موقع بن ثمامة الاسدی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(اضافه کردن رده)
 
(۲ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{بخشی از یک کتاب}}
 
{{بخشی از یک کتاب}}
  
 +
==موقع بن ثمامه اسدی صیداوی==
  
 +
وی یکی از شهدای [[قبيله بنى اسد|قبیله بنی  اسد]] در [[کربلا]] است که همچون سوار بن ابی عمیر که شش ماه بعد از واقعه ی کربلا در اثر جراحات به [[شهادت]] رسید، یکسال پس از حادثه [[روز عاشورا|عاشورا]] به فیض شهادت نایل آمد.
  
 +
بنا به نقل [[تنقیح المقال]] و ابصارالعین و [[منتهی الآمال]]، موقع بن ثمامه شبانه خود را به اردوی [[امام حسین علیه السلام|امام حسین]] علیه السلام رسانید و بعد از رد شروط حضرت از طرف دشمن، او در [[روز عاشورا]] در راه دفاع از امام علیه  السلام آن‌قدر جنگید تا این که تیرهایش تمام شده و مجروح بر زمین افتاده از خویش دفاع می کرد، آن‌گاه قومش او را نجات داده و به [[کوفه]] آورده و مخفی کردند.
  
==موقع بن ثمامه اسدی صیداوی ==
+
وقتی [[عمر بن سعد|عمر سعد]]، [[عبیدالله بن زیاد|ابن  زیاد]] را از حال او باخبر کرد، دستور قتل او را صادر کرد، ولی جمعی از بنی  اسد شفاعتش کردند تا او را نکشد، ولی در غل و زنجیر و آهن کرده به قریه زرارة، با آن حالت مریضی و جراحات، تبعیدش کرد تا این که بعد از یک سال به شهادت رسید. وی هر چند در کربلا به شهادت نرسیده ولی در عظمت و ثواب مانند آن‌هاست.
  
وی یکی از شهدای قبیله بنی  اسد در کربلاست که همچون سوار بن ابی  عمیر که شش ماه بعد از واقعه ی [[کربلا]] در اثر جراحات به [[شهادت]] رسید، یکسال پس از حادثه عاشورا به فیض شهادت نایل آمد.
+
شاعر معروف [[شیعه|شیعی]]، [[کمیت اسدی]] در این مصرع از موقع بن ثمامه که [[کنیه]] اش اباموسی بوده یاد نموده است: «ان اباموسی اسیر مکبل؛ اباموسی اسیری که به کبل، زنجیر و آهنی بسته شده».
  
بنا به نقل [[تنقیح المقال]] و [[ابصارالعین]] و [[منتهی الآمال]]، موقع بن ثمامه شبانه خود را به اردوی امام علیه السلام رسانید و بعد از رد شروط حضرت [[امام حسین]] علیه  السلام از طرف دشمن، او در [[روز عاشورا]] در راه دفاع از امام علیه  السلام آن‌قدر جنگید تا این که تیرهایش تمام شده و مجروح بر زمین افتاده از خویش دفاع می کرد، آن‌گاه قومش او را نجات داده و به کوفه آورده و مخفی کردند.
+
==منابع==
  
وقتی عمر سعد، ابن  زیاد را از حال او باخبر کرد، دستور قتل او را صادر کرد، ولی جمعی از بنی  اسد شفاعتش کردند تا او را نکشت ولی در غل و زنجیر و آهن کرده به قریه زرارة، با آن حالت مریضی و جراحات، تبعیدش کرد تا این که بعد از یک سال به شهادت رسید. وی هر چند در کربلا به شهادت نرسیده ولی در عظمت و ثواب مانند آن‌هاست.
+
*جواد محدثی، [[فرهنگ عاشورا (کتاب)|فرهنگ عاشورا]]، ص1236.
  
شاعر معروف شیعی کمیت اسدی در این مصرع از موقع که [[کنیه]] اش اباموسی بوده یاد نموده: «ان اباموسی اسیر مکبل؛ موقع اباموسی اسیری که به کبل، زنجیر و آهنی بسته شده».
+
{{الگو:واقعه عاشورا}}
 
 
 
 
== منبع ==
 
 
 
جواد محدثی, فرهنگ عاشورا، ص 1236
 
 
[[رده:شهدای کربلا]]
 
[[رده:شهدای کربلا]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۸ اوت ۲۰۱۹، ساعت ۱۲:۱۸

این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon book.jpg

محتوای فعلی بخشی از یک کتاب متناسب با عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


موقع بن ثمامه اسدی صیداوی

وی یکی از شهدای قبیله بنی اسد در کربلا است که همچون سوار بن ابی عمیر که شش ماه بعد از واقعه ی کربلا در اثر جراحات به شهادت رسید، یکسال پس از حادثه عاشورا به فیض شهادت نایل آمد.

بنا به نقل تنقیح المقال و ابصارالعین و منتهی الآمال، موقع بن ثمامه شبانه خود را به اردوی امام حسین علیه السلام رسانید و بعد از رد شروط حضرت از طرف دشمن، او در روز عاشورا در راه دفاع از امام علیه السلام آن‌قدر جنگید تا این که تیرهایش تمام شده و مجروح بر زمین افتاده از خویش دفاع می کرد، آن‌گاه قومش او را نجات داده و به کوفه آورده و مخفی کردند.

وقتی عمر سعد، ابن زیاد را از حال او باخبر کرد، دستور قتل او را صادر کرد، ولی جمعی از بنی اسد شفاعتش کردند تا او را نکشد، ولی در غل و زنجیر و آهن کرده به قریه زرارة، با آن حالت مریضی و جراحات، تبعیدش کرد تا این که بعد از یک سال به شهادت رسید. وی هر چند در کربلا به شهادت نرسیده ولی در عظمت و ثواب مانند آن‌هاست.

شاعر معروف شیعی، کمیت اسدی در این مصرع از موقع بن ثمامه که کنیه اش اباموسی بوده یاد نموده است: «ان اباموسی اسیر مکبل؛ اباموسی اسیری که به کبل، زنجیر و آهنی بسته شده».

منابع

11.jpg
واقعه عاشورا
قبل از واقعه
شرح واقعه
پس از واقعه
بازتاب واقعه
وابسته ها