عمرو بن خالد الصیداوی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جز (صفحه‌ای جدید حاوی ' {{بخشی از یک کتاب}} <keywords content='کلید واژه: یاران امام حسین علیه السلام، شهدای کربل...' ایجاد کرد)
 
 
(۳ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{بخشی از یک کتاب}}
 
{{بخشی از یک کتاب}}
  
 +
'''عمرو بن خالد''' یکى از بزرگان [[كوفه|کوفه]] و از طایفه [[بنى اسد]] بود. او از [[شیعه|شیعیان]] بااخلاص [[اهل بيت|اهل بیت]] علیهم‌السلام بود که در کوفه به یارى [[مسلم بن عقيل|مسلم بن عقیل]] علیه السلام برخاست و چون کوفیان به مسلم علیه السلام خیانت کردند، چاره اى جز اختفا ندید و پس از شنیدن خبر شهادت [[قيس بن مسهر|قیس بن مسهر]] - پیک [[امام حسين|امام حسین]] علیه السلام - و رسیدن امام به منزلگاه [[حاجز]]، او و غلامش سعد و [[مجمع بن عبد الله العائذی|مجمع بن عبدالله]] و پسرش و جنادة بن حرث و غلام [[نافع بن هلال]]، از کوفه خارج شدند و [[طرماح بن عدی|طِرِّماح بن عدى]] را که براى تهیه آذوقه به کوفه آمده بود، راهنماى خود قرار دادند.
  
 +
طرّماح او و همراهانش را به سرعت و از بیراهه حرکت داد زیرا از راه ها نگهبانى مى شد و خطر دستگیرى وجود داشت. تا این که سرانجام، در منزلگاه «[[عذیب الهجانات]]» به [[امام حسین علیه السلام|حسین]] علیه السلام پیوستند.
  
 +
برخى نوشته اند که [[حر بن یزید ریاحی|حر بن یزید]] که مأمور بردن امام حسین علیه السلام نزد [[عبیدالله بن زیاد|ابن زیاد]] بود، پس از اطلاع از پیوستن این چند نفر به امام، درصدد برآمد آنان را دستگیر کند. اما امام علیه السلام قاطعانه از آنان حمایت کرد و پس از پاره اى گفتگو، موضوع خاتمه یافت.
  
وى يكى از بزرگان [[كوفه]] و از شيعيان بااخلاص [[اهل بيت]] عليهم‌السلام بود كه در كوفه به يارى [[مسلم بن عقيل]] عليه السلام برخاست و چون كوفيان به مسلم عليه السلام خيانت كردند، چاره اى جز اختفا نديد و پس از شنيدن خبر [[شهادت]] [[قيس بن مسهر]] - پيك [[امام حسين]] عليه السلام - و رسيدن امام به منزلگاه حاجز، او و غلامش سعد و مجمع بن عبدالله و پسرش و جنادة بن حرث و غلام نافع بن هلال، از كوفه خارج شدند و طِرِّماح بن عدى را كه براى تهيه آذوقه به كوفه آمده بود، راهنماى خود قرار دادند.
+
عمرو بن خالد به همراه غلامش و جابر بن حارث و مجمع بن عبدالله، در نخستین درگیرى [[روز عاشورا]] وارد نبرد شدند. لشکریان [[عمر بن سعد|ابن سعد]] آنان را محاصره کردند و از دیگر یاران حسین علیه السلام جداشان ساختند. در این حال [[حضرت عباس علیه السلام|عباس بن على]] علیه السلام به کمک ایشان شتافت و در حالى که مجروح بودند نجاتشان داد. ولى بار دیگر دشمن نزدیک شد و آنان حمله کردند و چندان جنگیدند تا شهید شدند.
  
