مقاله مورد سنجش قرار گرفته است

سبط پیامبر: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(سنجش کیفی مقاله)
 
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{خوب}}
 
{{خوب}}
سبط، به معناى نواده است. و سبط پیامبر یا سبط نبی از لقب هاى [[امام حسين]]، و [[امام حسن مجتبی]] علیهما السلام است.امام حسين‌ علیه السلام سبط اصغر پيامبر و امام مجتبى، سبط اكبر ناميده مى ‌شود. سبط به معنای منتجب هم گفته شده است. گاهی در روايات و زيارتنامه ‌ها به اين دو نواده عزيز رسول خدا صلی الله علیه و آله، «سبطين‌» اطلاق شده است: «السلام عليكما يا سبطى نبى الرحمة و سيدى شباب اهل ‌الجنة‌».<ref>جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، نشر معروف. به نقل از زيارتنامه حضرت معصومه‌ سلام الله علیها در مفاتيح الجنان.</ref>
+
«سبط» به معناى نواده است و به معنای «منتجب» هم گفته شده است. سبط [[پیامبر اسلام|پیامبر]] (صلی الله علیه و آله) یا «سبط النبی»، از لقب هاى [[امام حسن مجتبی|امام حسن]] و [[امام حسين|امام حسین]] علیهماالسلام است. امام حسن‌ علیه السلام، سبط اکبر و امام حسین‌ علیه السلام سبط اصغر پیامبر نامیده مى ‌شوند.  
  
==پانویس==
+
گاهی در روایات و [[زیارتنامه]] ‌ها به این دو نواده عزیز [[پیامبر اسلام|رسول خدا]] صلی الله علیه و آله، «سبطین‌» اطلاق شده است: «السلام علیکما یا سِبطَى نبى الرحمة و سَیّدَى شباب اهل ‌الجنة‌».
<references/>
 
  
 
==منابع==
 
==منابع==
جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، نشر معروف.
+
 
 +
* جواد محدثی، [[فرهنگ عاشورا (کتاب)|فرهنگ عاشورا]]، نشر معروف؛ به نقل از زيارتنامه حضرت معصومه‌ سلام الله علیها در مفاتيح الجنان.
  
 
{{سنجش کیفی
 
{{سنجش کیفی

نسخهٔ کنونی تا ‏۶ اکتبر ۲۰۲۰، ساعت ۰۷:۵۹

«سبط» به معناى نواده است و به معنای «منتجب» هم گفته شده است. سبط پیامبر (صلی الله علیه و آله) یا «سبط النبی»، از لقب هاى امام حسن و امام حسین علیهماالسلام است. امام حسن‌ علیه السلام، سبط اکبر و امام حسین‌ علیه السلام سبط اصغر پیامبر نامیده مى ‌شوند.

گاهی در روایات و زیارتنامه ‌ها به این دو نواده عزیز رسول خدا صلی الله علیه و آله، «سبطین‌» اطلاق شده است: «السلام علیکما یا سِبطَى نبى الرحمة و سَیّدَى شباب اهل ‌الجنة‌».

منابع

  • جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، نشر معروف؛ به نقل از زيارتنامه حضرت معصومه‌ سلام الله علیها در مفاتيح الجنان.


11.jpg
واقعه عاشورا
قبل از واقعه
شرح واقعه
پس از واقعه
بازتاب واقعه
وابسته ها