و پرباران است. جمعيت آن بالغ بر000 /200/1 نفر بوده و 16  درصد مردم كشور ساكن شهرها ميباشند. پرجمعيتترين شهر كشور بانجول است كه حدود 8  درصد از جمعيت كشور را در خود جاي داده است. از لحاظ توزيع سني 5/41 درصد از جمعيت  كشور را افراد زير 14 سال، 55 درصد از جمعيت را افراد 15 تا 59 سال و 5/3 درصد را  نيز افراد بالاتر از 60 سال تشكيل ميدهند. از جملة نژادهاي غالب كشور مي توان به  سياهپوستان تيره  هاي ماندنيگو (14 درصد) اشاره نمود. حدود 90 درصد جمعيت كشور مسلمان و 10 درصد نيز مسيحي ميباشند. زبان رسمي كشور انگليسي و خط نوشتاري رسمي آن لاتين  است. پايتخت و بندر مهم آن بانجول و شهر مهم آن سرهكوندال ميباشد. نوع حكومت كشور  گامبيا جمهوري است .
+
[[پرونده:Gambia.jpg|left|thumb|گامبیا در جهان]]
 +
کشور اسلامی «گامبیا» در نیم کره شمالی و غربی قاره آفریقا و در کنار اقیانوس اطلس و کشور [[سنگال]] واقع گردیده است. گامبیا کشوری باریک و طویل است که حدود ۳۲۰ کیلومتر در کشور سنگال پیش رفته و جلگه آبرفتی و کم ارتفاع محسوب می گردد. آب و هوای این کشور گرم و مرطوب و پرباران است. حدود ۹۰ درصد جمعیت کشور گامبیا [[اسلام|مسلمان]] هستند.
  
==ساختارهاي سازماني و اداري==
+
==جمعیت ==
 +
جمعیت گامبیا حدود ۲ میلیون نفر بوده و ۱۶ درصد مردم کشور ساکن شهرها می باشند. پرجمعیت‌ترین شهر این کشور بانجول است که حدود ۸ درصد از جمعیت کشور را در خود جای داده است. از لحاظ توزیع سنی ۴۱/۵ درصد از جمعیت کشور را افراد زیر ۱۴ سال، ۵۵ درصد از جمعیت را افراد ۱۵ تا ۵۹ سال و ۳/۵ درصد را نیز افراد بالاتر از ۶۰ سال تشکیل می دهند. از جمله نژادهای غالب کشور می توان به سیاهپوستان تیره های ماندنیگو (۱۴ درصد) اشاره نمود.
  
نهادهاي دولتي و نيمه دولتي
+
حدود ۹۰ درصد جمعیت کشور [[اسلام|مسلمان]] و ۱۰ درصد نیز [[مسیحیت|مسیحی]] می باشند. زبان رسمی کشور انگلیسی و خط نوشتاری رسمی آن لاتین است. پایتخت و بندر مهم آن بانجول و شهر مهم آن سرهکوندال می باشد. نوع حکومت کشور  گامبیا جمهوری است.
  
شوراي ملي فرهنگ و هنر كشور گامبيا با عنوان  (NcAc) طبق قانون  اساسي كشور در سال 1990 تشكيل يافت. شوراي مذكور به حفاظت، مطالعه و ارتقاء فرهنگ و  هنر كشور از طريق حفاظت از كلكسيونهاي هنري، انجام تحقيقات در زمينه فرهنگ و هنر و  ارائه نمايشهاي سيستماتيك هنري مبادرت مي نمايد.
+
==ساختارهای سازمانی و اداری==
شوراي مذكور مسؤوليت حفاظت و نگهداري از آثار و اماكن تاريخي و  موزه هاي دولتي كشور را برعهده دارد. ترويج و گسترش فرهنگ در جامعه نيز بر عهدة اين  شورا ميباشد.
 
شوراي مذكور همچنين به تأمين نيازمنديهاي هنرهاي حرفه اي، تئاتر،  رقص، هنرهاي تجسمي، صنايع دستي، نقاشيهاي متحرك، ميراث فرهنگي، فرهنگ سنتي و محلي،  موزه ها، گالريها، آرشيوها، مراكز باستاني، حفاظت و نگهداري از هنرهاي دستي، حفاظت  از زبان ملّي، آموزش هنرمندان، كادر فرهنگي و نويسندگان، نشر كتاب و آموزش و تدريس  علوم هنري مبادرت مي نمايد.
 
