اهل‌البيت عليهم‌السلام امامتهم، حياتهم (کتاب): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
سطر ۷: سطر ۷:
 
|نویسنده=محمدعلی انصاری
 
|نویسنده=محمدعلی انصاری
  
|موضوع=سرگذشتنامه اهل البیت (ع)
+
|موضوع=زندگی‌نامه اهل‌البیت(ع)
  
 
|زبان=عربی
 
|زبان=عربی
  
|تعداد جلد=1
+
|تعداد جلد=۱
  
 
|عنوان افزوده1=
 
|عنوان افزوده1=
سطر ۲۳: سطر ۲۳:
 
|لینک=
 
|لینک=
  
}}  
+
}}
==معرفی اجمالی==
+
'''«أهل‌البیت علیهم‌السلام إمامتهم حیاتهم»'''، تألیف شیخ محمدعلی انصاری نویسنده معاصر، کتابی است به زبان عربی، که به موضوع زندگی‌نامه [[اهل البیت|اهل‌بیت]] (علیهم‌السلام) و شناخت جایگاه [[امامت]] و [[ولایت]] آنان می‌پردازد. مؤلف در بیان مطالب، از آیات [[قرآن کریم]] و [[حدیث|روایات]] شریفه از منابع [[شیعه]] و [[اهل سنت]] بهره برده است.  
'''أهل‌البيت عليهم‌السلام إمامتهم، حياتهم'''، نوشته شیخ محمدعلی انصاری، کتابی است به زبان عربی، به موضوع شناخت اهل‌بیت(ع) از جوانب مختلف و شناخت جایگاه امامت و ولایت می‌پردازد. این کتاب در زمان معاصر در یک جلد تألیف شده است.
 
  
==ساختار کتاب==
+
==محتوای کتاب==
کتاب با مقدمه ناشر سپس مقدمه‌ای کوتاه از مؤلف آغاز شده است. متن کتاب در قالب سه فصل مطرح شده است. فصل سوم به تعداد ائمه؛ دوازده زیر مجموعه دارد. مؤلف در بیان مطالب از آیات قرآن کریم و روایات شریفه از منابع شیعی و گاهی از منابع اهل سنت بهره برده است.
+
کتاب با مقدمه ناشر و سپس مقدمه‌ای کوتاه از مؤلف آغاز و متن کتاب در قالب سه فصل زیر مطرح شده است:
  
==گزارش محتوا==
 
 
===فصل اول===
 
===فصل اول===
نویسنده در فصل اول به شناخت معنایی و مصداقی اهل‌بیت پرداخته است؛ ایشان در ابتدا از جهت لغوی، معنای اهل، بیت و اهل‌بیت را معنا کرده سپس به معنای اصطلاحی آن از دیدگاه روایات و فقهاء اشاره کرده است.<ref>ر.ک: متن کتاب، ص20-11</ref>
+
نویسنده در فصل اول به شناخت معنایی و مصداقی «[[اهل البیت|اهل‌بیت]]» پرداخته است؛ ایشان در ابتدا از جهت لغوی، معنای اهل، بیت و اهل‌بیت را معنا کرده سپس به معنای اصطلاحی آن از دیدگاه روایات و [[فقها]] اشاره کرده است.
  
از لحاظ مصداق، اهل‌بیت شامل [[امام على(ع)|امیرالمؤمنین علی(ع)]]، فاطمه زهرا(س) و حسنین(ع) و به تبع آنها شامل سایر ائمه(ع) می‌شود.
+
از لحاظ مصداق، اهل‌بیت شامل [[امام على(ع)|امام علی]](ع)، [[حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها|حضرت فاطمه]])، [[امام حسن]](ع) و [[امام حسین]](ع) و به تبع آنها شامل سایر [[ائمه اطهار|ائمه]](ع) می‌شود. مؤلف بر مدعای خویش از [[حدیث کساء]] و برخی از [[احادیث]] دیگر از منابع [[شیعه]] و [[عامه]] بهره جسته است.
  
