عنقای اصفهانی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای جدید حاوی '{{مدخل دائرة المعارف|اثر آفرینان}} '''عنقای اصفهانی، جواد''' * ملیت: ایرانی * قرن:...' ایجاد کرد)
 
سطر ۶: سطر ۶:
 
* قرن: 13
 
* قرن: 13
  
(وف 1275 ق)، خطاط و شاعر، متخلص به عنقا. پدرش از اعیان و معاریف اصفهان بود و خود همان جا به دنیا آمد. هنگامى‌ كه سلطان محمد میرزا سیف‌الدوله والى اصفهان بود، تعلیم خط از عنقا مى‌گرفت. عنقا مدتى بعد همراه سیف‌الدوله به [[تهران]] آمد و متوطن شد و در همان شهر درگذشت.
+
(وف 1275 ق)، خطاط و شاعر، متخلص به عنقا. پدرش از اعیان و معاریف اصفهان بود و خود همان جا به دنیا آمد. هنگامى‌ كه سلطان محمد میرزا سیف‌الدوله والى اصفهان بود، تعلیم خط از عنقا مى‌گرفت. عنقا مدتى بعد همراه سیف‌ الدوله به [[تهران]] آمد و متوطن شد و در همان شهر درگذشت.
  
وى در خط شكسته مهارت داشت و خط نستعلیق را نیز نیكو مى‌نوشت و همچنین در غزلسرایى، صاحب طبع و سبكش نزدیك به مذاق اهل عرفان بود. از آثار وى: «دیوان» شعر؛ یك نسخه «دیوان» ناصرخسرو كه قسمتى از آن به قلم شكسته و بقیه به نستعلیق نیم دودانگ خوش است، با رقم: «در عهد... ناصرالدین شاه... عبدالجواد... سنه‌ى 1261».
+
وى در خط شكسته مهارت داشت و خط نستعلیق را نیز نیكو مى‌ نوشت و همچنین در [[غزل]] سرایى، صاحب طبع و سبكش نزدیك به مذاق اهل عرفان بود. از آثار وى: [[دیوان]] شعر؛ یك نسخه «دیوان» ناصرخسرو كه قسمتى از آن به قلم شكسته و بقیه به نستعلیق نیم دودانگ خوش است، با رقم: «در عهد... ناصرالدین شاه... عبدالجواد... سنه‌ى 1261».
  
 
==منابع==
 
==منابع==
 
* [[انجمن مفاخر فرهنگی]]، [[اثرآفرینان]]، ج4، ص221.
 
* [[انجمن مفاخر فرهنگی]]، [[اثرآفرینان]]، ج4، ص221.
  
 +
{{شعر فارسی}}
 +
[[رده:شعرای پارسی گو]]
 +
[[رده:شعرای پارسی گوی قرن سیزدهم]]
 
[[رده:خطاطان]]
 
[[رده:خطاطان]]
[[رده:شعرا]]
 

نسخهٔ ‏۲۱ اکتبر ۲۰۱۳، ساعت ۱۰:۲۹

Icon-encycolopedia.jpg

این صفحه مدخلی از اثر آفرینان است

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


عنقای اصفهانی، جواد

  • ملیت: ایرانی
  • قرن: 13

(وف 1275 ق)، خطاط و شاعر، متخلص به عنقا. پدرش از اعیان و معاریف اصفهان بود و خود همان جا به دنیا آمد. هنگامى‌ كه سلطان محمد میرزا سیف‌الدوله والى اصفهان بود، تعلیم خط از عنقا مى‌گرفت. عنقا مدتى بعد همراه سیف‌ الدوله به تهران آمد و متوطن شد و در همان شهر درگذشت.

وى در خط شكسته مهارت داشت و خط نستعلیق را نیز نیكو مى‌ نوشت و همچنین در غزل سرایى، صاحب طبع و سبكش نزدیك به مذاق اهل عرفان بود. از آثار وى: دیوان شعر؛ یك نسخه «دیوان» ناصرخسرو كه قسمتى از آن به قلم شكسته و بقیه به نستعلیق نیم دودانگ خوش است، با رقم: «در عهد... ناصرالدین شاه... عبدالجواد... سنه‌ى 1261».

منابع

شعر فارسی
Poetry1.jpg
شعرشناسی * شعر * علم عروض * قافیه * تخلص * دیوان * مصراع * بیت * مقفا * قالب * مطلع * تغزل * بحور شعری
قالب‌های شعر *مثنوی * قصیده * غزل * مسمط * مستزاد * ترجیع‌بند * ترکیب‌بند * قطعه * رباعی
سبک‌های شعر فارسی * سبک خراسانی * سبک عراقی * سبک هندی * سبک بازگشت ادبی * شعر نو
شاعران پارسی گو: همه*قرن 4 * قرن 5 * قرن 6 * قرن 7 * قرن 8 * قرن 9 * قرن 10 * قرن 11 * قرن 12 * قرن 13 * قرن 14