عشق برتر (کتاب): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جز (عشق برتر را به عشق برتر (کتاب) منتقل کرد)
 
(۴ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
کتاب عشق برتر کتابی است از جواد محدثی که با رهنمود احادیث، سیره بزرگان و روش‌های کاربردی، راه‌های ایجاد محبت آل ‌محمد (ع) را در قلب های کودکان و نوجوانان معرفی می‌کند.
+
{{مشخصات کتاب
  
==مولف==
+
|عنوان=
  
محدثی به سال 1331 در شهرستان [[سراب]] از استان آذربایجان شرقی متولد شد. پدرش روحانی بود و بدین سبب از کودکی در قم بسر برد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در این شهر گذراند. از سال 1344 تحصیلات حوزوی را آغاز کرد و از جمله در [[مدرسه حقانی]] به تحصیل پرداخت. از اساتید وی در این دوران می توان از، آیت‌الله دکتر [[محمد مفتح]]، [[قدوسی]] [[شاه آبادی]] و آیات [[علی مشکینی]]، [[وحید خراسانی]]، شبیری زنجانی، [[احمد جنتی]]، [[مصباح یزدی]]، [[گرامی]]، [[حسن زاده آملی]]، [[آذری قمی]]، [[یوسف صانعی]]، [[حائری شیرازی]]، [[مقتدایی]] نام برد. پیش از انقلاب به سبب مبارزات سیاسی و سخنرانی دو بار دستگیر و زندانی شد. پس از پیروزی انقلاب به تلاش‌های فرهنگی و تبلیغی در شهرستان‌ها پرداخت. از ویژگی‌های خاص او بعد ادبی و قلمی است.
+
|تصویر= [[پرونده:عشق برتر.jpg|240px|وسط]]
  
== انگیزه نگارش ==
+
|نویسنده= جواد محدثی
برای صیانت جوانان عزیز از آفت‌ها و توطئه‌ها از سنین کودکی و نوجوانی باید برنامه داشت و هوشیارانه و دقیق، در جهت تغدیه فکری و روحی و عاطفی و هدایت آنان در بستر صراط مستقیم و بر اساس قرآن و عترت تلاش کرد.
 
  
ایجاد محبت اهل بیت (ع) در دل کودکان و نوجوانان و گره زدن اندیشه و عاطفه و محبت آنان با این خاندان پاک و نمونه می تواند یکی از این شیوه ها و برنامه ها به شمار آید.
+
|موضوع= محبت اهل بیت علیهم‌السلام
 
برای آنان که در پی مهروزی و دل باختن و محبوب گزیدن و دوست داشتن اند، اهل بیت پیامبر(ص)، بهترین و برترین محبوب و معشوق اند و عشق به این خاندان، ارزنده ترین و ماندگارترین عشق هاست.
 
  
مؤلف با در نظر گرفتن چنین هدفی اقدام به نگارش این اثر کرده است.
+
|زبان= فارسی
  
== بخشهای کتاب ==
+
|تعداد جلد= 1
«جایگاه محبت در دین»، «حقوق اهل بیت(ع) و وظایف ما»، «راه های ایجاد محبت»، «چند نکته تکمیلی» و «یک میدان و دو هجوم»، عناوین بخش های متنوع کتاب را تشکیل می دهد.
+
 
 +
|عنوان افزوده1=انتشارات
 +
 
 +
|افزوده1=دفتر تبلیغات‌ اسلامی حوزه‌ علمیه‌ قم‌
 +
 
 +
|عنوان افزوده2=
 +
 
 +
|افزوده2=
 +
 
 +
|لینک= [http://lib.ahlolbait.com/parvan/resource/34909/ عشق برتر]
 +
 
 +
}}
 +
کتاب '''«عشق برتر»''' تألیف حجةالاسلام جواد محدثی، کتابی است که با رهنمود [[حدیث|احادیث]]، سیره بزرگان و روش‌های کاربردی، راه‌های ایجاد [[محبت اهل بیت علیهم السلام|محبت آل ‌محمد]] (علیهم‌السلام) را در قلب‌های کودکان و نوجوانان معرفی می‌کند.
 +
 
 +
==مؤلف==
 +
 
 +
حجت الاسلام جواد محدثی، محقق، نویسنده و شاعر ایرانی معاصر است. او به سال ۱۳۳۱ در شهرستان سراب از استان آذربایجان شرقی متولد شد. پدرش روحانی بود و بدین سبب از کودکی در [[قم]] بسر برد. پس از تحصیلات ابتدایی و متوسطه، از سال ۱۳۴۴ تحصیلات حوزوی را آغاز کرد و در مدرسه حقانی به تحصیل پرداخت. از اساتید وی در این دوران می توان به دکتر [[شهید محمد مفتح|محمد مفتح]]، علی مشکینی، [[حسین وحید خراسانی|وحید خراسانی]]، [[سید موسی شبیری زنجانی|موسی شبیری زنجانی]]، [[احمد جنتی]]، [[مصباح یزدی]]، [[حسن زاده آملی]] و... نام برد.
 +
 