مؤلف بر مدعای خویش از حدیث کساء و برخی از احادیث دیگر از منابع شیعی و عامه بهره جسته است.<ref>ر.ک: همان، ص42-20</ref>
+
بخش بعدی پیرامون خصائص اهل‌بیت(ع) است؛ اولین آن [[عصمت]] ایشان است؛ که [[آیه تطهیر]] دلالت صریح بر عصمت اهل‌بیت(ع) از هر [[گناه]] و اشتباهی دارد.  
  
بخش بعدی پیرامون خصائص اهل‌بیت(ع) است؛ اولین آن عصمت ایشان است؛ که آیه شریفه تطهیر دلالت صریح بر عصمت اهل‌بیت(ع) از هر گناه و اشتباهی دارد.  
+
دومین آن، همسانی و همتایی اهل‌بیت(ع) با [[قرآن]] است، که مطابق روایتی از پیامبر اکرم(ص)، اهل‌بیت(ع) یکی از [[حدیث ثقلین|ثقلین]] می‌باشند، که این دو ثقل (ثقل اکبر و ثقل اصغر) هر دو اساس [[اسلام]] می‌باشند و [[دین]] به‌وسیله ایشان استوار می‌گردد.
  
دومین آن، همسانی و همتایی اهل‌بیت(ع) با قرآن است، که مطابق روایت شریفه پیامبر اکرم(ص) اهل‌بیت(ع) احدی الثقلین می‌باشند، که این دو ثقل (ثقل اکبر و ثقل اصغر) هر دو اساس اسلام می‌باشند و دین به‌وسیله ایشان استوار می‌گردد.
+
سوم، برتری علمی اهل‌بیت(ع) بر سایر انسان‌ها است که [[حدیث ثقلین]] و تصریح برخی روایات پیامبر اکرم(ص) و مراجعه [[صحابه]] و [[خلفای نخستین|خلفا]] به اهل‌بیت(ع) در امور مشکله، دلالت بر این اعلمیت دارد.
  
سوم، برتری علمی اهل‌بیت(ع) بر سایر انسان‌ها است که حدیث ثقلین و تصریح برخی روایات پیامبر اکرم(ص) و مراجعه صحابه و خلفا به اهل‌بیت(ع) در امور مشکله، دلالت بر این اعلمیت دارد.<ref>ر.ک: همان، ص86-43</ref>
+
بخش آخر این فصل پیرامون احکام اختصاصی اهل‌بیت(ع) است، از جمله:
  
بخش آخر این فصل پیرامون احکام اختصاصی اهل‌بیت(ع) است، از جمله:
+
*وجوب [[مودت|مودّت]] ایشان به دلالت آیه شریفه {{متن قرآن|«قُلْ لا أَسْئَلُکُمْ عَلَیهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبی»}} ([[سوره شوری|شوری]]: ۲۳) که به صراحت وجوب مودت ایشان را بر [[امت]] لازم می‌داند.
#وجوب مودت ایشان به دلالت آیه شریفه «قُلْ لا أَسْئَلُکُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبي» (شوری: 23) که به صراحت وجوب مودت ایشان را بر امت لازم می‌داند.
+
*حرمت بغض و دشمنی اهل‌بیت(ع) به دلیل روایت پیامبر اکرم(ص) که نسبت به امیرالمومنین علی(ع) فرمودند: غضب تو را کسی در دل ندارد الا [[منافق]]؛ و روایات دیگر از این دست که دال بر حرمت بغض ایشان است.
#حرمت بغض اهل‌بیت(ع) به دلیل روایت پیامبر اکرم(ص) که نسبت به امیرالمومنین علی(ع) فرمودند: غضب تو را کسی در دل ندارد الا منافق؛ و روایات دیگر از این دست که دال بر حرمت بغض ایشان است.
+
*ثبوت [[امامت]] و [[ولایت]] برای ایشان، که پیامبر اکرم(ص) در جای جای عمر شریف خود اعلام می‌داشتند [[ائمه اطهار|امامان]] پس از من ایشان هستند و چنین خصوصیاتی دارند.
#ثبوت امامت و ولایت برای ایشان که پیامبر اکرم(ص) در جای جای عمر شریف خود اعلام می‌داشتند امامان پس از من ایشان (ائمه اثنی عشر) هستند و چنین خصوصیاتی دارند.
+
*وجوب اطاعت ایشان که در طول اطاعت از نبی اکرم(ص) است، به دلیل آیه شریفه {{متن قرآن|«یا أَیهَا الَّذینَ آمَنُوا أَطیعُوا اللَّهَ وَ أَطیعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِی الْأَمْرِ مِنْکُمْ»}} ([[سوره نساء|نساء]]: ۵۹)، که اطاعت از ایشان را عین اطاعت از خدا و پیامبر دانسته است.
#وجوب اطاعت ایشان که در طول اطاعت از نبی اکرم(ص) است، به دلیل آیه شریفه «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا أَطيعُوا اللَّهَ وَ أَطيعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِي الْأَمْرِ مِنْکُمْ» (نساء: 59)، که اطاعت از ایشان را عین اطاعت از خدا و پیامبر دانسته است.<ref>ر.ک: همان، ص110-87</ref>
 
