ملاذ الاخیار (کتاب): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سطر ۲۸: سطر ۲۸:
  
 
==مؤلف==
 
==مؤلف==
محمدباقر بن محمدتقى بن مقصودعلى مجلسى (1037/1038- 1110-111 ق)، مشهور به علامه مجلسى و مجلسى ثانى، فقیه، محدث، متکلم و شاعر متخلص به مشتاق، شیخ‎الاسلام اصفهان و از دانشمندان بزرگ اواخر حکومت صفوی است. پدر او مولی محمدتقی (مجلسی بزرگ) یکی از مفاخر و بزرگان و اعلام شیعه بود. کتاب بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار( ع) او، گسترده‌ترین کتاب حدیثی شیعه است که در طول چهل سال تدوین شده است. از دیگر آثار ایشان، حلية المتقين و زاد المعاد را می توان نام برد. از جمله اساتید ایشان، محمدتقی مجلسی ، ملا صالح مازندرانی،  فیض کاشانی ، سید علی خان مدنی ، ملا خلیل قزوینی ذکر شده است.
+
محمدباقر بن محمدتقى بن مقصودعلى مجلسى (1037/1038- 1110-1111 ق)، مشهور به علامه مجلسى و مجلسى ثانى، فقیه، محدث، متکلم و شاعر متخلص به مشتاق، شیخ‎الاسلام اصفهان و از دانشمندان بزرگ اواخر حکومت صفوی است. پدر او مولی محمدتقی (مجلسی بزرگ) یکی از مفاخر و بزرگان و اعلام شیعه بود. کتاب بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار( ع) او، گسترده‌ترین کتاب حدیثی شیعه است که در طول چهل سال تدوین شده است. از دیگر آثار ایشان، حلية المتقين و زاد المعاد را می توان نام برد. از جمله اساتید ایشان، محمدتقی مجلسی ، ملا صالح مازندرانی،  فیض کاشانی ، سید علی خان مدنی ، ملا خلیل قزوینی ذکر شده است.
  
 
==معرفی اجمالی کتاب==
 
==معرفی اجمالی کتاب==

نسخهٔ ‏۴ اوت ۲۰۱۹، ساعت ۱۰:۱۰

ملاذ الاخیار.jpg
نویسنده محمدباقر مجلسی
موضوع احادیث شیعه
زبان عربی
تعداد جلد 16
تحقیق مهدی رجایی

ملاذ الاخیار

ملاذ الاخیار فی فهم تهذیب الاخبار اثر محمدباقر مجلسی، شرحی است بر تهذیب الاحکام شیخ طوسی.

مؤلف

محمدباقر بن محمدتقى بن مقصودعلى مجلسى (1037/1038- 1110-1111 ق)، مشهور به علامه مجلسى و مجلسى ثانى، فقیه، محدث، متکلم و شاعر متخلص به مشتاق، شیخ‎الاسلام اصفهان و از دانشمندان بزرگ اواخر حکومت صفوی است. پدر او مولی محمدتقی (مجلسی بزرگ) یکی از مفاخر و بزرگان و اعلام شیعه بود. کتاب بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار( ع) او، گسترده‌ترین کتاب حدیثی شیعه است که در طول چهل سال تدوین شده است. از دیگر آثار ایشان، حلية المتقين و زاد المعاد را می توان نام برد. از جمله اساتید ایشان، محمدتقی مجلسی ، ملا صالح مازندرانی، فیض کاشانی ، سید علی خان مدنی ، ملا خلیل قزوینی ذکر شده است.

معرفی اجمالی کتاب

اين كتاب يكى از شروح معتبر روايات اماميه است كه مرحوم مجلسى به درخواست فرزندش محمدصادق آن را تاليف نموده است. وى حواشى متعددى كه در مدتى نسبتاً طولانى بر قسمت‌هاى مختلف كتاب تهذيب شيخ طوسى از طهارت تا ديات نگاشته بوده در اين كتاب جمع‌آورى نموده ولذا تاريخ تحرير اين حواشى بسيار مختلف است. به عنوان مثال كتاب حج در سال 1094 و كتاب صلاة در 1109 به پايان رسيده است.

مؤلف در اين كتاب پس از نقل روايت ابتدا سند آن را مورد بررسى قرار مى‌دهد و سپس در صورتى كه متن روايت نياز به توضيح داشته باشد به شرح متن و دلالت حديث مى‌پردازد‌.

كتاب حاضر "ش‍رح‍ی اس‍ت‌ ب‍ر ت‍ه‍ذي‍ب‌ الاح‍ك‍ام‌ شیخ طوسی"، که تهذیب الاحکام خود ش‍رحی است بر المقنعه ش‍ي‍خ‌ م‍ف‍ي‍د.

وضعیت نشر

ملاذ الاخيار با تحقيق حجت الاسلام سيد مهدى رجايى توسط كتابخانه‌ى آيت الله مرعشى ره در 16 جلد در شهر قم چاپ و منتشر شده است. جلدهاى اول تا ششم كتاب در سال 1406 و جلدهاى هفتم تا شانزدهم در سال 1407 قمرى به چاپ رسيده‌اند.

منابع

  • مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، جامع فقه اهل البیت 2 [لوح فشرده]: بخش کتابشناسی، معرفی "ملاذ الاخیار".

متن کتاب ملاذ الاخیار

- ملاذ الاخیار

- ملاذ الاخیار