زرود: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جز
 
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{مدخل دائره المعارف|کتاب [[فرهنگ عاشورا(کتاب)|فرهنگ عاشورا]]}}
 
{{مدخل دائره المعارف|کتاب [[فرهنگ عاشورا(کتاب)|فرهنگ عاشورا]]}}
  
'''زَرود''' نام يكى از منزلگهاى مسير مکه به [[كوفه]] است كه [[سیدالشهدا]] علیه السلام در آنجا فرود آمد. زرود، منطقه‌اى‌ ريگزار ميان ثعلبيه و خزيميه از راه كوفه به [[مكه]] بود. به خاطر شنزار بودن، آب هاى باران را در خود فرو مى‌برد و به همين جهت، نام زرود بر آن گفته شده است (بلعنده). اين محل ‌براى نزول كاروان هاى حج كه از [[بغداد]] مى‌آمده‌اند. محل مشهور و مناسبى بوده و به بنى اسد و بنى نهشل اختصاص داشته است.
+
'''زَرود''' نام یکى از منزلگهاى مسیر [[مکه]] به [[كوفه|کوفه]] است که [[سیدالشهدا]] علیه السلام در آنجا فرود آمد. زرود، منطقه‌اى‌ ریگزار میان [[ثعلبیه]] و [[خزیمیه]] از راه کوفه به مکه بود. به خاطر شنزار بودن، آب هاى باران را در خود فرو مى‌برد و به همین جهت، نام زرود بر آن گفته شده است (بلعنده). این محل ‌براى نزول کاروان هاى [[حج]] که از [[بغداد]] مى‌آمده‌اند محل مشهور و مناسبى بوده و به [[بنى اسد]] و بنى نهشل اختصاص داشته است.
  
در همين منزل بود كه [[امام حسين‌]] علیه السلام به [[زهير بن قين|زهير بن قين بجلى]] برخورد و او را به همراهى‌ و يارى خويش فراخواند. او هم پذيرفت و به كاروان و ياران امام پيوست و به كربلا آمد و شهيد شد.<ref>مقتل الحسين، مقرم، ص 208، الحسين فى طريقه الى الشهادة، ص 66 تا 72.</ref>
+
در همین منزل بود که [[امام حسين‌|امام حسین‌]] علیه السلام به [[زهير بن قين|زهیر بن قین بجلى]] برخورد و او را به همراهى‌ و یارى خویش فراخواند. او هم پذیرفت و به کاروان و یاران امام پیوست و به [[کربلا]] آمد و شهید شد.<ref>مقتل الحسین، مقرم، ص ۲۰۸، الحسین فى طریقه الى الشهادة، ص ۶۶ تا ۷۲.</ref>  
  
و در همين جا، خبر شهادت [[مسلم بن عقیل]] و هانى بن عروه را در [[كوفه]] از دو نفر از طايفه بنى اسد شنيد كه عازم [[حج]] بودند و از كوفه مى‌آمدند. حضرت بر آن دو شهيد رحمت فرستاد و گريست، بنى هاشم هم گريستند و در همين جا شب را ماندند. صبح، آب زيادى برداشته، از آنجا به سوى ثعلبيه حركت كردند.
+
و در همین جا، خبر شهادت [[مسلم بن عقیل]] و [[هانی بن عروه مرادی|هانى بن عروه]] در کوفه را از دو نفر از طایفه بنى اسد شنید که عازم حج بودند و از کوفه مى‌آمدند. حضرت بر آن دو شهید رحمت فرستاد و گریست، [[بنی هاشم|بنى هاشم]] هم گریستند و در همین جا شب را ماندند. صبح، آب زیادى برداشته، از آنجا به سوى [[ثعلبیه]] حرکت کردند.
  
 
==پانویس==
 
==پانویس==
<references/>
+
<references />
  
 
==منابع==
 
==منابع==
جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، نشر معروف.
+
 
 +
* جواد محدثی، [[فرهنگ عاشورا (کتاب)|فرهنگ عاشورا]]، نشر معروف.
  
 
[[رده:منزلگاه های قافله کربلا]]
 
[[رده:منزلگاه های قافله کربلا]]
 
{{الگو:واقعه عاشورا}}
 
{{الگو:واقعه عاشورا}}

نسخهٔ کنونی تا ‏۵ مهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۰۵:۴۱

Icon-encycolopedia.jpg

این صفحه مدخلی از کتاب فرهنگ عاشورا است

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


زَرود نام یکى از منزلگهاى مسیر مکه به کوفه است که سیدالشهدا علیه السلام در آنجا فرود آمد. زرود، منطقه‌اى‌ ریگزار میان ثعلبیه و خزیمیه از راه کوفه به مکه بود. به خاطر شنزار بودن، آب هاى باران را در خود فرو مى‌برد و به همین جهت، نام زرود بر آن گفته شده است (بلعنده). این محل ‌براى نزول کاروان هاى حج که از بغداد مى‌آمده‌اند محل مشهور و مناسبى بوده و به بنى اسد و بنى نهشل اختصاص داشته است.

در همین منزل بود که امام حسین‌ علیه السلام به زهیر بن قین بجلى برخورد و او را به همراهى‌ و یارى خویش فراخواند. او هم پذیرفت و به کاروان و یاران امام پیوست و به کربلا آمد و شهید شد.[۱]

و در همین جا، خبر شهادت مسلم بن عقیل و هانى بن عروه در کوفه را از دو نفر از طایفه بنى اسد شنید که عازم حج بودند و از کوفه مى‌آمدند. حضرت بر آن دو شهید رحمت فرستاد و گریست، بنى هاشم هم گریستند و در همین جا شب را ماندند. صبح، آب زیادى برداشته، از آنجا به سوى ثعلبیه حرکت کردند.

پانویس

  1. مقتل الحسین، مقرم، ص ۲۰۸، الحسین فى طریقه الى الشهادة، ص ۶۶ تا ۷۲.

منابع

11.jpg
واقعه عاشورا
قبل از واقعه
شرح واقعه
پس از واقعه
بازتاب واقعه
وابسته ها