عمرو بن جناده انصاری: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جز (مهدی موسوی صفحهٔ عمرو بن جنادة الانصاری را به عمرو بن جناده انصاری منتقل کرد)
 
(۲ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{بخشی از یک کتاب}}
 
{{بخشی از یک کتاب}}
  
 +
'''عمرو بن جناده انصاری''' از [[شهدای کربلا|شهداى کربلا]] است، که پدرش -[[جنادة بن کعب الانصاری|جنادة بن کعب]]- نیز در رکاب [[سیدالشهدا]] علیه السلام شهید شد. این نوجوان چون خواست به میدان رود، امام فرمود: پدر این جوان کشته شد، شاید مادرش راضى نباشد که به میدان رود. گفت: مادرم دستور داده که به میدان بروم و لباس جنگ بر من پوشانده است.<ref>انصارالحسین، ص۸۶.</ref> او که ۹ ساله یا ۱۱ ساله بود، به میدان رفت و [[رجزهای یاران ابا عبدالله علیه السلام|رجز]] خواند و جنگید تا کشته شد. سپس سر او را به طرف سپاه [[امام حسین]] علیه السلام افکندند.
  
'''کلیدواژه: یاران امام حسین علیه السلام، شهدای کربلا، عمرو بن جناده انصارى، سر عمرو بن جناده'''
+
مادرش (بحریه بنت مسعود خزرجى) آن سر را برداشت و گفت: چه نیکو [[جهاد]] کردى، پسرم! اى شادى قلبم، اى نور چشمم! سپس سر را پرتاب کرد و با آن کسى را کشت، سپس چوبه خیمه را برداشت و حمله کرد که به وسیله آن بجنگد. امام حسین علیه السلام مانع شد و او را به خیمه زنان برگرداند. نام عمرو بن جناده در [[زیارت ناحیه مقدسه]] هم آمده است.<ref>[[تنقیح المقال]]، مامقانى، ج۲، ص۳۲۷.</ref> در برخى منابع، عمر بن جناده ذکر شده است.
 
 
از شهداى نوجوان [[كربلا]]، كه پدرش نيز در ركاب [[سيدالشهدا]] علیه السلام شهيد شد. اين جوان  چون خواست به ميدان رود، امام فرمود: پدر اين جوان كشته شد، شايد مادرش راضى  نباشد كه به ميدان رود. گفت: مادرم دستور داده كه به ميدان بروم و لباس جنگ بر من پوشانده است.<ref>انصارالحسين، ص86.</ref> او كه 9 ساله يا 11 ساله بود، به ميدان رفت و رجز خواند و جنگيد تا كشته شد. سر او را به طرف سپاه [[امام حسين]] علیه السلام افكندند.
 
 
 
مادرش (بحريه بنت مسعود خزرجى) آن سر را برداشت و گفت: چه نيكو جهاد كردى، پسرم! اى شادى قلبم، اى نور چشمم! سپس سر را پرتاب كرد و با آن كسى را كشت، سپس چوبه خيمه را برداشت و حمله كرد كه به وسيله آن بجنگد. امام حسين علیه السلام مانع شد و او را به خيمه زنان برگرداند. نام عمرو بن جناده در [[زيارت ناحيه مقدسه]] هم آمده است.<ref>[[تنقيح المقال]]، مامقانى، ج2، ص327.</ref> در برخى منابع، عمر بن جناده ذكر شده است.
 
  
 
==پانویس==
 
==پانویس==
<references/>
+
<references />
  
 
==منبع==
 
==منبع==
* جواد محدثی، فرهنگ عاشورا.
+
 
 +
*جواد محدثی، [[فرهنگ عاشورا (کتاب)|فرهنگ عاشورا]].
  
 
[[رده:شهدای کربلا]]
 
[[رده:شهدای کربلا]]
 
{{الگو:واقعه عاشورا}}
 
{{الگو:واقعه عاشورا}}

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۲ ژوئن ۲۰۲۰، ساعت ۱۰:۰۰

این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon book.jpg

محتوای فعلی بخشی از یک کتاب متناسب با عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


عمرو بن جناده انصاری از شهداى کربلا است، که پدرش -جنادة بن کعب- نیز در رکاب سیدالشهدا علیه السلام شهید شد. این نوجوان چون خواست به میدان رود، امام فرمود: پدر این جوان کشته شد، شاید مادرش راضى نباشد که به میدان رود. گفت: مادرم دستور داده که به میدان بروم و لباس جنگ بر من پوشانده است.[۱] او که ۹ ساله یا ۱۱ ساله بود، به میدان رفت و رجز خواند و جنگید تا کشته شد. سپس سر او را به طرف سپاه امام حسین علیه السلام افکندند.

مادرش (بحریه بنت مسعود خزرجى) آن سر را برداشت و گفت: چه نیکو جهاد کردى، پسرم! اى شادى قلبم، اى نور چشمم! سپس سر را پرتاب کرد و با آن کسى را کشت، سپس چوبه خیمه را برداشت و حمله کرد که به وسیله آن بجنگد. امام حسین علیه السلام مانع شد و او را به خیمه زنان برگرداند. نام عمرو بن جناده در زیارت ناحیه مقدسه هم آمده است.[۲] در برخى منابع، عمر بن جناده ذکر شده است.

پانویس

  1. انصارالحسین، ص۸۶.
  2. تنقیح المقال، مامقانى، ج۲، ص۳۲۷.

منبع

11.jpg
واقعه عاشورا
قبل از واقعه
شرح واقعه
پس از واقعه
بازتاب واقعه
وابسته ها