  
 
===فصل دوم===
 
===فصل دوم===
نویسنده در فصل دوم، به بررسی تحلیلی حقیقت امامت پرداخته؛ ابتدا، امامت را در لغت از مصدر أَمّ و به معنای پیشاپیش و پیشی گیرنده قوم دانسته و در اصطلاح به معنای ریاست عامه (بالاصالة‌) در امور دین و دنیا بیان می‌دارد.<ref>ر.ک: همان، ص112-111</ref>سپس به بحث ضرورت نصب امام و کیفیت نصب ایشان می‌پردازد.
+
نویسنده در فصل دوم، به بررسی تحلیلی حقیقت [[امامت]] پرداخته؛ ابتدا، امامت را در لغت از مصدر «أَمّ» و به معنای پیشاپیش و پیشی گیرنده قوم دانسته و در اصطلاح به معنای ریاست عامه (بالاصالة‌) در امور دین و دنیا بیان می‌دارد. سپس به بحث ضرورت نصب امام و کیفیت نصب ایشان می‌پردازد.
  
 
در موضوع نصب امام دو نظریه میان مسلمانان وجود دارد:  
 
در موضوع نصب امام دو نظریه میان مسلمانان وجود دارد:  
#نظریه تعمیم: به معنای عدم وجود نص راجع به نصب امام از طرف پیامبر اکرم(ص) و امکان نصب امام از طریق شوری یا تعیین اهل حل و عقد و مانند آن؛ ‌که مؤلف با نقد ادله این نظریه، از طریق منابع اهل سنت، بی‌پایه و اساس بودن آن را اثبات می‌گرداند.
+
 
#نظریه تخصیص: راه منحصر در تعیین امام، تعیین به وسیله نص از جانب نبی اکرم(ص) یا امام قبلی است؛ و ادله انتصابی بودن امام در کتاب و‌ سنت تبیین شده است و دلیل عقلی به لزوم عصمت امام تصریح دارد که علم به آن هم منحصر در خداوند متعال است که مؤلف به تشریح و تحلیل هر یک از این ادله می‌پردازد.<ref>ر.ک: همان، ص164-117</ref>
+
*نظریه تعمیم: به معنای عدم وجود [[نص و ظاهر|نصّ]] راجع به نصب امام از طرف [[پیامبر اکرم]](ص) و امکان نصب امام از طریق شوری یا تعیین اهل حل و عقد و مانند آن؛ ‌که مؤلف با نقد ادله این نظریه، از طریق منابع [[اهل سنت]]، بی‌پایه و اساس بودن آن را اثبات می‌گرداند.
 +
*نظریه تخصیص: راه منحصر در تعیین امام، تعیین به وسیله نصّ از جانب [[پیامبر اسلام|نبی اکرم]](ص) یا [[امام]] قبلی است؛ و ادلّه انتصابی بودن امام در [[قرآن|کتاب]] و‌ [[سنت]] تبیین شده است و دلیل عقلی به لزوم [[عصمت]] امام تصریح دارد که علم به آن هم منحصر در خداوند متعال است، که مؤلف به تشریح و تحلیل هر یک از این ادله می‌پردازد.
  