از جملة مهمترين وظايف شوراي مذكور مي توان به موارد ذيل اشاره  نمود:
 
  
1- تأمين بودجة سازمانهاي فرهنگي و هنري
+
شورای ملی فرهنگ و هنر کشور گامبیا با عنوان (NcAc) طبق قانون اساسی کشور در سال ۱۹۹۰ تشکیل یافت. شورای مذکور به حفاظت، مطالعه و ارتقاء فرهنگ و هنر کشور از طریق حفاظت از کلکسیون های هنری، انجام تحقیقات در زمینه فرهنگ و هنر و ارائه نمایش های سیستماتیک هنری مبادرت می نماید.
 +
شورای مذکور مسؤولیت حفاظت و نگهداری از آثار و اماکن تاریخی و  موزه های دولتی کشور را برعهده دارد. ترویج و گسترش فرهنگ در جامعه نیز بر عهده این  شورا می باشد.
 +
شورای مذکور همچنین به تأمین نیازمندیهای هنرهای حرفه ای، تئاتر، رقص، هنرهای تجسمی، صنایع دستی، نقاشیهای متحرک، میراث فرهنگی، فرهنگ سنتی و محلی، موزه ها، گالری ها، آرشیوها، مراکز باستانی، حفاظت و نگهداری از هنرهای دستی، حفاظت از زبان ملّی، آموزش هنرمندان، کادر فرهنگی و نویسندگان، نشر کتاب و آموزش و تدریس علوم هنری مبادرت می نماید.
  
2- ارائه خدمات مشاوره و اطلاع رساني به دولت ملّي در خصوص  موضوعات فرهنگي و هنري
+
از جمله مهمترین وظایف شورای مذکور می توان به موارد ذیل اشاره  نمود:
 +
 
 +
۱- تأمین بودجه سازمان های فرهنگی و هنری
 +
 
 +
۲- ارائه خدمات مشاوره و اطلاع رسانی به دولت ملّی در خصوص  موضوعات فرهنگی و هنری
 
   
 
   
3- اجراي قوانين مصوب حوزة فرهنگ و هنر
+
۳- اجرای قوانین مصوب حوزه فرهنگ و هنر
  
4- ارتقاء سياستهاي فرهنگي / هنري ملّي
+
۴- ارتقاء سیاست های فرهنگی / هنری ملّی
  
5- تحقق بخشيدن به سياستهاي فرهنگي / هنري ملّي
+
۵- تحقق بخشیدن به سیاست های فرهنگی / هنری ملّی
  
6- ارزيابي سياستهاي فرهنگي / هنري ملّي
+
۶- ارزیابی سیاست های فرهنگی / هنری ملّی
  
7- انجام تحقيقات جامع در خصوص فرهنگ و هنر
+
۷- انجام تحقیقات جامع در خصوص فرهنگ و هنر
  
8- گردآوري و ثبت پايگاههاي فرهنگي و آمار فرهنگي ملي
+
۸- گردآوری و ثبت پایگاههای فرهنگی و آمار فرهنگی ملی
  
9- تلاش در جهت افزايش درك و فهم عمومي و شعور فرهنگي/ هنري سطوح  مختلف جامعه
+
۹- تلاش در جهت افزایش درک و فهم عمومی و شعور فرهنگی/ هنری سطوح  مختلف جامعه
  
10- هماهنگ سازي روابط و تبادلات بين المللي فرهنگي
+
۱۰- هماهنگ سازی روابط و تبادلات بین المللی فرهنگی
  
11- مجري قوانين حقوقي مؤلفين كشور
+
۱۱- مجری قوانین حقوقی مؤلفین کشور
  
12- سازماندهي و مديريت فعاليتها و رويدادهاي فرهنگي
+
۱۲- سازماندهی و مدیریت فعالیت ها و رویدادهای فرهنگی
  
13- ارائه آموزشهاي حرفه اي در حوزة فرهنگ و هنر
+
۱۳- ارائه آموزش های حرفه ای در حوزة فرهنگ و هنر
  
