منابع و پی نوشتهای متوسط
رعایت سطح مخاطب عام متوسط است
رعایت ادبیات دانشنامه ای متوسط
جامعیت مقاله متوسط
کیفیت پژوهش متوسط است
مقاله مورد سنجش قرار گرفته است

ابن مونس: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جز (اولویت بندی و رتبه بندی)
 
سطر ۲: سطر ۲:
 
{{ضعیف}}
 
{{ضعیف}}
  
يكى از ياران نزديك و از مشاورين و عقول منفصله هارون الرشيد و پس از او مأمون عباسى بوده ولى بر اثر مخالفت او در امر ولايت عهدى حضرت [[امام رضا]] علیه السلام و اصرارى كه [[مأمون]] در اين امر داشت او را به زندان افكند و پس از مدتى به گمان اين كه ديگر سر مخالفتى با آن حضرت ندارد او را آزاد نمود و پس از آزادى براى اولين بار كه به مجلس خليفه وارد شد، ديد حضرت در كنار مأمون نشسته.
+
«ابن مونس» یکى از یاران نزدیک و از مشاورین و عقول منفصله [[هارون الرشيد|هارون الرشید]] و پس از او [[مأمون عباسى]] بوده است.  
  
گفت: اى اميرالمؤمنين! به خدا قسم اين كه در كنارت نشسته همانند بت پرستش مى شود. مأمون گفت: اى زنازاده! تو هنوز بر آن عقيده اى كه بودى؟! اى جلاد! گردنش را بزن. پس جلاد او را بكشت. (بحار:49/166)
+
ولى او بر اثر مخالفتش در امر [[ولایتعهدی امام رضا علیه السلام|ولایتعهدى امام رضا]] علیه السلام و اصرارى که مأمون در این امر داشت، به زندان افکنده شد. مأمون پس از مدتى به گمان این که دیگر سر مخالفتى با آن حضرت ندارد او را آزاد نمود.
 +
 
 +
ابن مونس پس از آزادى براى اولین بار که به مجلس [[خلیفه]] وارد شد، دید [[امام رضا علیه السلام|حضرت رضا]] علیه السلام در کنار مأمون نشسته است. پس گفت: اى امیرالمؤمنین! به خدا قسم این که در کنارت نشسته همانند [[بت پرستی|بُت]]، پرستش مى شود. مأمون گفت: اى زنازاده! تو هنوز بر آن عقیده اى که بودى؟! سپس به جلاد امر کرد که گردنش را بزند.<ref>مجلسی، بحارالانوار، ۴۹/۱۶۶.</ref>
  
 
==منابع==
 
==منابع==
سيد مصطفى حسينى دشتى، معارف و معاریف.
 
  
 +
* [[فرهنگ معارف و معاریف]]، سيد مصطفى حسينى دشتى.
 
{{سنجش کیفی
 
{{سنجش کیفی
 
|سنجش=شده
 
|سنجش=شده

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۵ مهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۲۱

Icon-encycolopedia.jpg

این صفحه مدخلی از فرهنگ معارف و معاریف است

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


«ابن مونس» یکى از یاران نزدیک و از مشاورین و عقول منفصله هارون الرشید و پس از او مأمون عباسى بوده است.

ولى او بر اثر مخالفتش در امر ولایتعهدى امام رضا علیه السلام و اصرارى که مأمون در این امر داشت، به زندان افکنده شد. مأمون پس از مدتى به گمان این که دیگر سر مخالفتى با آن حضرت ندارد او را آزاد نمود.

ابن مونس پس از آزادى براى اولین بار که به مجلس خلیفه وارد شد، دید حضرت رضا علیه السلام در کنار مأمون نشسته است. پس گفت: اى امیرالمؤمنین! به خدا قسم این که در کنارت نشسته همانند بُت، پرستش مى شود. مأمون گفت: اى زنازاده! تو هنوز بر آن عقیده اى که بودى؟! سپس به جلاد امر کرد که گردنش را بزند.[۱]

منابع



  1. مجلسی، بحارالانوار، ۴۹/۱۶۶.