 
===فصل سوم===
 
===فصل سوم===
این فصل به تبیین ویژگی‌ها و زندگینامه هر یک از اهل‌بیت(ع) اختصاص دارد.
+
فصل سوم به تعداد [[ائمه اطهار|ائمه دوازده‌گانه]]، دوازده زیر مجموعه دارد. این فصل به تبیین ویژگی‌ها و زندگینامه هر یک از [[اهل البیت|اهل‌بیت]](ع) اختصاص دارد.
 
 
نویسنده در ابتدا به تشریح زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) پرداخته است؛ اسماء و القاب حضرت، زمان تولد و شهادت ایشان، فضایل و مناقب و اتفاقات پس از وفات پیامبر اکرم(ص) و مصائبی که بر ایشان وارد شده از مهمترین محتوای این بخش از کتاب می‌باشد؛ ایشان پس از آن به تبیین زندگینامه و فضایل امیرالمومنین(ع) و اتفاقات مهم در طول زندگی ایشان اعم از مباحث امامت و حکومت و چگونگی جنگ‌های امیرالمؤمنین پرداخته است. سپس به تشریح زندگانی امام حسن مجتبی(ع) و ویژگی‌های شخصیتی ایشان، مدت حکومت ایشان و ماجرای صلح آن حضرت با معاویه اشاره دارد. در مرحله بعد به زندگانی امام حسین(ع) پرداخته و خصایص و خلقیات حضرت و اتفاقات مهم زندگی ایشان اعم از امتناع حضرت از بیعت با یزید و خروج و قیام امام حسین(ع) بر علیه حکومت بنی‌امیه و ماجرای کربلا را مورد تحلیل و بازبینی قرار می‌دهد؛ سپس به‌همین شیوه کیفیت زندگانی هر یک از معصومین(ع) و وقایع مهم حیات ایشان را مورد تحلیل و تشریح قرار می‌دهد.<ref>ر.ک: همان، ص498-167</ref>
 
 
 
==وضعیت کتاب==
 
در انتهای کتاب فهرست آیات،‌ احادیث و روایات، اشعار،‌ اسماء انبیاء و ائمه، اعلام، ملت‌ها و قبایل، مذاهب و فرق،‌ اماکن و بلاد، اسماء حیوانات،‌ کتب، مصادر کتاب و فهرست محتوای کتاب ذکر شده است.
 
  
در پاورقی‌ها آدرس و توضیح برخی مطالب کتاب ذکر شده است.
+
نویسنده در ابتدا به تشریح زندگی [[حضرت فاطمه زهرا]](س) پرداخته است؛ اسماء و القاب آن حضرت، زمان تولد و شهادت ایشان، فضایل و مناقب و اتفاقات پس از [[رحلت پیامبر اسلام|رحلت پیامبر اکرم]](ص) و مصائبی که بر ایشان وارد شده از مهمترین محتوای این بخش از کتاب می‌باشد؛ ایشان پس از آن به تبیین زندگینامه و فضایل [[امیرالمؤمنین|امیرالمومنین]](ع) و اتفاقات مهم در طول زندگی ایشان اعم از مباحث [[امامت]] و حکومت و چگونگی جنگ‌های امیرالمؤمنین پرداخته است. سپس به تشریح زندگانی [[امام حسن علیه السلام|امام حسن مجتبی]](ع) و ویژگی‌های شخصیتی ایشان، مدت حکومت ایشان و ماجرای [[صلح امام حسن علیه السلام|صلح]] آن حضرت با [[معاویه]] اشاره دارد. در مرحله بعد به زندگانی [[امام حسین علیه السلام|امام حسین]](ع) پرداخته و خصایص و خلقیات حضرت و اتفاقات مهم زندگی ایشان اعم از امتناع حضرت از [[بیعت]] با [[یزید بن معاویه|یزید]] و خروج و قیام امام حسین(ع) بر علیه حکومت [[بنی امیه|بنی‌امیه]] و ماجرای [[کربلا]] را مورد تحلیل و بازبینی قرار می‌دهد. مؤلف سپس به‌همین شیوه کیفیت زندگانی هر یک از معصومین(ع) و وقایع مهم حیات ایشان را مورد تحلیل و تشریح قرار می‌دهد.
  