14- انتشار كتب و مجلات فرهنگي
+
۱۴- انتشار کتب و مجلات فرهنگی
  
15- اداره و نظارت بر موزه هاي دولتي و ملّي
+
۱۵- اداره و نظارت بر موزه های دولتی و ملّی
  
==كادر فرهنگي==
+
تعداد ۵۱ کارمند در شورای فرهنگ و هنر کشور به فعالیت  می پردازند.
 +
کادر مذکور که مسؤولیت های اجرایی شورا را بر عهده دارد مستقیماً  از سوی شورای فرهنگ و هنر انتخاب می گردد. و این در حالیست که کادر عالی رتبه اجرایی  شورای مذکور از سوی وزیر فرهنگ منصوب می گردد.
 +
شورای مذکور همچنین به تأسیس دفاتر ناحیه ای در استانهای کشور جهت نظارت بر موزه ها و ارائه خدمات به جهانگردان مبادرت می نماید.
 +
در این روند دولت نیز مسؤولیت نظارت بر عزل و نصب کادر عالی رتبه اجرایی شورای فرهنگ و هنر را بر عهده دارد. دولت همچنین به اتخاذ سیاست های کلی در ارتباط با فعالیت های شورای مذکور مبادرت می نماید.
 +
محاسبه حساب های مالی این شوراها از طریق حسابرسی های دولتی صورت می گیرد.
 +
بخشی از بودجه شوراهای مذکور توسط دولت و بخش دیگر توسط شورای  فرهنگ و هنر تأمین می گردد. دولت نیز در این خصوص به ارائه راهکارهای مدیریتی اقدام می نماید امّا در زمینه اقدامات تخصصی و خصوصی شوراها از اختیاراتی برخوردار  نمی باشد.
  
تعداد 51 كارمند در شوراي فرهنگ و هنر كشور به فعاليت  ميپردازند.
+
==سیاست‌های ناحیه‌ای==
كادر مذكور كه مسؤوليتهاي اجرايي شورا را بر عهده دارد مستقيماً  از سوي شوراي فرهنگ و هنر انتخاب ميگردد. و اين در حاليست كه كادر عالي رتبة اجرايي  شوراي مذكور از سوي وزير فرهنگ منصوب ميگردد.
 
شوراي مذكور همچنين به تأسيس دفاتر ناحيه اي در استانهاي كشور جهت  نظارت بر موزه ها و ارائه خدمات به جهانگردان مبادرت مي نمايد.
 
در اين روند دولت نيز مسؤوليت نظارت بر عزل و نصب كادر عالي رتبة  اجرايي شوراي فرهنگ و هنر را بر عهده دارد. دولت همچنين به اتخاذ سياستهاي كلي در  ارتباط با فعاليتهاي شوراي مذكور مبادرت مي نمايد.
 
محاسبة حسابهاي مالي اين شوراها از طريق حسابرسيهاي دولتي صورت  ميگيرد.
 
بخشي از بودجة شوراهاي مذكور توسط دولت و بخش ديگر توسط شوراي  فرهنگ و هنر تأمين ميگردد. دولت نيز در اين خصوص به ارائه راهكارهاي مديريتي اقدام  مي نمايد امّا در زمينة اقدامات تخصصي و خصوصي شوراها از اختياراتي برخوردار  نميباشد.
 
  
==سياستهاي ناحيه اي==
+
طی سال جاری مبلغ کلّ بودجه کشور بر ۷۶۵/۹۸۳ هزار دلار زامبیایی معادل (۹۸۰/۸۱ هزار دلار آمریکا) بالغ گردید. لازم به ذکر است تقریباً کل بودجه فوق  توسط دولت ملی تأمین اعتبار می گردد.
 +
شورای مذکور بودجه سالیانه خود را از محّل درآمدهای دولتی و بودجه فرهنگ تأمین می نماید. طی ۵ سال گذشته، بودجة دولت (۷۶۰/۹۸۳ هزار دلار گامبیایی) ثابت مانده و تغییری نداشته است.
 +
شورای مذکور به جمع آوری کمکهای مردمی و منابع غیردولتی مبادرت نموده و فعالانه به اتخاذ سیاست هایی در جهت جذب چنین درآمدهایی اقدام می نماید.
  
