یاد امام حسین هنگام نوشیدن آب: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(تعیین رده)
سطر ۱۹: سطر ۱۹:
 
[[رده:سنت های عزاداران ابا عبدالله]]
 
[[رده:سنت های عزاداران ابا عبدالله]]
 
[[رده: آداب و سنن]]
 
[[رده: آداب و سنن]]
 +
{{الگو:واقعه عاشورا}}

نسخهٔ ‏۱۲ نوامبر ۲۰۱۳، ساعت ۱۰:۵۲

Icon-encycolopedia.jpg

این صفحه مدخلی از کتاب فرهنگ عاشورا است

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


شهادت تشنه كامانه امام حسين‌ علیه السلام، چنان داغ و غم سنگينى بر دلها نهاده است كه ‌مى‌سزد با ديدن هر نهر و چشمه و با نوشيدن هر آب و شربت گوارا، از لب هاى عطشان آن ‌حضرت ياد شود، چرا كه آب يادآور آن عاشوراى عطش ريز و آن كامهاى تشنه‌ عاشورائيان شهيد است.

امام صادق‌ علیه السلام فرمود: «من هرگز آب سرد ننوشيدم مگر آن كه ‌حسين بن على را به ياد مى‌آوردم‌» و نيز فرمود: «ما من عبد شرب الماء فذكر الحسين ولعن ‌قاتله الا كتب له ماة الف حسنة و حط عنه ماة الف سيئة‌»[۱] هر كه آب بنوشد و حسين‌ علیه السلام را ياد كند و قاتل او را لعن نمايد، براى او هزار حسنه نوشته مى‌شود و هزار گناه از او محو مى‌گردد.

از اين رو شيعه، هنگام نوشيدن آب بر حسين بن على سلام مى‌دهد و مى‌گويد: سلام بر لب تشنه‌ات، يا حسين سلام الله على الحسين و اصحابه. نيز در سقاخانه‌ها و منبع هاى آب خنك، در تابستان و در ايام محرم، مى‌نويسند: «آبى بنوش و لعنت‌ حق بر يزيد كن‌» يا «بنوش به ياد لب هاى تشنه حسين‌».

از زبان خود سیدالشهدا هم نقل شده كه ‌فرمود: شيعتى ما ان شربتم عذب ماء فاذكرونى او سمعتم بغريب او شهيد فاندبونى.[۲]

امام سجاد علیه السلام نيز سالهاى سال، از شهادت پدر با لب تشنه ياد مى‌كرد و مى‌گريست و هرگاه هنگام افطار غذا مى‌آوردند يا نگاهش به آب مى‌افتاد، مى‌گريست و مى‌فرمود: «قتل‌ ابن رسول الله جائعا، قتل ابن رسول الله عطشانا»[۳] و نيز هر گاه قصابى را مى‌ديد كه ‌مى‌خواهد گوسفندى سر ببرد، مى‌گفت: آبش بدهيد، پدرم را با لب تشنه سر بريدند. اين ‌ياد كرد پيوسته از شهادت مظلومانه حسين‌ علیه السلام با لب تشنه، احياى خاطره آن روز پرحادثه ‌است.

پانویس

  1. ↑ امالى صدوق، ص 122.
  2. ↑ الخصائص الحسينيه، شوشترى، ص 99.
  3. ↑ لهوف، ص 209.

منابع

جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، نشر معروف.

11.jpg
واقعه عاشورا
قبل از واقعه
شرح واقعه
پس از واقعه
بازتاب واقعه
وابسته‌ها
مسابقه از خطبه ۸۳ نهج البلاغه