منابع و پی نوشتهای متوسط
جامعیت مقاله متوسط
مقاله مورد سنجش قرار گرفته است

آل مروان: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جز (اولویت بندی و رتبه بندی)
جز
سطر ۲: سطر ۲:
 
{{متوسط}}
 
{{متوسط}}
  
دودمان [[مروان بن حكم]] كه از تيره [[بنى اميه]] بودند و از سال 64 هجرى روى كار آمدند.
+
دودمان [[مروان بن حکم]] که از تیره [[بنى امیه]] بودند و از سال 64 هجرى روى کار آمدند.
  
آغاز سلطه اين خاندان با به [[خلافت]] رسيدن مروان بود. مروان از خشن‌ترين و عنودترين‌ دشمنان [[اهل بيت]] و [[امام حسين]] علیه السلام بود و نزد پيامبر و مردم ملعون و مطرود و تبعيد شده بود (-مروان) پس از او [[عبدالملك مروان]]، [[وليد بن عبدالملك]]، [[سليمان بن عبدالملك]]، [[عمر بن عبدالعزيز]]، [[يزيد بن عبدالملك]]، [[هشام بن عبدالملك]]، [[وليد بن يزيد]]، [[يزيد بن وليد]]، [[مروان بن محمد]] به ترتيب نزديك به هفتاد سال حكومت كردند<ref>حوادث خلفاى آل مروان را در مروج الذهب، ج 3، ص 91 به بعد، مطالعه كنيد.</ref> و دوران حكومتشان از سخت‌ترين دوران هاى [[شيعه]] بود.
+
آغاز سلطه این خاندان با به [[خلافت]] رسیدن مروان بود. مروان از خشن‌ترین و عنودترین‌ دشمنان [[اهل بیت]] و [[امام حسین]] علیه السلام بود و نزد پیامبر و مردم ملعون و مطرود و تبعید شده بود (-مروان) پس از او [[عبدالملک مروان]]، [[ولید بن عبدالملک]]، [[سلیمان بن عبدالملک]]، [[عمر بن عبدالعزیز]]، [[یزید بن عبدالملک]]، [[هشام بن عبدالملک]]، [[ولید بن یزید]]، [[یزید بن ولید]]، [[مروان بن محمد]] به ترتیب نزدیک به هفتاد سال حکومت کردند<ref>حوادث خلفاى آل مروان را در مروج الذهب، ج 3، ص 91 به بعد، مطالعه کنید.</ref> و دوران حکومتشان از سخت‌ترین دوران هاى [[شیعه]] بود.
  
بنى مروان جنايتكارترين افراد را در شهرها به ولايت‌ مى‌گماشتند كه [[حجاج بن یوسف ثقفی|حجاج]] يكى از آنان بود. در [[زيارت عاشورا]] «آل مروان‌» نيز همچون [[آل زياد]] و [[آل ابى سفيان]] و [[بنى اميه]] مورد لعن قرار گرفته‌اند.
+
بنى مروان جنایتکارترین افراد را در شهرها به ولایت‌ مى‌گماشتند که [[حجاج بن یوسف ثقفی|حجاج]] یکى از آنان بود. در [[زیارت عاشورا]] «آل مروان‌» نیز همچون [[آل زیاد]] و [[آل ابى سفیان]] و [[بنى امیه]] مورد لعن قرار گرفته‌اند.
  
 
==پانویس==
 
==پانویس==
سطر ۲۹: سطر ۲۹:
 
[[رده:خاندان های دشمن اهل البیت علیهم السلام]]
 
[[رده:خاندان های دشمن اهل البیت علیهم السلام]]
 
[[رده:خاندان ها]]
 
[[رده:خاندان ها]]
[[رده: مقاله های مهم]]
+
[[رده: مقاله های مهم]]

نسخهٔ ‏۲۲ اوت ۲۰۱۹، ساعت ۰۸:۰۶

Icon-encycolopedia.jpg

این صفحه مدخلی از کتاب فرهنگ عاشورا است

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


دودمان مروان بن حکم که از تیره بنى امیه بودند و از سال 64 هجرى روى کار آمدند.

آغاز سلطه این خاندان با به خلافت رسیدن مروان بود. مروان از خشن‌ترین و عنودترین‌ دشمنان اهل بیت و امام حسین علیه السلام بود و نزد پیامبر و مردم ملعون و مطرود و تبعید شده بود (-مروان) پس از او عبدالملک مروان، ولید بن عبدالملک، سلیمان بن عبدالملک، عمر بن عبدالعزیز، یزید بن عبدالملک، هشام بن عبدالملک، ولید بن یزید، یزید بن ولید، مروان بن محمد به ترتیب نزدیک به هفتاد سال حکومت کردند[۱] و دوران حکومتشان از سخت‌ترین دوران هاى شیعه بود.

بنى مروان جنایتکارترین افراد را در شهرها به ولایت‌ مى‌گماشتند که حجاج یکى از آنان بود. در زیارت عاشورا «آل مروان‌» نیز همچون آل زیاد و آل ابى سفیان و بنى امیه مورد لعن قرار گرفته‌اند.

پانویس

  1. حوادث خلفاى آل مروان را در مروج الذهب، ج 3، ص 91 به بعد، مطالعه کنید.

منابع

جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، نشر معروف.