فضائل الخمسه من الصحاح السته (کتاب): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی « پرونده:Ketab361.jpg|بندانگشتی|فضائل الخمسة من الصحاح الستة و غیرها من الکتب المع...» ایجاد کرد)
 
سطر ۱: سطر ۱:
[[پرونده:Ketab361.jpg|بندانگشتی|فضائل الخمسة من الصحاح الستة و غیرها من الکتب المعتبرة عند أهل السنة و الجماعة]]
+
[[پرونده:Ketab361.jpg|240px|بندانگشتی|فضائل الخمسة من الصحاح الستة و غیرها من الکتب المعتبرة عند أهل السنة و الجماعة]]
 +
کتاب
 +
«'''فضائل الخمسة من الصحاح الستّة و غیرها من الکتب المعتبرة عند اهل السنة و الجماعه»'''، تألیف محقق فیروزآبادى، در بردارنده [[حدیث|احادیث]] و روایات فضائل و مناقب [[پنج تن|پنج تن آل عبا]]، از مهم‌ترین کتاب‌هاى [[اهل سنت]] و جماعت مى‌باشد که در بلاد اسلامى مورد توجه قرار گرفته و [[علامه امینى]] در نشر آن به به بلاد اسلامى کوشش داشته است.
  
==معرفى اجمالى==
+
==انگیزه نگارش==
  
 
+
انگیزه تألیف کتاب آن بوده که مؤلف در سفر [[حج]] با یکى از دانشمندان [[اهل سنت]] به بحث مى‌نشیند و پس از گفتگوهاى مذهبى ضمن اعتراف مى‌گوید: شما شیعیان با ادله متقنى که در دست دارید، در نشر و تبلیغ ضعیف هستید و آن طور که باید و شاید مذهب [[اهل البیت|اهل بیت]] را بین مسلمانان اشاعه نمى‌دهید.
'''فضائل الخمسة من الصحاح الستّة و غيرها من الكتب المعتبرة'''، تألیف [[حسینی فیروز آبادی، مرتضی|محقق فيروزآبادى]]، در بردارنده احاديث و روايات فضائل و مناقب پنج تن آل عبا، از مهم‌ترين كتاب‌هاى اهل سنت و جماعت مى‌باشد كه در بلاد اسلامى مورد توجه قرار گرفته و [[علامه امينى]] در نشر آن به به بلاد اسلامى كوشش داشته است.
 
 
 
==انگيزه نگارش==
 
 
 
 
 
انگيزه تأليف كتاب آن بوده كه مؤلف در سفر حج با يكى از دانشمندان اهل سنت به بحث مى‌نشيند و پس از گفتگوهاى مذهبى ضمن اعتراف مى‌گويد: شما شيعيان با ادله متقنى كه در دست داريد، در نشر و تبليغ ضعيف هستيد و آن طور كه بايد و شايد مذهب اهل بيت را بين مسلمانان اشاعه نمى‌دهيد.
 
  
 
==ساختار و گزارش محتوا==
 
==ساختار و گزارش محتوا==
  
 +
کتاب مشتمل بر پنج مقصد است که هر مقصد به بیان فضائل یکى از [[پنج تن|خمسه طیبه]] مى‌پردازد. البته مقصد چهارم و پنجم هر دو درباره [[امام حسن علیه السلام|امام حسن]] و [[امام حسین علیه السلام|امام حسین]] (علیهماالسلام) است که مقصد چهارم به [[مناقب]] مشترک آن دو بزرگوار و مقصد پنجم به مناقب اختصاصی آنان مى‌پردازد. از سه جلد کتاب، تا بخشى از جلد دوم به مناقب [[امیرالمومنین|امیرالمؤمنین]] (علیه السلام) اختصاص یافته است.
  