تأمين بودجة فعاليتهاي فرهنگي
+
حمایت مالی از جامعه فرهنگی و هنری
طي سال جاري مبلغ كلّ بودجة كشور بر 765/983 هزار دلار زامبيايي  معادل (980/81 هزار دلار آمريكا) بالغ گرديد. لازم به ذكر است تقريباً كل بودجة فوق  توسط دولت ملي تأمين اعتبار ميگردد.
+
شورای فرهنگ و هنر، حمایت مالی از سازمان های فرهنگی کشور را  برعهده دارد. اما لازم به ذکر است که تنها فعالیت های حرفه ای و تخصصی فرهنگی مورد  حمایت و پشتیبانی قرار می گیرند.
شوراي مذكور بودجة ساليانة خود را از محّل درآمدهاي دولتي و بودجة  فرهنگ تأمين مي نمايد. طي 5 سال گذشته، بودجة دولت (760/983 هزار دلار گامبيايي ) ثابت مانده و تغييري نداشته است.
+
سهم عمده بودجه فرهنگی کشور در موارد ذیل مورد استفاده قرار  می گیرد:
شوراي مذكور به جمع آوري كمكهاي مردمي و منابع غيردولتي مبادرت  نموده و فعالانه به اتخاذ سياستهايي در جهت جذب چنين درآمدهايي اقدام مي نمايد.
 
حمايت مالي از جامعة فرهنگي و هنري
 
شوراي فرهنگ و هنر، حمايت مالي از سازمانهاي فرهنگي كشور را  برعهده دارد. اما لازم به ذكر است كه تنها فعاليتهاي حرفه اي و تخصصي فرهنگي مورد  حمايت و پشتيباني قرار ميگيرند.
 
سهم عمدة بودجه فرهنگي كشور در موارد ذيل مورد استفاده قرار  ميگيرد:
 
  
•انجام تحقيقات فرهنگي و توسعة فرهنگ ملّي  
+
•انجام تحقیقات فرهنگی و توسعة فرهنگ ملّی  
  
•توليد و ارائه نمايشهاي مختلف فرهنگي  
+
•تولید و ارائه نمایش های مختلف فرهنگی  
  
•انتشار آثار فرهنگي نظير كتب و مجلات فرهنگي
+
•انتشار آثار فرهنگی نظیر کتب و مجلات فرهنگی
 
   
 
   
•حفاظت و نگهداري از ميراث فرهنگي منقول و غيرمنقول كشور  
+
•حفاظت و نگهداری از میراث فرهنگی منقول و غیرمنقول کشور  
 +
 
 +
•برطرف نمودن نقصان موجود در حوزه های مختلف فرهنگی کشور
 +
 
 +
در حال حاضر شورای فرهنگ و هنر گامبیا به مدت ۱۰ سال است که از  سوی بانک جهانی مورد حمایت و پشتیبانی قرار می گیرد. این بانک درصدد توسعه پایگاه  منابع انسانی  (NCAC) و تقویت ساختار فرهنگی کشور می باشد .
  
برطرف نمودن نقصان موجود در حوزه هاي مختلف فرهنگي كشور
+
آموزش کادر فرهنگی متخصص  و جذب و جلب کمک های مالی مردمی و  غیردولتی در جهت توسعه پروژه های فرهنگی کشور از جمله بزرگترین چالشهای حوزه فرهنگ  کشور گامبیا محسوب می گردد.
  
در حال حاضر شوراي فرهنگ و هنر گامبيا به مدت 10 سال است كه از سوي بانك جهاني مورد حمايت و پشتيباني قرار ميگيرد. اين بانك درصدد توسعه پايگاه  منابع انساني (NCAC) و تقويت ساختار فرهنگي كشور ميباشد .
+
از جمله عمده ترین نقاط قوت کشور می توان به وجود کادر حرفه ای بخش فرهنگ، مدیریت منسجم و برقراری روابط فرهنگی با دپارتمان دولتی توریسم و فرهنگ اشاره نمود .
  
==چالشهاي فرهنگي==
+
بخش بین المللی وزارت فرهنگ کشور گامبیا مسؤولیت برقراری روابط  بین المللی فرهنگی با سایر کشورهای جهان را برعهده دارد.
 +
البته لازم به ذکر است که وزارت امور خارجه کشور به عنوان ناظر در  انعقاد قراردادهای بین المللی فرهنگی عمل می نماید.
  
