ذات عرق: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(تعیین رده)
(ویرایش)
 
(۵ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
{{مدخل دائرة المعارف|کتاب [[فرهنگ عاشورا(کتاب)|فرهنگ عاشورا]]}}
+
'''ذات عِرْق''' نام منزلى است بین [[مکه]] و [[عراق]] که تا مکه دو منزل فاصله دارد و این محل، [[میقات|میقات]] [[احرام]] ‌براى مناطق شرقى مکه است.<ref>مقتل الحسین، مقرم، ص ۲۰۴.</ref>
  
نام منزلى بين [[مكه]] و [[عراق]] كه تا مكه دو منزل فاصله دارد و اين محل، ميقات احرام ‌براى مناطق شرقى مكه است.<ref>مقتل الحسين، مقرم، ص 204.</ref> عرق، نام كوهى است در راه مكه كه عراقيون از آن مسير وارد مكه مى‌شوند و اين منزل، از منزلگاههايى است كه [[سیدالشهدا]] پس از وادى عقيق بر آن گذشته است و يكى دو روز در اين محل توقف كرده سپس خيمه‌ها را برچيده و به ‌راه ادامه داده است. امام در همين منزل با بشر بن غالب ملاقات كرد كه از [[عراق]] مى‌آمد.
+
عرق، نام کوهى است در راه مکه و حد فاصل بین «[[تهامه]]» و «[[نجد]]» است. عراقیون از مسیر ذات عرق وارد مکه مى‌شوند و حاجیان عراقی در ذات عرق مُحرم می شوند.
  
اوضاع عراق را پرسيد. وى پاسخ داد: دلها با تو ولى شمشيرها بر توست. سيدالشهدا راه‌ خويش را به سوى ‌«غمره‌» كه منزل بعدى بود ادامه داد.<ref>الحسين فى طريقه الى الشهادة، ص 31.</ref> در همين منزل نامه‌اى به كوفيان‌ نوشت و خبر آمدنش را در آن نگاشت و توسط قيس بن مسهر صيداوى فرستاد.
+
این منزل، از منزلگاههایى است که [[سیدالشهدا]] علیه السلام پس از [[وادی عقیق]] بر آن گذشته است و یکى دو روز در این محل توقف کرده سپس خیمه‌ها را برچیده و به ‌راه ادامه داده است. شاید اینجا اولین منزلگاهی بود که امام بر آن وارد شده و توقفی داشته است.
 +
 
 +
امام در همین منزل با بشر بن غالب اسدی ملاقات کرد که از [[عراق]] مى‌آمد؛ اوضاع عراق را پرسید. وى پاسخ داد: دلها با تو ولى شمشیرها بر توست. سیدالشهدا راه‌ خویش را به سوى ‌«غمره‌» که منزل بعدى بود ادامه داد.<ref>الحسین فى طریقه الى الشهادة، ص ۳۱.</ref> در همین منزل نامه‌اى به کوفیان‌ نوشت و خبر آمدنش را در آن نگاشت و توسط [[قیس بن مسهر صیداوی]] فرستاد.
  
 
==پانویس==
 
==پانویس==
<references/>
+
<references />
 +
==منابع==
 +
 
 +
*ذات عرق، دائرة المعارف طهور.
 +
*جواد محدثی، [[فرهنگ عاشورا (کتاب)|فرهنگ عاشورا]]، نشر معروف.
 +
*علی نظری منفرد، قصه کربلا.
  
==منابع==
+
==پیوندها==
جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، نشر معروف.
 
  
 +
* [[مسیر عبور امام حسین(ع) از مدینه تا کربلا]]
 +
{{الگو:واقعه عاشورا}}
  
 
[[رده:منزلگاه های قافله کربلا]]
 
[[رده:منزلگاه های قافله کربلا]]
 +
[[رده:حج]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۶ ژوئن ۲۰۲۱، ساعت ۰۶:۲۱

ذات عِرْق نام منزلى است بین مکه و عراق که تا مکه دو منزل فاصله دارد و این محل، میقات احرام ‌براى مناطق شرقى مکه است.[۱]

عرق، نام کوهى است در راه مکه و حد فاصل بین «تهامه» و «نجد» است. عراقیون از مسیر ذات عرق وارد مکه مى‌شوند و حاجیان عراقی در ذات عرق مُحرم می شوند.

این منزل، از منزلگاههایى است که سیدالشهدا علیه السلام پس از وادی عقیق بر آن گذشته است و یکى دو روز در این محل توقف کرده سپس خیمه‌ها را برچیده و به ‌راه ادامه داده است. شاید اینجا اولین منزلگاهی بود که امام بر آن وارد شده و توقفی داشته است.

امام در همین منزل با بشر بن غالب اسدی ملاقات کرد که از عراق مى‌آمد؛ اوضاع عراق را پرسید. وى پاسخ داد: دلها با تو ولى شمشیرها بر توست. سیدالشهدا راه‌ خویش را به سوى ‌«غمره‌» که منزل بعدى بود ادامه داد.[۲] در همین منزل نامه‌اى به کوفیان‌ نوشت و خبر آمدنش را در آن نگاشت و توسط قیس بن مسهر صیداوی فرستاد.

پانویس

  1. مقتل الحسین، مقرم، ص ۲۰۴.
  2. الحسین فى طریقه الى الشهادة، ص ۳۱.

منابع

  • ذات عرق، دائرة المعارف طهور.
  • جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، نشر معروف.
  • علی نظری منفرد، قصه کربلا.

پیوندها

11.jpg
واقعه عاشورا
قبل از واقعه
شرح واقعه
پس از واقعه
بازتاب واقعه
وابسته ها