شریعه: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای جدید حاوی '{{بخشی از یک کتاب}} در لغت، به معناى راهى است كه به آب رود يا دريا منتهى مى‏شود. آ...' ایجاد کرد)
 
 
(۵ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
{{بخشی از یک کتاب}}
+
{{مدخل دائرة المعارف|کتاب [[فرهنگ عاشورا(کتاب)|فرهنگ عاشورا]]}}
  
در لغت، به معناى راهى است كه به آب رود يا دريا منتهى مى‌شود. آبشخور، جاى ‌برداشتن آب از رودخانه، نهر كوچكتر كه آب رود. از آن طريق بر دشت، مسلط مى‌شود.
+
«شریعه» در لغت، به معناى راهى است که به آب رود یا دریا منتهى مى‌شود. آبشخور، جاى ‌برداشتن آب از رودخانه، نهر کوچکتر که آب رود، از آن طریق بر دشت مسلط مى‌شود.
  
لغات ديگر اين اصطلاح عبارت است از: مشرع، مشرعه، شرعه، مشرب، منهل، ورد، مورد، آبخور، آبشخور، شريعه فرات <ref>لغت‌نامه، دهخدا.</ref> در روز عاشورا، عباس بن على‌ علیه السلام براى آب آوردن‌ از فرات به شريعه رفت.
+
لغات دیگر این اصطلاح عبارت است از: مشرع، مشرعه، شرعه، مشرب، منهل، ورد، مورد، آبخور، آبشخور، شریعه فرات.<ref>لغت‌نامه، دهخدا.</ref>  
  
در حاشيه رودخانه فرات، منطقه نخلستانى بود. در همان شريعه‌ بود كه در پشت نخل كمين كرده دست راست او را از كار انداختند و در همان مسير به‌ شهادت رسيد و همانجا نيز دفن شد.
+
در روز [[روز عاشورا|عاشورا]]، [[حضرت عباس علیه السلام|عباس بن على]]<nowiki/>‌ علیه السلام براى آب آوردن‌ از [[فرات]] به شریعه رفت. در حاشیه رودخانه فرات، منطقه نخلستانى بود. در همان شریعه‌ بود که دشمن در پشت نخل کمین کرده، دست راست او را از کار انداختند و در همان مسیر به‌ [[شهادت در راه خدا|شهادت]] رسید و همانجا نیز دفن شد.
  
 
==پانویس==
 
==پانویس==
<references/>
+
<references />
  
 
==منابع==
 
==منابع==
جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، نشر معروف.
+
 
 +
* جواد محدثی، [[فرهنگ عاشورا (کتاب)|فرهنگ عاشورا]]، نشر معروف.
 +
 
 +
[[رده:واقعه عاشورا]]
 +
{{الگو:واقعه عاشورا}}

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۰ ژوئن ۲۰۲۰، ساعت ۱۰:۵۰

Icon-encycolopedia.jpg

این صفحه مدخلی از کتاب فرهنگ عاشورا است

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


«شریعه» در لغت، به معناى راهى است که به آب رود یا دریا منتهى مى‌شود. آبشخور، جاى ‌برداشتن آب از رودخانه، نهر کوچکتر که آب رود، از آن طریق بر دشت مسلط مى‌شود.

لغات دیگر این اصطلاح عبارت است از: مشرع، مشرعه، شرعه، مشرب، منهل، ورد، مورد، آبخور، آبشخور، شریعه فرات.[۱]

در روز عاشورا، عباس بن على‌ علیه السلام براى آب آوردن‌ از فرات به شریعه رفت. در حاشیه رودخانه فرات، منطقه نخلستانى بود. در همان شریعه‌ بود که دشمن در پشت نخل کمین کرده، دست راست او را از کار انداختند و در همان مسیر به‌ شهادت رسید و همانجا نیز دفن شد.

پانویس

  1. لغت‌نامه، دهخدا.

منابع

11.jpg
واقعه عاشورا
قبل از واقعه
شرح واقعه
پس از واقعه
بازتاب واقعه
وابسته ها