آموزش كادر فرهنگي متخصص و جذب و جلب كمكهاي مالي مردمي و غيردولتي در جهت توسعه پروژه هاي فرهنگي كشور از جملة بزرگترين چالشهاي حوزه فرهنگ  كشور گامبيا محسوب ميگردد .
+
کشور گامبیا با اغلب کشورهای آفریقایی و اروپایی روابط بین المللی  فرهنگی برقرار نموده است. همچنین این کشور با برقراری ارتباط با سازمان جهانی پول کمک های ویژه ای در جهت غنای هر چه بیشتر فرهنگ کشور دریافت نموده است.
 +
==ویژگی‌های‌ اقتصادی‌==
 +
[[گامبیا]] همچون بسیاری از کشورهای آفریقایی از اقتصادی ضعیف و نامتعادل برخوردار است. اثر سالها بهره‌کشی کشورهای استعمارگر، هنوز قدرت توسعه اقتصادی را به گامبیا نداده و بی‌سوادی شمار زیادی از جمعیت این کشور و نیز کمبود منابع اقتصادی قابل اتکا موجب شده است تا گامبیا در ردیف یکی از کشورهای فقیر جهان قرار گیرد.
  
==نقاط قوت فرهنگي==
+
نرخ تولید ناخالص داخلی گامبیا که در سال ۱۹۹۰ حدود ۳۱۷ میلیون دلار بود اکنون با اندکی افزایش به ۴۳۷ میلیون دلار رسیده است. این در حالی است که متوسط نرخ رشد تولید ناخالص داخلی این جمهوری در فاصله سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۱ حدود ۴۶/۳ درصد بود.
  
از جملة عمدهترين نقاط قوت كشور مي توان به وجود كادر حرفه اي بخش  فرهنگ، مديريت منسجم و برقراري روابط فرهنگي با دپارتمان دولتي توريسم و فرهنگ  اشاره نمود .
+
حداکثر سرمایه‌های جذب شده خارجی در این کشور طی ۱۰ سال گذشته حدود ۱۵ میلیون دلار است و نرخ تورم اقتصادی در این جمهوری حدود ۵/۲ درصد برآورد می‌شود. متوسط درآمد سرانه مردم گامبیا حدود ۳۴۰ دلار در سال است.
  
==روابط بين المللي فرهنگي==
+
محصولات کشاورزی ۲۳ درصد، تولیدات صنعتی ۱۳ درصد و فعالیتهای خدماتی ۶۴ درصد از تولید ناخالص داخلی گامبیا را شامل می‌شود.
  
بخش بين المللي وزارت فرهنگ كشور گامبيا مسؤوليت برقراري روابط  بين المللي فرهنگي با ساير كشورهاي جهان را برعهده دارد.
+
بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول در پایان سال ۲۰۰۰ میلادی با اختصاص بخشی از یک وام ۳۴ میلیارد دلاری به کشورهای فقیر آفریقا و ازجمله گامبیا به منظور کاهش بدهی های خارجی این کشورها موافقت کردند.
البته لازم به ذكر است كه وزارت امور خارجة كشور به عنوان ناظر در  انعقاد قراردادهاي بين المللي فرهنگي عمل مي نمايد.
 
كشور گامبيا با اغلب كشورهاي آفريقايي و اروپايي روابط بين المللي  فرهنگي برقرار نموده است. همچنين اين كشور با برقراري ارتباط با سازمان جهاني پول  كمكهاي ويژه اي در جهت غناي هر چه بيشتر فرهنگ كشور دريافت نموده است.
 
