مقاله مورد سنجش قرار گرفته است

سالم بن عمرو: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جز (اولویت بندی و رتبه بندی)
(ویرایش)
 
(۲ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۲: سطر ۲:
 
{{خوب}}
 
{{خوب}}
  
 +
«سالم بن عمرو بن عبدالله»، از [[شهدای کربلا|شهداى کربلا]] است. او غلامی از طایفه «بنی المدینه» بود. بنی المدینه تیره ای از بنی کلب قضاعه از عرب قحطان است که [[زید بن حارثه]]، [[صحابی]] معروف از این تیره بوده است. سالم بن عمرو در [[کوفه]] می زیست و از شیعیان [[اهل بیت]] بشمار می آمد.
  
'''کلیدواژه: یاران امام حسین علیه السلام، شهدای کربلا، سالم بن عمروق'''
+
او [[شیعه]] ای شجاع، سوارکاری نامدار و از یاران خالص [[مسلم بن عقیل|حضرت مسلم]] علیه السلام بوده است که با آن حضرت، قیام کرده و بعد از شهادت مسلم، دستگیر شد و موفق به فرار از چنگ [[عبیدالله بن زیاد|ابن زیاد]] گشت و در میان قبیله اش مخفی شد.
  
از شهدای کربلاست. او غلامی از طایفه ی «بنی  مدینه» بود و در [[کوفه]] می زیست و از شیعیان [[اهل بیت]] بشمار می آمد. نام او سالم بن عمرو بن عبدالله مولی بنی مولی بنی المدینه کلبی، و اهل کوفه می باشد. بنی المدینه تیره ای از بنی کلب قضاعة است و زید بن حارثه صحابی معروف از این تیره بوده است.
+
سالم زمانی که خبر ورود [[امام حسین]] علیه السلام به [[کربلا]] را شنید، همراه مجاهدین بنی کلب به خدمت امام علیه السلام رسیدند. او سرانجام در [[روز عاشورا]] در حمله اول به فیض [[شهادت در راه خدا|شهادت]] نایل آمد.  
  
او شیعه ای شجاع، سوارکاری نامدار و از یاران خالص حضرت مسلم بوده است که با آن حضرت، قیام کرده و بعد از شهادت مسلم علیه  السلام سالم، دستگیر شده و موفق به فرار از چنگ ابن  زیاد گشته و در میان قبیله اش مخفی شد. تا این که خبر ورود حضرت [[امام حسین]] علیه  السلام به [[کربلا]] را شنیده و همراه مجاهدین بنی  کلب به خدمت امام علیه  السلام رسیدند. او در [[روز عاشورا]] به فیض [[شهادت]] نایل آمد. و در [[زیارت ناحیه مقدسه]] نامش وارد است: «السلام علی سالم مولی بنی المدینه کلبی».
+
نام او در [[زیارت ناحیه مقدسه]] نیز وارد شده است: «السلام علی سالم مولی بنی المدینه کلبی».<ref>عنصر شجاعت، ج ۲، ص ۲۷۱، انصارالحسین، ص ۷۴.</ref>
 
 
(*). بنی  مدینه: تیره ای است از «کلب بن وبره» و از عرب قحطان. (یمن، عرب جنوب)
 
  
 +
==پانویس==
 +
<references />
 
==منابع==
 
==منابع==
* جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، جلد 1، صفحه 493.
+
*جواد محدثی، [[فرهنگ عاشورا (کتاب)|فرهنگ عاشورا]]، جلد۱، صفحه ۴۹۳.
  
 
{{الگو:واقعه عاشورا}}
 
{{الگو:واقعه عاشورا}}

نسخهٔ کنونی تا ‏۳ اکتبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۲:۲۷

این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon book.jpg

محتوای فعلی بخشی از یک کتاب متناسب با عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


«سالم بن عمرو بن عبدالله»، از شهداى کربلا است. او غلامی از طایفه «بنی المدینه» بود. بنی المدینه تیره ای از بنی کلب قضاعه از عرب قحطان است که زید بن حارثه، صحابی معروف از این تیره بوده است. سالم بن عمرو در کوفه می زیست و از شیعیان اهل بیت بشمار می آمد.

او شیعه ای شجاع، سوارکاری نامدار و از یاران خالص حضرت مسلم علیه السلام بوده است که با آن حضرت، قیام کرده و بعد از شهادت مسلم، دستگیر شد و موفق به فرار از چنگ ابن زیاد گشت و در میان قبیله اش مخفی شد.

سالم زمانی که خبر ورود امام حسین علیه السلام به کربلا را شنید، همراه مجاهدین بنی کلب به خدمت امام علیه السلام رسیدند. او سرانجام در روز عاشورا در حمله اول به فیض شهادت نایل آمد.

نام او در زیارت ناحیه مقدسه نیز وارد شده است: «السلام علی سالم مولی بنی المدینه کلبی».[۱]

پانویس

  1. عنصر شجاعت، ج ۲، ص ۲۷۱، انصارالحسین، ص ۷۴.

منابع

11.jpg
واقعه عاشورا
قبل از واقعه
شرح واقعه
پس از واقعه
بازتاب واقعه
وابسته ها