كتاب مشتمل بر پنج مقصد است كه هر مقصد به بيان فضائل يكى از خمسه طيبه مى‌پردازد. البته مقصد چهارم و پنجم هر دو درباره حسنين(عليهماالسلام) است كه مقصد چهارم به مناقب مشترك آن دو بزرگوار و مقصد پنجم به مناقب اختصاص آنان مى‌پردازد. از سه جلد كتاب، تا بخشى از جلد دوم به مناقب [[امام على(ع)|اميرالمؤمنين(ع)]] اختصاص يافته است.
+
==روش تألیف==
 
 
==روش تأليف==
 
 
 
 
 
مؤلف مطالب مربوط به مناقب اهل البيت را از كتب اهل سنت جمع‌آورى كرده و پس از نام منبع به نقل روايت به طور كامل پرداخته است. البته وى سلسله اسناد را حذف كرده و به فقط به راوى اصلى اشاره مى‌كند. نويسنده علاوه بر يادآورى هر منبع در ابتداى روايت، تمامى منابع و مصادر خود را در ابتداى جلد اول و دوم كتاب با مشخصات نشر ذكر كرده است. اين آثار عبارتند از: صحاح شش‌گانه و مسانيد و سنن و كتب مختلف حديث و تفسير و تاريخ و رجال اهل سنت.
 
 
 
شيوه مؤلف آن بوده كه سرتاسر كتاب‌هاى تفسير و رجال و حديث را با دقت كامل و حوصله فراوان ملاحظه نموده تا اگر در موردى غير از ابواب فضايل و مطاعن روايتى قابل استفاده باشد، از وى فوت نشود.
 
  
تلاش مؤلف بر آن است كه از كتاب‌هاى طراز اول اهل سنت؛ مانند صحاح ستّه و مسانيد معتبر نقل كند و از كتبى مانند فصول المهمة ابن صباغ يا كفاية الطالب گنجى يا [[ينابيع المودة لذوي القربی|ينابيع الموده]] [[قندوزی، سلیمان بن ابراهیم|قندوزى]] حديثى نمى‌آورد، هر چند اين كتاب‌ها هم تا اندازه‌اى از اعتبار برخوردار مى‌باشند.
+
مؤلف مطالب مربوط به مناقب [[اهل البیت|اهل البیت]] را از کتب [[اهل سنت]] جمع‌آورى کرده و پس از نام منبع به نقل روایت به طور کامل پرداخته است. البته وى سلسله [[سند حدیث|اسناد]] را حذف کرده و به فقط به راوى اصلى اشاره مى‌کند. نویسنده علاوه بر یادآورى هر منبع در ابتداى روایت، تمامى منابع و مصادر خود را در ابتداى جلد اول و دوم کتاب با مشخصات نشر ذکر کرده است. این آثار عبارتند از: [[صحاح سته|صحاح شش‌گانه]] و مسانید و سنن و کتب مختلف [[حدیث|حدیث]] و [[تفسیر قرآن|تفسیر]] و تاریخ و [[علم رجال|رجال]] اهل سنت.
  
از ويژگى‌هاى اين اثر، تعدد و فراوانى ابواب و فصول آن است كه حتى براى يك حديث عنوان بابى گشوده و در واقع فهرستى از مناقب را ارائه داده است.
+
شیوه مؤلف آن بوده که سرتاسر کتاب‌هاى تفسیر و رجال و حدیث را با دقت کامل و حوصله فراوان ملاحظه نموده تا اگر در موردى غیر از ابواب فضایل و مطاعن روایتى قابل استفاده باشد، از وى فوت نشود.
  
اين كتاب توسط محمدباقرساعدى ترجمه شده است.
+
تلاش مؤلف بر آن است که از کتاب‌هاى طراز اول اهل سنت؛ مانند [[صحاح سته|صحاح ستّه]] و مسانید معتبر نقل کند و از کتبى مانند «فصول المهمة» ابن صباغ یا «کفایة الطالب» گنجى یا «[[ینابیع الموده لذوی القربی (کتاب)|ینابیع الموده]]» قندوزى حدیثى نمى‌آورد، هر چند این کتاب‌ها هم تا اندازه‌اى از اعتبار برخوردار مى‌باشند.
  