==منابع مقاله==
+
در انتهای کتاب فهرست آیات،‌ احادیث و روایات، اشعار،‌ اسماء انبیاء و ائمه، اَعلام، ملت‌ها و قبایل، مذاهب و فرق،‌ اماکن و بلاد، اسماء حیوانات،‌ کتب، مصادر کتاب و فهرست محتوای کتاب ذکر شده است.
مقدمه و متن کتاب.
 
  
==منبع==
+
==منابع==
ویکی نور
 
  
==پانویس ==
+
* "اهل‌البیت علیهم‌السلام امامتهم حیاتهم"، ویکی نور.
<references />
 
  
 
[[رده:کتابهای کلامی]]
 
[[رده:کتابهای کلامی]]
 
[[رده:کتابهای با موضوع اهل البیت علیهم السلام]]
 
[[رده:کتابهای با موضوع اهل البیت علیهم السلام]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۵:۴۳

أهل‌البيت عليهم‌السلام إمامتهم، حياتهم
نویسنده محمدعلی انصاری
موضوع زندگی‌نامه اهل‌البیت(ع)
زبان عربی
تعداد جلد ۱

«أهل‌البیت علیهم‌السلام إمامتهم حیاتهم»، تألیف شیخ محمدعلی انصاری نویسنده معاصر، کتابی است به زبان عربی، که به موضوع زندگی‌نامه اهل‌بیت (علیهم‌السلام) و شناخت جایگاه امامت و ولایت آنان می‌پردازد. مؤلف در بیان مطالب، از آیات قرآن کریم و روایات شریفه از منابع شیعه و اهل سنت بهره برده است.

محتوای کتاب

کتاب با مقدمه ناشر و سپس مقدمه‌ای کوتاه از مؤلف آغاز و متن کتاب در قالب سه فصل زیر مطرح شده است:

فصل اول

نویسنده در فصل اول به شناخت معنایی و مصداقی «اهل‌بیت» پرداخته است؛ ایشان در ابتدا از جهت لغوی، معنای اهل، بیت و اهل‌بیت را معنا کرده سپس به معنای اصطلاحی آن از دیدگاه روایات و فقها اشاره کرده است.

از لحاظ مصداق، اهل‌بیت شامل امام علی(ع)، حضرت فاطمه(س)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) و به تبع آنها شامل سایر ائمه(ع) می‌شود. مؤلف بر مدعای خویش از حدیث کساء و برخی از احادیث دیگر از منابع شیعه و عامه بهره جسته است.

بخش بعدی پیرامون خصائص اهل‌بیت(ع) است؛ اولین آن عصمت ایشان است؛ که آیه تطهیر دلالت صریح بر عصمت اهل‌بیت(ع) از هر گناه و اشتباهی دارد.

دومین آن، همسانی و همتایی اهل‌بیت(ع) با قرآن است، که مطابق روایتی از پیامبر اکرم(ص)، اهل‌بیت(ع) یکی از ثقلین می‌باشند، که این دو ثقل (ثقل اکبر و ثقل اصغر) هر دو اساس اسلام می‌باشند و دین به‌وسیله ایشان استوار می‌گردد.

سوم، برتری علمی اهل‌بیت(ع) بر سایر انسان‌ها است که حدیث ثقلین و تصریح برخی روایات پیامبر اکرم(ص) و مراجعه صحابه و خلفا به اهل‌بیت(ع) در امور مشکله، دلالت بر این اعلمیت دارد.

بخش آخر این فصل پیرامون احکام اختصاصی اهل‌بیت(ع) است، از جمله:

  • وجوب مودّت ایشان به دلالت آیه شریفه «قُلْ لا أَسْئَلُکُمْ عَلَیهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبی» (شوری: ۲۳) که به صراحت وجوب مودت ایشان را بر امت لازم می‌داند.
  • حرمت بغض و دشمنی اهل‌بیت(ع) به دلیل روایت پیامبر اکرم(ص) که نسبت به امیرالمومنین علی(ع) فرمودند: غضب تو را کسی در دل ندارد الا منافق؛ و روایات دیگر از این دست که دال بر حرمت بغض ایشان است.
  • ثبوت امامت و ولایت برای ایشان، که پیامبر اکرم(ص) در جای جای عمر شریف خود اعلام می‌داشتند امامان پس از من ایشان هستند و چنین خصوصیاتی دارند.
  • وجوب اطاعت ایشان که در طول اطاعت از نبی اکرم(ص) است، به دلیل آیه شریفه «یا أَیهَا الَّذینَ آمَنُوا أَطیعُوا اللَّهَ وَ أَطیعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِی الْأَمْرِ مِنْکُمْ» (نساء: ۵۹)، که اطاعت از ایشان را عین اطاعت از خدا و پیامبر دانسته است.

فصل دوم

نویسنده در فصل دوم، به بررسی تحلیلی حقیقت امامت پرداخته؛ ابتدا، امامت را در لغت از مصدر «أَمّ» و به معنای پیشاپیش و پیشی گیرنده قوم دانسته و در اصطلاح به معنای ریاست عامه (بالاصالة‌) در امور دین و دنیا بیان می‌دارد. سپس به بحث ضرورت نصب امام و کیفیت نصب ایشان می‌پردازد.

در موضوع نصب امام دو نظریه میان مسلمانان وجود دارد:

  • نظریه تعمیم: به معنای عدم وجود نصّ راجع به نصب امام از طرف پیامبر اکرم(ص) و امکان نصب امام از طریق شوری یا تعیین اهل حل و عقد و مانند آن؛ ‌که مؤلف با نقد ادله این نظریه، از طریق منابع اهل سنت، بی‌پایه و اساس بودن آن را اثبات می‌گرداند.
  • نظریه تخصیص: راه منحصر در تعیین امام، تعیین به وسیله نصّ از جانب نبی اکرم(ص) یا امام قبلی است؛ و ادلّه انتصابی بودن امام در کتاب و‌ سنت تبیین شده است و دلیل عقلی به لزوم عصمت امام تصریح دارد که علم به آن هم منحصر در خداوند متعال است، که مؤلف به تشریح و تحلیل هر یک از این ادله می‌پردازد.

فصل سوم

فصل سوم به تعداد ائمه دوازده‌گانه، دوازده زیر مجموعه دارد. این فصل به تبیین ویژگی‌ها و زندگینامه هر یک از اهل‌بیت(ع) اختصاص دارد.

نویسنده در ابتدا به تشریح زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) پرداخته است؛ اسماء و القاب آن حضرت، زمان تولد و شهادت ایشان، فضایل و مناقب و اتفاقات پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) و مصائبی که بر ایشان وارد شده از مهمترین محتوای این بخش از کتاب می‌باشد؛ ایشان پس از آن به تبیین زندگینامه و فضایل امیرالمومنین(ع) و اتفاقات مهم در طول زندگی ایشان اعم از مباحث امامت و حکومت و چگونگی جنگ‌های امیرالمؤمنین پرداخته است. سپس به تشریح زندگانی امام حسن مجتبی(ع) و ویژگی‌های شخصیتی ایشان، مدت حکومت ایشان و ماجرای صلح آن حضرت با معاویه اشاره دارد. در مرحله بعد به زندگانی امام حسین(ع) پرداخته و خصایص و خلقیات حضرت و اتفاقات مهم زندگی ایشان اعم از امتناع حضرت از بیعت با یزید و خروج و قیام امام حسین(ع) بر علیه حکومت بنی‌امیه و ماجرای کربلا را مورد تحلیل و بازبینی قرار می‌دهد. مؤلف سپس به‌همین شیوه کیفیت زندگانی هر یک از معصومین(ع) و وقایع مهم حیات ایشان را مورد تحلیل و تشریح قرار می‌دهد.

در انتهای کتاب فهرست آیات،‌ احادیث و روایات، اشعار،‌ اسماء انبیاء و ائمه، اَعلام، ملت‌ها و قبایل، مذاهب و فرق،‌ اماکن و بلاد، اسماء حیوانات،‌ کتب، مصادر کتاب و فهرست محتوای کتاب ذکر شده است.

منابع

  • "اهل‌البیت علیهم‌السلام امامتهم حیاتهم"، ویکی نور.