  
==منبع==
+
در سالهای اخیر آمریکا، سنگال، بلژیک، ایرلند، اسپانیا، انگلستان، هلند، فرانسه ایتالیا، آلمان، سوئیس و پرتغال جزو مهمترین شرکای گامبیا بوده‌اند.
[http://www.rohama.org/fa/content/64  سایت رحماء] بازیابی: بیست و دوم تیرماه 1394
 
  
 +
تراز پرداختهای تجاری گامبیا در سالهای اخیر به ترتیب (۱۷۲-) و (۲۰۶-) میلیون دلار بود.
 +
==منابع==
 +
* گامبیا، سایت رحماء.
 +
* [http://hajij.com/fa/islamic-countries-and-sects/islamic-countries/item/2185-1393-06-04-12-22-21 آشنائی با کشور گامبيا، رواق الحجاج].
 +
{{کشورهای اسلامی}}
 
[[رده:کشورهای اسلامی]]
 
[[رده:کشورهای اسلامی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۳ ژوئیهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۱۱:۵۶

گامبیا در جهان

کشور اسلامی «گامبیا» در نیم کره شمالی و غربی قاره آفریقا و در کنار اقیانوس اطلس و کشور سنگال واقع گردیده است. گامبیا کشوری باریک و طویل است که حدود ۳۲۰ کیلومتر در کشور سنگال پیش رفته و جلگه آبرفتی و کم ارتفاع محسوب می گردد. آب و هوای این کشور گرم و مرطوب و پرباران است. حدود ۹۰ درصد جمعیت کشور گامبیا مسلمان هستند.

جمعیت

جمعیت گامبیا حدود ۲ میلیون نفر بوده و ۱۶ درصد مردم کشور ساکن شهرها می باشند. پرجمعیت‌ترین شهر این کشور بانجول است که حدود ۸ درصد از جمعیت کشور را در خود جای داده است. از لحاظ توزیع سنی ۴۱/۵ درصد از جمعیت کشور را افراد زیر ۱۴ سال، ۵۵ درصد از جمعیت را افراد ۱۵ تا ۵۹ سال و ۳/۵ درصد را نیز افراد بالاتر از ۶۰ سال تشکیل می دهند. از جمله نژادهای غالب کشور می توان به سیاهپوستان تیره های ماندنیگو (۱۴ درصد) اشاره نمود.

حدود ۹۰ درصد جمعیت کشور مسلمان و ۱۰ درصد نیز مسیحی می باشند. زبان رسمی کشور انگلیسی و خط نوشتاری رسمی آن لاتین است. پایتخت و بندر مهم آن بانجول و شهر مهم آن سرهکوندال می باشد. نوع حکومت کشور گامبیا جمهوری است.

ساختارهای سازمانی و اداری

شورای ملی فرهنگ و هنر کشور گامبیا با عنوان (NcAc) طبق قانون اساسی کشور در سال ۱۹۹۰ تشکیل یافت. شورای مذکور به حفاظت، مطالعه و ارتقاء فرهنگ و هنر کشور از طریق حفاظت از کلکسیون های هنری، انجام تحقیقات در زمینه فرهنگ و هنر و ارائه نمایش های سیستماتیک هنری مبادرت می نماید. شورای مذکور مسؤولیت حفاظت و نگهداری از آثار و اماکن تاریخی و موزه های دولتی کشور را برعهده دارد. ترویج و گسترش فرهنگ در جامعه نیز بر عهده این شورا می باشد. شورای مذکور همچنین به تأمین نیازمندیهای هنرهای حرفه ای، تئاتر، رقص، هنرهای تجسمی، صنایع دستی، نقاشیهای متحرک، میراث فرهنگی، فرهنگ سنتی و محلی، موزه ها، گالری ها، آرشیوها، مراکز باستانی، حفاظت و نگهداری از هنرهای دستی، حفاظت از زبان ملّی، آموزش هنرمندان، کادر فرهنگی و نویسندگان، نشر کتاب و آموزش و تدریس علوم هنری مبادرت می نماید.

از جمله مهمترین وظایف شورای مذکور می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

