دارالخلافه شام: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(۴ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
{{مدخل دائره المعارف|کتاب [[فرهنگ عاشورا(کتاب)|فرهنگ عاشورا]]}}
+
{{مدخل دائرة المعارف|کتاب [[فرهنگ عاشورا(کتاب)|فرهنگ عاشورا]]}}
  
در پايتخت ‌حكومت، قصرى كه محل سكونت ‌خليفه بود، دارالخلافه گفته مى‌شد، جاى اقامت پادشاه به خود شهرى هم كه خليفه يا پادشاه در آنجا بود، دارالخلافه گفته ‌مى‌شد. دارالحكومه هم به همان معنى بود.
+
در پایتخت ‌حکومت، قصرى که محل سکونت ‌خلیفه بود، «دارالخلافه» گفته مى‌شد، جاى اقامت پادشاه به خود شهرى هم که خلیفه یا پادشاه در آنجا بود، دارالخلافه گفته ‌مى‌شد. «دارالحکومه» هم به همان معنى بود.
  
يزيد، پس از كشتن [[امام حسين‌]] علیه السلام و به اسارت درآوردن اهل بيت او، براى به رخ‌كشيدن اين پيروزى به مردم بار عام و اذن عمومى داد و قصر پر از جمعيت‌ شد. آنگاه ‌اسراى اهل بيت را كه با طناب، آنان را به هم بسته بودند با وضعى اهانت آميز وارد مجلس‌ يزيد كردند.<ref>حياة الامام الحسين بن على، ج ص 376.</ref> دارالخلافه يزيد، نزديك مسجد جامع [[دمشق]] بوده است.  
+
[[یزید بن معاویه|یزید]]، پس از کشتن [[امام حسين‌|امام حسین‌]] علیه السلام و به اسارت درآوردن اهل بیت او، براى به رخ‌کشیدن این پیروزى به مردم، بار عام و اذن عمومى داد و قصر پر از جمعیت‌ شد؛ آنگاه ‌[[اسرای اهل بیت علیهم السلام|اسراى اهل بیت]] را که با طناب آنان را به هم بسته بودند، با وضعى اهانت آمیز وارد مجلس‌ یزید کردند.<ref>حیاة الامام الحسین بن على، ج ۳، ص ۳۷۶.</ref> دارالخلافه یزید، نزدیک [[مسجد اموی دمشق|مسجد جامع اموی]] در [[دمشق]] بوده است.
  
 
==پانویس==
 
==پانویس==
<references/>
+
<references />
  
 
==منابع==
 
==منابع==
جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، نشر معروف.
+
 
 +
* جواد محدثی، [[فرهنگ عاشورا (کتاب)|فرهنگ عاشورا]]، نشر معروف.
 +
 
 +
[[رده:واقعه عاشورا]]
 +
[[رده:اسیران کربلا در شام]]
 +
{{الگو:واقعه عاشورا}}

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۵ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۰۹:۴۸

Icon-encycolopedia.jpg

این صفحه مدخلی از کتاب فرهنگ عاشورا است

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


در پایتخت ‌حکومت، قصرى که محل سکونت ‌خلیفه بود، «دارالخلافه» گفته مى‌شد، جاى اقامت پادشاه به خود شهرى هم که خلیفه یا پادشاه در آنجا بود، دارالخلافه گفته ‌مى‌شد. «دارالحکومه» هم به همان معنى بود.

یزید، پس از کشتن امام حسین‌ علیه السلام و به اسارت درآوردن اهل بیت او، براى به رخ‌کشیدن این پیروزى به مردم، بار عام و اذن عمومى داد و قصر پر از جمعیت‌ شد؛ آنگاه ‌اسراى اهل بیت را که با طناب آنان را به هم بسته بودند، با وضعى اهانت آمیز وارد مجلس‌ یزید کردند.[۱] دارالخلافه یزید، نزدیک مسجد جامع اموی در دمشق بوده است.

پانویس

  1. حیاة الامام الحسین بن على، ج ۳، ص ۳۷۶.

منابع

11.jpg
واقعه عاشورا
قبل از واقعه
شرح واقعه
پس از واقعه
بازتاب واقعه
وابسته ها