سيد اسماعيل علوی نوری: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جز (Zamani صفحهٔ سيد اسماعيل علوی را به سيد اسماعيل علوی نوری منتقل کرد)
(ویرایش)
سطر ۱: سطر ۱:
آيت‏ اللَّه سيداسماعيل بن احمد نوري طبرسي مازندراني، عالم ديني، فقيه، اصولي، محدث، متكلم، مدرس و زاهد در اوايل قرن سيزدهم هجري شمسي (اواسط قرن سيزدهم هجري) است
+
'''آیت‏ الله سید اسماعیل نوری مازندرانی'''، عالم [[زهد|زاهد]]، [[فقیه|فقیه]]، اصولی، [[محدث]]، متکلم و مدرس بزرگ [[شیعه]] در اوایل قرن سیزدهم هجری شمسی است.
==ولادت==
+
==ولادت و تحصیلات==
سيد اسماعيل علوی در يكي از توابع شهرستان نور در استان مازندران به دنيا آمد.  
+
سید اسماعیل علوی نوری طبرسی فرزند احمد، در یکی از توابع شهرستان نور در استان مازندران به دنیا آمد.  
  
==تحصیلات==
+
وی پس از فراغت از دروس مقدمات و سطوح حوزوی، برای ادامه تحصیلات راهی [[نجف]] اشرف شد و در آنجا در محضر عالمان نامداری همچون [[شیخ مرتضی انصاری|شیخ مرتضی انصاری]]، [[میرزا حبیب الله رشتی|میرزا حبیب‏ اللَّه رشتی]] و [[میرزا محمدحسن شیرازی|میرزا محمدحسن شیرازی]]، به فراگیری دروس خارج [[فقه]] و [[اصول فقه‌‌‌‌|اصول]] پرداخت و در [[حدیث|حدیث]] و [[علم کلام|کلام]] نیز به استادی دست یافت.  
وي پس از فراغت از دروس مقدمات و سطوح حوزوي، براي ادامه تحصيلات راهي نجف اشرف شد و در آنجا در محضر عالمان نامداري همچون شيخ مرتضي انصاري، ميرزا حبيب‏ اللَّه رشتي و ميرزا محمدحسن شيرازي، معروف به ميرزاي بزرگ به فراگيري دروس خارج فقه و اصول پرداخت و در حديث و كلام نيز به استادي دست يافت.  
 
  
 
==خدمات و آثار ==
 
==خدمات و آثار ==
آيت‏اللَّه نوري طبرسي پس از رسيدن به مقامات علمي، به بحث و تدريس فقه و اصول پرداخت و شاگردان متعددي پرورش داد. اين عالم سترگ در طي اين سال‏ها، علاوه بر تدريس، به تاليف كتب گران‏بها دست زد كه [[کفایه الموحدین (کتاب)|کفایه الموحدین]] در سه مجلد به فارسي كه يك جلد آن تحت نام عِصمةُالولايه در مبحث امامت است، و نيز وسيلَةُ المَعاد في شرح نجاة العباد و اصول الفقه، از آن جمله‏‌اند.  
+
آیت ‏الله نوری طبرسی پس از رسیدن به مقامات علمی، به بحث و تدریس [[فقه]] و [[اصول]] پرداخت و شاگردان متعددی پرورش داد.  
 +
 
 +
این عالم سترگ در طی این سال‏ها، علاوه بر تدریس، به تألیف کتب گران‏بها دست زد که «کفایة الموحدین» در سه مجلد به فارسی، که یک جلد آن تحت نام «عِصمةُالولایه» در مبحث [[امامت]] است، و نیز «وسیلة المعاد فی شرح نجاة العباد» و «اصول الفقه»، از آن جمله‏‌اند.  
  
 
==وفات==
 
==وفات==
آيت‏اللَّه سيد اسماعيل نوري طبرسي سرانجام پس از عمري سرشار از خدمات علمي در بيست و نهم مهرماه 1282 ش برابر با اول شعبان 1321 ق در كاظمين به لقاءاللَّه پيوست و در صحن شريف علوي به خاك سپرده شد.
+
آیت ‏اللَّه سید اسماعیل نوری طبرسی سرانجام پس از عمری سرشار از خدمات علمی، در بیست و نهم مهرماه ۱۲۸۲ شمسی (برابر با اول [[ماه شعبان|شعبان]] ۱۳۲۱ ق) در [[کاظمین|کاظمین]] به لقاءاللَّه پیوست و در صحن شریف علوی به خاک سپرده شد.
  
 
==منابع==
 
==منابع==
*حائری، علی، روزشمار شمسی، قم، دفتر عقل، 1386ش.
+
 
 +
*علی حائری، روزشمار شمسی، قم، دفتر عقل، ۱۳۸۶ش.
  
 
[[رده:علمای قرن چهاردهم]]
 
[[رده:علمای قرن چهاردهم]]

نسخهٔ ‏۲۶ نوامبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۱:۰۹

آیت‏ الله سید اسماعیل نوری مازندرانی، عالم زاهد، فقیه، اصولی، محدث، متکلم و مدرس بزرگ شیعه در اوایل قرن سیزدهم هجری شمسی است.

ولادت و تحصیلات

سید اسماعیل علوی نوری طبرسی فرزند احمد، در یکی از توابع شهرستان نور در استان مازندران به دنیا آمد.

وی پس از فراغت از دروس مقدمات و سطوح حوزوی، برای ادامه تحصیلات راهی نجف اشرف شد و در آنجا در محضر عالمان نامداری همچون شیخ مرتضی انصاری، میرزا حبیب‏ اللَّه رشتی و میرزا محمدحسن شیرازی، به فراگیری دروس خارج فقه و اصول پرداخت و در حدیث و کلام نیز به استادی دست یافت.

خدمات و آثار

آیت ‏الله نوری طبرسی پس از رسیدن به مقامات علمی، به بحث و تدریس فقه و اصول پرداخت و شاگردان متعددی پرورش داد.

این عالم سترگ در طی این سال‏ها، علاوه بر تدریس، به تألیف کتب گران‏بها دست زد که «کفایة الموحدین» در سه مجلد به فارسی، که یک جلد آن تحت نام «عِصمةُالولایه» در مبحث امامت است، و نیز «وسیلة المعاد فی شرح نجاة العباد» و «اصول الفقه»، از آن جمله‏‌اند.

وفات

آیت ‏اللَّه سید اسماعیل نوری طبرسی سرانجام پس از عمری سرشار از خدمات علمی، در بیست و نهم مهرماه ۱۲۸۲ شمسی (برابر با اول شعبان ۱۳۲۱ ق) در کاظمین به لقاءاللَّه پیوست و در صحن شریف علوی به خاک سپرده شد.

منابع

  • علی حائری، روزشمار شمسی، قم، دفتر عقل، ۱۳۸۶ش.