 +
از ویژگى‌هاى این اثر، تعدد و فراوانى ابواب و فصول آن است که حتى براى یک حدیث عنوان بابى گشوده و در واقع فهرستى از مناقب را ارائه داده است.
  
== منبع ==
+
این کتاب توسط محمدباقر ساعدى ترجمه شده است.
 +
==منبع==
 
ویکی نور
 
ویکی نور

نسخهٔ ‏۲۱ ژانویهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۷:۵۷

فضائل الخمسة من الصحاح الستة و غیرها من الکتب المعتبرة عند أهل السنة و الجماعة

کتاب «فضائل الخمسة من الصحاح الستّة و غیرها من الکتب المعتبرة عند اهل السنة و الجماعه»، تألیف محقق فیروزآبادى، در بردارنده احادیث و روایات فضائل و مناقب پنج تن آل عبا، از مهم‌ترین کتاب‌هاى اهل سنت و جماعت مى‌باشد که در بلاد اسلامى مورد توجه قرار گرفته و علامه امینى در نشر آن به به بلاد اسلامى کوشش داشته است.

انگیزه نگارش

انگیزه تألیف کتاب آن بوده که مؤلف در سفر حج با یکى از دانشمندان اهل سنت به بحث مى‌نشیند و پس از گفتگوهاى مذهبى ضمن اعتراف مى‌گوید: شما شیعیان با ادله متقنى که در دست دارید، در نشر و تبلیغ ضعیف هستید و آن طور که باید و شاید مذهب اهل بیت را بین مسلمانان اشاعه نمى‌دهید.

ساختار و گزارش محتوا

کتاب مشتمل بر پنج مقصد است که هر مقصد به بیان فضائل یکى از خمسه طیبه مى‌پردازد. البته مقصد چهارم و پنجم هر دو درباره امام حسن و امام حسین (علیهماالسلام) است که مقصد چهارم به مناقب مشترک آن دو بزرگوار و مقصد پنجم به مناقب اختصاصی آنان مى‌پردازد. از سه جلد کتاب، تا بخشى از جلد دوم به مناقب امیرالمؤمنین (علیه السلام) اختصاص یافته است.

روش تألیف

مؤلف مطالب مربوط به مناقب اهل البیت را از کتب اهل سنت جمع‌آورى کرده و پس از نام منبع به نقل روایت به طور کامل پرداخته است. البته وى سلسله اسناد را حذف کرده و به فقط به راوى اصلى اشاره مى‌کند. نویسنده علاوه بر یادآورى هر منبع در ابتداى روایت، تمامى منابع و مصادر خود را در ابتداى جلد اول و دوم کتاب با مشخصات نشر ذکر کرده است. این آثار عبارتند از: صحاح شش‌گانه و مسانید و سنن و کتب مختلف حدیث و تفسیر و تاریخ و رجال اهل سنت.

شیوه مؤلف آن بوده که سرتاسر کتاب‌هاى تفسیر و رجال و حدیث را با دقت کامل و حوصله فراوان ملاحظه نموده تا اگر در موردى غیر از ابواب فضایل و مطاعن روایتى قابل استفاده باشد، از وى فوت نشود.

تلاش مؤلف بر آن است که از کتاب‌هاى طراز اول اهل سنت؛ مانند صحاح ستّه و مسانید معتبر نقل کند و از کتبى مانند «فصول المهمة» ابن صباغ یا «کفایة الطالب» گنجى یا «ینابیع الموده» قندوزى حدیثى نمى‌آورد، هر چند این کتاب‌ها هم تا اندازه‌اى از اعتبار برخوردار مى‌باشند.

از ویژگى‌هاى این اثر، تعدد و فراوانى ابواب و فصول آن است که حتى براى یک حدیث عنوان بابى گشوده و در واقع فهرستى از مناقب را ارائه داده است.

این کتاب توسط محمدباقر ساعدى ترجمه شده است.

منبع

ویکی نور