سلیم تهرانی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سطر ۷: سطر ۷:
 
(وف 1057 ق)
 
(وف 1057 ق)
  
شاعر، [[تخلص|متخلص]] به سلیم. وى در طرشت [[تهران]] متولد شد و نخستین ایام شاعرى وى در لاهیجان سپرى شد و در آنجا با ملا واصب قندهارى و ملا حسینا متخلص به صبوحى معاشر بود. پس از مدتى در اصفهان بسر برد و سرانجام در شیراز به خدمت امام قلى خان والى فارس رسید. پس از چندى به هندوستان رفت و از ملازمان میرعبدالسلام مشهدى - اسلام خان - شد و بعد از چند سال ملازمت و ستایش بزرگان آن سامان در كشمیر انزوا اختیار كرد و در همان جا درگذشت و در مزارالشعراء كشمیر دفن شد. از آثار وى: [[دیوان (شعر)]] كه مشتمل بر حدود دو هزار [[بیت]] است و[[ مثنوى‌]] هاى «قضا و قدر» و «وصف كشمیر».
+
شاعر، [[تخلص|متخلص]] به سلیم. وى در طرشت [[تهران]] متولد شد و نخستین ایام شاعرى وى در لاهیجان سپرى شد و در آنجا با ملا واصب قندهارى و ملا حسینا متخلص به صبوحى معاشر بود. پس از مدتى در اصفهان بسر برد و سرانجام در شیراز به خدمت امام قلى خان والى فارس رسید. پس از چندى به هندوستان رفت و از ملازمان میرعبدالسلام مشهدى - اسلام خان - شد و بعد از چند سال ملازمت و ستایش بزرگان آن سامان در كشمیر انزوا اختیار كرد و در همان جا درگذشت و در مزارالشعراء كشمیر دفن شد. از آثار وى: دیوان شعر كه مشتمل بر حدود دو هزار [[بیت]] است و[[ مثنوى‌]] هاى «قضا و قدر» و «وصف كشمیر».
  
 
==منابع==
 
==منابع==

نسخهٔ ‏۲۸ اکتبر ۲۰۱۳، ساعت ۰۶:۰۳

Icon-encycolopedia.jpg

این صفحه مدخلی از اثر آفرینان است

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


سلیم تهرانی، محمد قلی

قرن: 11

(وف 1057 ق)

شاعر، متخلص به سلیم. وى در طرشت تهران متولد شد و نخستین ایام شاعرى وى در لاهیجان سپرى شد و در آنجا با ملا واصب قندهارى و ملا حسینا متخلص به صبوحى معاشر بود. پس از مدتى در اصفهان بسر برد و سرانجام در شیراز به خدمت امام قلى خان والى فارس رسید. پس از چندى به هندوستان رفت و از ملازمان میرعبدالسلام مشهدى - اسلام خان - شد و بعد از چند سال ملازمت و ستایش بزرگان آن سامان در كشمیر انزوا اختیار كرد و در همان جا درگذشت و در مزارالشعراء كشمیر دفن شد. از آثار وى: دیوان شعر كه مشتمل بر حدود دو هزار بیت است ومثنوى‌ هاى «قضا و قدر» و «وصف كشمیر».

منابع

شعر فارسی
Poetry1.jpg
شعرشناسی * شعر * علم عروض * قافیه * تخلص * دیوان * مصراع * بیت * مقفا * قالب * مطلع * تغزل * بحور شعری
قالب‌های شعر *مثنوی * قصیده * غزل * مسمط * مستزاد * ترجیع‌بند * ترکیب‌بند * قطعه * رباعی
سبک‌های شعر فارسی * سبک خراسانی * سبک عراقی * سبک هندی * سبک بازگشت ادبی * شعر نو
شاعران پارسی گو: همه*قرن 4 * قرن 5 * قرن 6 * قرن 7 * قرن 8 * قرن 9 * قرن 10 * قرن 11 * قرن 12 * قرن 13 * قرن 14