راهنما:الگو

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو

الگوها چه هستند؟

گاهی لازم است مطلب یا جدول خاصی در تعدادی از صفحات تکرار شود. مثلاً در تمام صفحات مربوط به هر یک از ائمه اطهار خوب است نام سایر ائمه در جدولی بیان شود. در این موارد نویسنده میتواند از جدولهای آماده ای که قبلاً توسط مدیران یا نویسندگان خبره دیگر تهیه شده است استفاده نماید. برای این کار تنها لازم است نام الگوی مورد نظر را با علامت {{نام الگو}} فراخوانی نماید. مثلاً در صفحه ویرایش بنویسد {{ائمه اطهار}}. آنگاه بدون اینکه لازم باشد جدولی تهیه نماید در صفحه نمایش جدول مورد نظر نمایش داده می شود. یا در صفحاتی که به حدیث مربوط می شود با درج {{حدیث}} در قسمت ویرایش, جدول زیر که قبلاً آماده شده در صفحه نمایش داده می شود.


انواع الگوها

  • الگوهای شناسنامه ای
  • الگوهای قالب بندی
  • الگوهای مربوط به منبع
  • الگوهای موضوعی

الگوهای شناسنامه ای

الگوهایی هستند که به عنوان شناسنامه یک فرد یا موضوع خاص در صفحه قرار داده میشوند. مثلاً برای هر شخصیت اسلامی سال تولد, وفات و محل دفن و... مهم هستند و خوب است در هر صفحه ای که به این شخص مربوط است در یک جدول به همه این موارد اشاره شود. برای این کار از الگوی "شخصیت ها" که قبلاً آماده شده استفاده می کنیم.تنها کافی است اطلاعات مربوط به این شخص را در الگو قرار دهیم تا خود به خود این اطلاعات در جدولی شکیل نمایش داده شود. مثلاً الگوی شخصیتها برای احمد نام پدر حسن ولادت 1360 و... به این صورت استفاده می شود:

{{شناسنامه شخصیت |نام کامل= احمد بن محمد بن حسن فیرزوی |زادروز= 1360 |زادگاه= اصفهان |وفات= 1390 |مدفن= اصفهان |آثار= ...}} آنچه نمایش داده می شود جدولی به این صورت است:

الگو
نام کامل احمد بن محمد بن حسن فیرزوی
زادروز 389
زادگاه اصفهان
وفات 435
مدفن اصفهان
آثار

...

که البته به جای کلمه الگو نام صفحه ای که الگو در آن درج شده نمایش داده می شود.

الگوهای شناسنامه ای برای هر موضوعی که داری شناسنامه است می توانند ایجاد و استفاده شوند. مانند سوره های قرآن, شخصیت های اسلامی, ائمه, کتابها و...









الگوهای مربوط به منبع

برخی از الگوها بیشتر مورد استفاده نویسندگان است. این الگوها عبارتند از:

1.{{بخشی از یک کتاب}} این الگو زمانی استفاده می شود که کاربر بخشی از یک کتاب را به عنوان مقاله در صفحه مورد نظر قرار داده باشد. با درج این الگو در صفحه ویرایش جدول زیر مشاهده می شود

این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon book.jpg

محتوای فعلی بخشی از یک کتاب متناسب با عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


2.{{منبع الکترونیکی معتبر}} این الگو زمانی استفاده می شود که کاربر مقاله مورد نظر را از یک منبع الکترونیکی معتبر انتخاب کرده باشد. با درج این الگو در صفحه ویرایش جدول زیر مشاهده می شود:

این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon-computer.png
محتوای فعلی مقاله یکی از پایگاه های معتبر متناسب با عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


3.{{مقاله از یک نشریه}} این الگو زمانی استفاده می شود که کاربر مقاله مورد نظر را از یک نشریه انتخاب کرده باشد. با درج این الگو در صفحه ویرایش جدول زیر مشاهده می شود:

مقاله‌ی مربوط به این عنوان از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon article.jpg
محتوای فعلی "مقاله‌ یک نشریه" متناسب با این عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


4.{{مدخل دائره المعارف}} این الگو زمانی استفاده می شود که کاربر مدخلی از یک دائره المعارف را به عنوان مقاله در صفحه مورد نظر درج نموده باشد. با درج این الگو در صفحه ویرایش جدول زیر مشاهده می شود:

Icon-encycolopedia.jpg

این صفحه مدخلی از یک دائرة المعارف است

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)



5. {{پانویس}} این الگو محل قرار گرفتن پانویسهای مقاله را مشخص میکند. بنابراین هر مقاله ای که دارای پانویس است باید در پایان آن این الگو درج شود.