 +
حجت الاسلام جواد محدثی پیش از انقلاب به سبب مبارزات سیاسی و سخنرانی دو بار دستگیر و زندانی شد. پس از پیروزی انقلاب نیز به تلاش‌های فرهنگی و تبلیغی در شهرستان‌ها پرداخت.
 +
 
 +
از ویژگی‌های خاص محدثی بعد ادبی و قلمی است. برخی از آثار علمی او عبارتند از: پیامهای عاشورا، توبه بازگشت به فطرت، روشها، فرهنگ عاشورا، گامی در مسیر خودسازی و عرفان، درسهایی از نهج البلاغه، حکمتهای علوی، اخلاق معاشرت.
 +
 
 +
==انگیزه نگارش==
 +
برای صیانت جوانان عزیز از آفت‌ها و توطئه‌ها از سنین کودکی و نوجوانی، باید برنامه داشت و هوشیارانه و دقیق، در جهت تغدیه فکری و روحی و عاطفی و هدایت آنان در بستر [[صراط مستقیم]] و بر اساس [[قرآن]] و [[عترت]] تلاش کرد. ایجاد [[محبت اهل بیت علیهم السلام|محبت اهل بیت]](ع) در دل کودکان و نوجوانان و گره زدن اندیشه و عاطفه و محبت آنان با این خاندان پاک و نمونه، می تواند یکی از این شیوه ها و برنامه ها به شمار آید.
  
در بخشی از این کتاب آمده است: «زیارت، همراه است با سلام دادن به اولیاءالله. اگر زائر بداند که پیامبر یا امام یا هر یک از اهل بیت(ع) مدفون در حرم، زائر را می بینند و می شناسند و سلامشان را جواب می دهند، محبت پیدا می کند. مهم، تفهیم این نکات ظریف به کودکان و نوجوانان است.
+
برای آنان که در پی مهروزی و دل باختن و محبوب گزیدن و دوست داشتن اند، [[اهل البیت|اهل بیت]] پیامبر(ص)، بهترین و برترین محبوب و معشوق اند و عشق به این خاندان، ارزنده ترین و ماندگارترین عشق هاست. مؤلف با در نظر گرفتن چنین هدفی اقدام به نگارش این اثر کرده است.
  
حضور در جمع افراد بی حال و بی تعهد و هرزه، روح انسان را به آن سمت سوق می دهد. برعکس، حضور در جمع انسان های با معنویت و مراکز مقدس و مراسم آیینی، تقویت کننده بنیان معنویت است.»
+
==محتوای کتاب==
 +
«جایگاه محبت در دین»، «حقوق اهل بیت(ع) و وظایف ما»، «راه های ایجاد محبت»، «چند نکته تکمیلی» و «یک میدان و دو هجوم»، عناوین بخش های متنوع کتاب را تشکیل می دهد.
  
== وضعیت نشر ==
+
در بخشی از این کتاب آمده است: «[[زیارت|زیارت]]، همراه است با سلام دادن به [[اولیاء الله|اولیاءالله]]. اگر زائر بداند که [[پیامبر اسلام|پیامبر]] یا [[امام]] یا هر یک از [[اهل البیت|اهل بیت]](ع) مدفون در حرم، زائر را می بینند و می شناسند و سلامشان را جواب می دهند، محبت پیدا می کند. مهم، تفهیم این نکات ظریف به کودکان و نوجوانان است. حضور در جمع افراد بی حال و بی تعهد و هرزه، روح [[انسان]] را به آن سمت سوق می دهد. برعکس، حضور در جمع انسان های با معنویت و مراکز مقدس و مراسم آیینی، تقویت کننده بنیان معنویت است.»
  
این کتاب توسط مركز انتشارات دفتر تبليغات‌ اسلامی حوزه‌ علميه‌ قم‌، در سالهای مختلف منتشر شده است .
+
==منابع==
  
== منابع ==
+
*[http://rasanews.ir/NSite/FullStory/News/?Id=95179 سایت خبرگزاری رسا]، (۱۸ مرداد ۱۳۹۱).
*[http://rasanews.ir/NSite/FullStory/News/?Id=95179 سایت خبرگزاری رسا](18 مرداد 1391)
 
  
*[http://jmohaddesi.andishvaran.ir/fa/profile.html? زندگی نامه جواد محدثی، پایگاه اندیشوران]، بازیابی:2 مرداد 1393
+
*[http://jmohaddesi.andishvaran.ir/fa/profile.html? زندگی نامه جواد محدثی، پایگاه اندیشوران]، (بازیابی:۲ مرداد ۱۳۹۳).
  