۱- تأمین بودجه سازمان های فرهنگی و هنری

۲- ارائه خدمات مشاوره و اطلاع رسانی به دولت ملّی در خصوص موضوعات فرهنگی و هنری

۳- اجرای قوانین مصوب حوزه فرهنگ و هنر

۴- ارتقاء سیاست های فرهنگی / هنری ملّی

۵- تحقق بخشیدن به سیاست های فرهنگی / هنری ملّی

۶- ارزیابی سیاست های فرهنگی / هنری ملّی

۷- انجام تحقیقات جامع در خصوص فرهنگ و هنر

۸- گردآوری و ثبت پایگاههای فرهنگی و آمار فرهنگی ملی

۹- تلاش در جهت افزایش درک و فهم عمومی و شعور فرهنگی/ هنری سطوح مختلف جامعه

۱۰- هماهنگ سازی روابط و تبادلات بین المللی فرهنگی

۱۱- مجری قوانین حقوقی مؤلفین کشور

۱۲- سازماندهی و مدیریت فعالیت ها و رویدادهای فرهنگی

۱۳- ارائه آموزش های حرفه ای در حوزة فرهنگ و هنر

۱۴- انتشار کتب و مجلات فرهنگی

۱۵- اداره و نظارت بر موزه های دولتی و ملّی

تعداد ۵۱ کارمند در شورای فرهنگ و هنر کشور به فعالیت می پردازند. کادر مذکور که مسؤولیت های اجرایی شورا را بر عهده دارد مستقیماً از سوی شورای فرهنگ و هنر انتخاب می گردد. و این در حالیست که کادر عالی رتبه اجرایی شورای مذکور از سوی وزیر فرهنگ منصوب می گردد. شورای مذکور همچنین به تأسیس دفاتر ناحیه ای در استانهای کشور جهت نظارت بر موزه ها و ارائه خدمات به جهانگردان مبادرت می نماید. در این روند دولت نیز مسؤولیت نظارت بر عزل و نصب کادر عالی رتبه اجرایی شورای فرهنگ و هنر را بر عهده دارد. دولت همچنین به اتخاذ سیاست های کلی در ارتباط با فعالیت های شورای مذکور مبادرت می نماید. محاسبه حساب های مالی این شوراها از طریق حسابرسی های دولتی صورت می گیرد. بخشی از بودجه شوراهای مذکور توسط دولت و بخش دیگر توسط شورای فرهنگ و هنر تأمین می گردد. دولت نیز در این خصوص به ارائه راهکارهای مدیریتی اقدام می نماید امّا در زمینه اقدامات تخصصی و خصوصی شوراها از اختیاراتی برخوردار نمی باشد.

سیاست‌های ناحیه‌ای

طی سال جاری مبلغ کلّ بودجه کشور بر ۷۶۵/۹۸۳ هزار دلار زامبیایی معادل (۹۸۰/۸۱ هزار دلار آمریکا) بالغ گردید. لازم به ذکر است تقریباً کل بودجه فوق توسط دولت ملی تأمین اعتبار می گردد. شورای مذکور بودجه سالیانه خود را از محّل درآمدهای دولتی و بودجه فرهنگ تأمین می نماید. طی ۵ سال گذشته، بودجة دولت (۷۶۰/۹۸۳ هزار دلار گامبیایی) ثابت مانده و تغییری نداشته است. شورای مذکور به جمع آوری کمکهای مردمی و منابع غیردولتی مبادرت نموده و فعالانه به اتخاذ سیاست هایی در جهت جذب چنین درآمدهایی اقدام می نماید.

حمایت مالی از جامعه فرهنگی و هنری شورای فرهنگ و هنر، حمایت مالی از سازمان های فرهنگی کشور را برعهده دارد. اما لازم به ذکر است که تنها فعالیت های حرفه ای و تخصصی فرهنگی مورد حمایت و پشتیبانی قرار می گیرند. سهم عمده بودجه فرهنگی کشور در موارد ذیل مورد استفاده قرار می گیرد:

•انجام تحقیقات فرهنگی و توسعة فرهنگ ملّی

•تولید و ارائه نمایش های مختلف فرهنگی

•انتشار آثار فرهنگی نظیر کتب و مجلات فرهنگی

•حفاظت و نگهداری از میراث فرهنگی منقول و غیرمنقول کشور

•برطرف نمودن نقصان موجود در حوزه های مختلف فرهنگی کشور

در حال حاضر شورای فرهنگ و هنر گامبیا به مدت ۱۰ سال است که از سوی بانک جهانی مورد حمایت و پشتیبانی قرار می گیرد. این بانک درصدد توسعه پایگاه منابع انسانی (NCAC) و تقویت ساختار فرهنگی کشور می باشد .

آموزش کادر فرهنگی متخصص و جذب و جلب کمک های مالی مردمی و غیردولتی در جهت توسعه پروژه های فرهنگی کشور از جمله بزرگترین چالشهای حوزه فرهنگ کشور گامبیا محسوب می گردد.

