زباله: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(۳ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{مدخل دائره المعارف|کتاب [[فرهنگ عاشورا(کتاب)|فرهنگ عاشورا]]}}
 
{{مدخل دائره المعارف|کتاب [[فرهنگ عاشورا(کتاب)|فرهنگ عاشورا]]}}
 +
'''زُباله'''، به معناى محلى که آب را در خود نگه مى‌دارد و محل پر آب است. روستایى آباد و مسکونى بوده که طوایفى از [[قبيله بنى اسد|بنى اسد]] در آنجا مى‌زیستند. در آن محل قلعه و مسجدى‌ مربوط به بنى اسد بود. محل به نام زباله بنت مسعر شهرت یافته است.<ref>مقتل الحسین، مقرم، ص ۲۱۳؛ الحسین فی طریقه الى الشهادة، ص ۸۷.</ref>
  
به معناى محلى است كه آب را در خود نگه مى‌دارد، محل پر آب. روستايى آباد و مسكونى بوده كه طوايفى از بنى اسد در آنجا مى‌زيستند. در همين منزلگاه بود كه امام، خبر شهادت ‌«[[عبدالله بن يقطر]]» را شنيد.
+
[[امام حسین علیه السلام|امام حسین]] (علیه السلام) در راه [[کوفه]] در این منزلگاه توقف نمود و در همین منزلگاه بود که خبر شهادت ‌«[[عبدالله بن يقطر|عبدالله بن یقطر]]» را شنید. او فرستاده [[سیدالشهدا]] (علیه السلام) به سوى کوفیان و [[مسلم بن عقیل|حضرت ‌مسلم]] بود که همزمان با شهادت مسلم و [[هانی بن عروه|هانى]]، شهید شد.  
  
او فرستاده [[سیدالشهدا]] علیه السلام به سوى كوفيان و حضرت ‌مسلم بود كه همزمان با شهادت [[مسلم بن عقیل|مسلم]] و [[هانی بن عروه|هانى]]، شهيد شد. در آن محل قلعه و مسجدى‌ مربوط به بنى اسد بود. محل به نام زباله بنت مسعر شهرت يافته است.<ref>مقتل الحسين، مقرم، ص 213، الحسين في طريقه الى الشهادة، ص 87.</ref>
+
امام در همانجا نیز، خبر شهادت [[قيس بن مسهر|قیس بن مسهر]] (پیک اعزامى خود به کوفه) را شنید. آنگاه اوضاع کوفه را براى‌ همراهان تشریح کرد و از بى وفایى و سست عهدى کوفیان گفت، سپس بیعت‌ خویش را از همراهان برداشت و فرمود: هر کس مى‌خواهد، برگردد. پیروانمان ما را خوار ساختند.
  
در همانجا نيز، خبر شهادت [[قيس بن مسهر]] (پيك اعزامى خود به كوفه) را شنيد. آنگاه اوضاع كوفه را براى‌ همراهان تشريح كرد و از بى وفايى و سست عهدى كوفيان گفت، سپس بيعت‌ خويش را از همراهان برداشت و فرمود: هر كس مى‌خواهد، برگردد. پيروانمان ما را خوار ساختند.
+
به گفته برخى مورخان جمعى از آن لحظه به بعد از چپ و راست متفرق شدند. صبح فردا به یارانش فرمود تا آب همراه بردارند و راه را به سوى کوفه ادامه دهند.
 
 
به گفته برخى مورخان جمعى از آن لحظه به بعد از چپ و راست متفرق شدند. صبح فردا به يارانش فرمود تا آب همراه بردارند و راه را به سوى كوفه ادامه دهند.
 
  
 
==پانویس==
 
==پانویس==
<references/>
+
<references />
  
 
==منابع==
 
==منابع==
جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، نشر معروف.
+
 
 +
* جواد محدثی، [[فرهنگ عاشورا (کتاب)|فرهنگ عاشورا]]، نشر معروف.
  
 
[[رده:منزلگاه های قافله کربلا]]
 
[[رده:منزلگاه های قافله کربلا]]
 +
{{الگو:واقعه عاشورا}}

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۶ آوریل ۲۰۲۱، ساعت ۰۷:۳۷

Icon-encycolopedia.jpg

این صفحه مدخلی از کتاب فرهنگ عاشورا است

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)

زُباله، به معناى محلى که آب را در خود نگه مى‌دارد و محل پر آب است. روستایى آباد و مسکونى بوده که طوایفى از بنى اسد در آنجا مى‌زیستند. در آن محل قلعه و مسجدى‌ مربوط به بنى اسد بود. محل به نام زباله بنت مسعر شهرت یافته است.[۱]

امام حسین (علیه السلام) در راه کوفه در این منزلگاه توقف نمود و در همین منزلگاه بود که خبر شهادت ‌«عبدالله بن یقطر» را شنید. او فرستاده سیدالشهدا (علیه السلام) به سوى کوفیان و حضرت ‌مسلم بود که همزمان با شهادت مسلم و هانى، شهید شد.

امام در همانجا نیز، خبر شهادت قیس بن مسهر (پیک اعزامى خود به کوفه) را شنید. آنگاه اوضاع کوفه را براى‌ همراهان تشریح کرد و از بى وفایى و سست عهدى کوفیان گفت، سپس بیعت‌ خویش را از همراهان برداشت و فرمود: هر کس مى‌خواهد، برگردد. پیروانمان ما را خوار ساختند.

به گفته برخى مورخان جمعى از آن لحظه به بعد از چپ و راست متفرق شدند. صبح فردا به یارانش فرمود تا آب همراه بردارند و راه را به سوى کوفه ادامه دهند.

پانویس

  1. مقتل الحسین، مقرم، ص ۲۱۳؛ الحسین فی طریقه الى الشهادة، ص ۸۷.

منابع

11.jpg
واقعه عاشورا
قبل از واقعه
شرح واقعه
پس از واقعه
بازتاب واقعه
وابسته ها