منابع و پی نوشتهای متوسط
رعایت ادبیات دانشنامه ای متوسط
کیفیت پژوهش متوسط است
مقاله مورد سنجش قرار گرفته است

اعمال ماه صفر: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(یک نسخهٔ میانیِ همین کاربر نمایش داده نشده است)
سطر ۱: سطر ۱:
{{متوسط}}
+
{{متوسط}}{{صفر}}«[[ماه صفر]]» دومین ماه از [[ماه های قمری|ماه‌های قمری]] است. این ماه معروف به نُحوست و بد یُمنی است و برای رفع نحوست آن، چیزی بهتر از [[صدقه]] دادن و خواندن [[دعا|ادعیه]] و [[استعاذه|استعاذات]] وارده نیست. برخی از اعمال و آداب ماه صفر بر اساس کتاب «المراقبات» [[میرزا جواد آقا ملکی تبریزی|میرزا جواد ملکی تبریزی]] چنین است:
  
#سزاوار است که روز [[اربعین]] [[امام حسین]] را روز اندوه خود دانسته و تلاش نماید برای یک بار هم که شده، کنار مزارش او را زیارت نماید.
+
#سزاوار است که روز [[اربعین]] [[امام حسین]] (علیه السلام) را روز اندوه خود دانسته و تلاش نماید برای یک بار هم که شده، کنار مزارش او را [[زیارت]] نماید.
#مستحب است که در پایان روز اربعین نیز مانند سایر روزهای مهم از خداوند بخواهد حال و عمل او را اصلاح نموده و به حامی آن روز که از معصومین (علیهم السلام ) می باشد توسل جوید.
+
#[[مستحب]] است که در پایان روز اربعین نیز مانند سایر روزهای مهم از خداوند بخواهد حال و عمل او را اصلاح نموده و به حامی آن روز که از معصومین (علیهم السلام) می باشد [[توسل]] جوید.
#وفات [[پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله|پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم )]] نیز در این ماه واقع شده است ؛ سزاوار است در این روز به گونه ای اندوهگین بوده و عزاداری نماید که شایسته اتفاق بزرگ این روز و ناگواریهایی که بعد از رحلت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم ) رخ داده است، باشد.
+
#وفات [[پیامبر اکرم]] (صلی الله علیه و آله) نیز در این ماه واقع شده است؛ سزاوار است در این روز به گونه ای اندوهگین بوده و عزاداری نماید که شایسته اتفاق بزرگ این روز و ناگواریهایی که بعد از [[رحلت پیامبر اسلام|رحلت پیامبر]] (صلی الله علیه و آله) رخ داده است، باشد.
#مستحب است که در روز وفات پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم ) با زیارتهایی که وارد شده یا با زیارتی که خود با یاری خداوند می سازد، او را زیارت نمود.
+
#مستحب است که در روز وفات پیامبر (صلی الله علیه و آله) با زیارتهایی که وارد شده یا با زیارتی که خود با یاری خداوند می سازد، او را زیارت نمود.
#زیارت [[امام حسن مجتبی]] (علیه السلام ) نیز در این روز استحباب دارد، چرا که شهادت او در همین روز است.
+
#زیارت [[امام حسن مجتبی]] (علیه السلام) نیز در این روز استحباب دارد، چرا که شهادت او در همین روز است.
#سزاوار است که بر امام حسن (علیه السلام ) درود فرستاده و قاتل او [[معاویه بن ابی سفیان|معاویه پسر ابی سفیان]] (لعنة الله علیه ) را لعنت نماید<ref>ترجمه المراقبات</ref>  
+
#سزاوار است که بر امام حسن (علیه السلام) درود فرستاده و قاتل او [[معاویه بن ابی سفیان|معاویة بن ابی سفیان]] را [[لعن|لعنت]] نماید.<ref>المراقبات، میرزا جواد ملکی تبریزی، ترجمه ابراهیم محدث بندرریگی.</ref>
  
 
==پانویس==
 
==پانویس==
<references/>
+
<references />
  
 
==منابع==
 
==منابع==
*آداب معنوی ۲۰۰۰ عمل مستحب و مکروه، ابرقویی، روح الله ،قم: حرم، ۱۳۸۱.
+
*آداب معنوی؛ ۲۰۰۰ عمل مستحب و مکروه، روح‌الله ابرقویی، قم، نشر حرم، ۱۳۸۱.
 
+
*[[مفاتیح الجنان]]، شیخ عباس قمی، ص ۷۲۲.
 
{{سنجش کیفی
 
{{سنجش کیفی
 
|سنجش=شده
 
|سنجش=شده
سطر ۲۸: سطر ۲۸:
 
[[رده:اعمال ماه صفر]]
 
[[رده:اعمال ماه صفر]]
 
[[رده:اعمال ماه های قمری]]
 
[[رده:اعمال ماه های قمری]]
[[رده: مقاله های مهم]]
+
[[رده: ماه صفر]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۵:۱۷

صفر ۱۴۴۶ در تقویم ایران
شنبه ۵ ۱۲ ۱۹ ۲۶
یک‌شنبه ۶ ۱۳ ۲۰ ۲۷
دوشنبه ۷ ۱۴ ۲۱ ۲۸
سه‌شنبه ۱ ۸ ۱۵ ۲۲ ۲۹
چهارشنبه ۲ ۹ ۱۶ ۲۳ ۳۰
پنج‌شنبه ۳ ۱۰ ۱۷ ۲۴
جمعه ۴ ۱۱ ۱۸ ۲۵
دانشنامه تقویم

«ماه صفر» دومین ماه از ماه‌های قمری است. این ماه معروف به نُحوست و بد یُمنی است و برای رفع نحوست آن، چیزی بهتر از صدقه دادن و خواندن ادعیه و استعاذات وارده نیست. برخی از اعمال و آداب ماه صفر بر اساس کتاب «المراقبات» میرزا جواد ملکی تبریزی چنین است:

  1. سزاوار است که روز اربعین امام حسین (علیه السلام) را روز اندوه خود دانسته و تلاش نماید برای یک بار هم که شده، کنار مزارش او را زیارت نماید.
  2. مستحب است که در پایان روز اربعین نیز مانند سایر روزهای مهم از خداوند بخواهد حال و عمل او را اصلاح نموده و به حامی آن روز که از معصومین (علیهم السلام) می باشد توسل جوید.
  3. وفات پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) نیز در این ماه واقع شده است؛ سزاوار است در این روز به گونه ای اندوهگین بوده و عزاداری نماید که شایسته اتفاق بزرگ این روز و ناگواریهایی که بعد از رحلت پیامبر (صلی الله علیه و آله) رخ داده است، باشد.
  4. مستحب است که در روز وفات پیامبر (صلی الله علیه و آله) با زیارتهایی که وارد شده یا با زیارتی که خود با یاری خداوند می سازد، او را زیارت نمود.
  5. زیارت امام حسن مجتبی (علیه السلام) نیز در این روز استحباب دارد، چرا که شهادت او در همین روز است.
  6. سزاوار است که بر امام حسن (علیه السلام) درود فرستاده و قاتل او معاویة بن ابی سفیان را لعنت نماید.[۱]

پانویس

  1. المراقبات، میرزا جواد ملکی تبریزی، ترجمه ابراهیم محدث بندرریگی.

منابع

  • آداب معنوی؛ ۲۰۰۰ عمل مستحب و مکروه، روح‌الله ابرقویی، قم، نشر حرم، ۱۳۸۱.
  • مفاتیح الجنان، شیخ عباس قمی، ص ۷۲۲.