از جمله عمده ترین نقاط قوت کشور می توان به وجود کادر حرفه ای بخش فرهنگ، مدیریت منسجم و برقراری روابط فرهنگی با دپارتمان دولتی توریسم و فرهنگ اشاره نمود .

بخش بین المللی وزارت فرهنگ کشور گامبیا مسؤولیت برقراری روابط بین المللی فرهنگی با سایر کشورهای جهان را برعهده دارد. البته لازم به ذکر است که وزارت امور خارجه کشور به عنوان ناظر در انعقاد قراردادهای بین المللی فرهنگی عمل می نماید.

کشور گامبیا با اغلب کشورهای آفریقایی و اروپایی روابط بین المللی فرهنگی برقرار نموده است. همچنین این کشور با برقراری ارتباط با سازمان جهانی پول کمک های ویژه ای در جهت غنای هر چه بیشتر فرهنگ کشور دریافت نموده است.

ویژگی‌های‌ اقتصادی‌

گامبیا همچون بسیاری از کشورهای آفریقایی از اقتصادی ضعیف و نامتعادل برخوردار است. اثر سالها بهره‌کشی کشورهای استعمارگر، هنوز قدرت توسعه اقتصادی را به گامبیا نداده و بی‌سوادی شمار زیادی از جمعیت این کشور و نیز کمبود منابع اقتصادی قابل اتکا موجب شده است تا گامبیا در ردیف یکی از کشورهای فقیر جهان قرار گیرد.

نرخ تولید ناخالص داخلی گامبیا که در سال ۱۹۹۰ حدود ۳۱۷ میلیون دلار بود اکنون با اندکی افزایش به ۴۳۷ میلیون دلار رسیده است. این در حالی است که متوسط نرخ رشد تولید ناخالص داخلی این جمهوری در فاصله سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۱ حدود ۴۶/۳ درصد بود.

حداکثر سرمایه‌های جذب شده خارجی در این کشور طی ۱۰ سال گذشته حدود ۱۵ میلیون دلار است و نرخ تورم اقتصادی در این جمهوری حدود ۵/۲ درصد برآورد می‌شود. متوسط درآمد سرانه مردم گامبیا حدود ۳۴۰ دلار در سال است.

محصولات کشاورزی ۲۳ درصد، تولیدات صنعتی ۱۳ درصد و فعالیتهای خدماتی ۶۴ درصد از تولید ناخالص داخلی گامبیا را شامل می‌شود.

بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول در پایان سال ۲۰۰۰ میلادی با اختصاص بخشی از یک وام ۳۴ میلیارد دلاری به کشورهای فقیر آفریقا و ازجمله گامبیا به منظور کاهش بدهی های خارجی این کشورها موافقت کردند.

در سالهای اخیر آمریکا، سنگال، بلژیک، ایرلند، اسپانیا، انگلستان، هلند، فرانسه ایتالیا، آلمان، سوئیس و پرتغال جزو مهمترین شرکای گامبیا بوده‌اند.

تراز پرداختهای تجاری گامبیا در سالهای اخیر به ترتیب (۱۷۲-) و (۲۰۶-) میلیون دلار بود.

منابع

کشورهای اسلامی
آسیا * ایران * ترکیه * سوریه * عراق * عربستان * فلسطین * یمن * آذربایجان * اردن * ازبکستان * افغانستان * امارات متحده عربی * بحرین * برونئی * بنگلادش * تاجیکستان * عمان * قرقیزستان * قطر * لبنان * مالزی * پاکستان * کویت * مالدیو * قزاقستان * ترکمنستان
آفریقا * تونس * اتیوپی * الجزایر * تانزانیا * ساحل عاج * سنگال * سودان * سومالی * لیبی * مالی * مصر * موریتانی * موزامبیک * نیجر * نیجریه * چاد * کامرون * گابن * گامبیا * گینه * سیرالئون * کومور * جیبوتی * بورکینافاسو * گینه بیسائو * کنگو * جمهوری غنا * جمهوری عربی صحرا * توگو
سایر قاره ها * آلبانی (اروپا) * بوسنی هرزه گوین (اروپا) *سورینام (آمریکا)