[[رده:منابع با موضوع اهل البیت علیهم السلام]]
+
[[رده:کتابهای با موضوع اهل البیت علیهم السلام]][[رده:کتاب‌های اخلاق اسلامی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۴ دسامبر ۲۰۲۵، ساعت ۱۴:۱۹

عشق برتر.jpg
نویسنده جواد محدثی
موضوع محبت اهل بیت علیهم‌السلام
زبان فارسی
تعداد جلد 1
انتشارات دفتر تبلیغات‌ اسلامی حوزه‌ علمیه‌ قم‌

عشق برتر

کتاب «عشق برتر» تألیف حجةالاسلام جواد محدثی، کتابی است که با رهنمود احادیث، سیره بزرگان و روش‌های کاربردی، راه‌های ایجاد محبت آل ‌محمد (علیهم‌السلام) را در قلب‌های کودکان و نوجوانان معرفی می‌کند.

مؤلف

حجت الاسلام جواد محدثی، محقق، نویسنده و شاعر ایرانی معاصر است. او به سال ۱۳۳۱ در شهرستان سراب از استان آذربایجان شرقی متولد شد. پدرش روحانی بود و بدین سبب از کودکی در قم بسر برد. پس از تحصیلات ابتدایی و متوسطه، از سال ۱۳۴۴ تحصیلات حوزوی را آغاز کرد و در مدرسه حقانی به تحصیل پرداخت. از اساتید وی در این دوران می توان به دکتر محمد مفتح، علی مشکینی، وحید خراسانی، موسی شبیری زنجانی، احمد جنتی، مصباح یزدی، حسن زاده آملی و... نام برد.

حجت الاسلام جواد محدثی پیش از انقلاب به سبب مبارزات سیاسی و سخنرانی دو بار دستگیر و زندانی شد. پس از پیروزی انقلاب نیز به تلاش‌های فرهنگی و تبلیغی در شهرستان‌ها پرداخت.

از ویژگی‌های خاص محدثی بعد ادبی و قلمی است. برخی از آثار علمی او عبارتند از: پیامهای عاشورا، توبه بازگشت به فطرت، روشها، فرهنگ عاشورا، گامی در مسیر خودسازی و عرفان، درسهایی از نهج البلاغه، حکمتهای علوی، اخلاق معاشرت.

انگیزه نگارش

برای صیانت جوانان عزیز از آفت‌ها و توطئه‌ها از سنین کودکی و نوجوانی، باید برنامه داشت و هوشیارانه و دقیق، در جهت تغدیه فکری و روحی و عاطفی و هدایت آنان در بستر صراط مستقیم و بر اساس قرآن و عترت تلاش کرد. ایجاد محبت اهل بیت(ع) در دل کودکان و نوجوانان و گره زدن اندیشه و عاطفه و محبت آنان با این خاندان پاک و نمونه، می تواند یکی از این شیوه ها و برنامه ها به شمار آید.

برای آنان که در پی مهروزی و دل باختن و محبوب گزیدن و دوست داشتن اند، اهل بیت پیامبر(ص)، بهترین و برترین محبوب و معشوق اند و عشق به این خاندان، ارزنده ترین و ماندگارترین عشق هاست. مؤلف با در نظر گرفتن چنین هدفی اقدام به نگارش این اثر کرده است.

محتوای کتاب

«جایگاه محبت در دین»، «حقوق اهل بیت(ع) و وظایف ما»، «راه های ایجاد محبت»، «چند نکته تکمیلی» و «یک میدان و دو هجوم»، عناوین بخش های متنوع کتاب را تشکیل می دهد.

در بخشی از این کتاب آمده است: «زیارت، همراه است با سلام دادن به اولیاءالله. اگر زائر بداند که پیامبر یا امام یا هر یک از اهل بیت(ع) مدفون در حرم، زائر را می بینند و می شناسند و سلامشان را جواب می دهند، محبت پیدا می کند. مهم، تفهیم این نکات ظریف به کودکان و نوجوانان است. حضور در جمع افراد بی حال و بی تعهد و هرزه، روح انسان را به آن سمت سوق می دهد. برعکس، حضور در جمع انسان های با معنویت و مراکز مقدس و مراسم آیینی، تقویت کننده بنیان معنویت است.»

منابع

مسابقه از خطبه ۱۱۱ نهج البلاغه