طرّماح او و همراهانش را به سرعت و از بيراهه حركت داد زيرا از راه ها نگهبانى مى شد و خطر دستگيرى وجود داشت. تا اين  كه سرانجام، در منزلگاه «عذيب الهجانات» به حسين عليه السلام پيوستند.
+
برخى نیز نوشته اند که عمرو بن خالد روز عاشورا به [[امام حسين|امام حسین]] علیه السلام عرض کرد: یا ابا عبدالله فدایت شوم! تصمیم گرفته ام به یارانت بپیوندم و دوست ندارم زنده بمانم و تو را میان اهل و عیالت، تنها و کشته ببینم. حضرت فرمود: به میدان برو، ما هم ساعتى بعد به تو ملحق خواهیم شد، و او به میدان رفت و جنگید تا شهید شد.
  
برخى نوشته اند كه حر بن يزيد كه مأمور بردن امام حسين عليه السلام نزد ابن  زياد بود، پس از اطلاع از پيوستن اين چند نفر به امام، درصدد برآمد آنان را دستگير كند. اما امام عليه السلام قاطعانه از آنان حمايت كرد و پس از پاره اى گفتگو، موضوع خاتمه يافت.
+
در [[زيارت ناحيه مقدسه|زیارت ناحیه مقدسه]] نام عمرو بن خالد صیداوى، عمر و غلامش، سعید ثبت گردیده است.
  
عمرو بن خالد به همراه غلامش و جابر بن حارث و مجمع بن عبدالله، در نخستين درگيرى [[روز عاشورا]] وارد نبرد شدند. لشكريان ابن  سعد آنان را محاصره كردند و از ديگر ياران حسين عليه السلام جداشان ساختند. در اين حال عباس بن على عليه السلام به كمك ايشان شتافت و در حالى كه مجروح بودند نجاتشان داد. ولى بار ديگر دشمن نزديك شد و آنان حمله كردند و چندان جنگيدند تا شهيد شدند.
+
==منابع==
  
برخى نيز نوشته اند كه عمرو بن خالد روز عاشورا به [[امام حسين]] عليه السلام عرض كرد: يا ابا عبدالله فدايت شوم! تصميم گرفته ام به يارانت بپيوندم و دوست ندارم زنده بمانم و تو را ميان اهل و عيالت، تنها و كشته ببينم. حضرت فرمود: به ميدان برو، ما هم ساعتى بعد به تو ملحق خواهيم شد، و او به ميدان رفت و جنگيد تا شهيد شد.
+
*پژوهشکده تحقیقات اسلامی، پژوهشی پیرامون شهدای کربلا.
 +
*جواد محدثی، [[فرهنگ عاشورا (کتاب)|فرهنگ عاشورا]].
  
در [[زيارت ناحيه مقدسه]] نام عمرو بن خالد صيداوى، عمر و غلامش، سعيد ثبت گرديده است.
+
[[رده:شهدای کربلا]]
 
+
{{الگو:واقعه عاشورا}}
===منبع===
 
 
 
پژوهشکده تحقیقات اسلامی, پژوهشی پیرامون شهدای کربلا
 

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۵ مهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۲:۵۴

این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon book.jpg

محتوای فعلی بخشی از یک کتاب متناسب با عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


عمرو بن خالد یکى از بزرگان کوفه و از طایفه بنى اسد بود. او از شیعیان بااخلاص اهل بیت علیهم‌السلام بود که در کوفه به یارى مسلم بن عقیل علیه السلام برخاست و چون کوفیان به مسلم علیه السلام خیانت کردند، چاره اى جز اختفا ندید و پس از شنیدن خبر شهادت قیس بن مسهر - پیک امام حسین علیه السلام - و رسیدن امام به منزلگاه حاجز، او و غلامش سعد و مجمع بن عبدالله و پسرش و جنادة بن حرث و غلام نافع بن هلال، از کوفه خارج شدند و طِرِّماح بن عدى را که براى تهیه آذوقه به کوفه آمده بود، راهنماى خود قرار دادند.

طرّماح او و همراهانش را به سرعت و از بیراهه حرکت داد زیرا از راه ها نگهبانى مى شد و خطر دستگیرى وجود داشت. تا این که سرانجام، در منزلگاه «عذیب الهجانات» به حسین علیه السلام پیوستند.

برخى نوشته اند که حر بن یزید که مأمور بردن امام حسین علیه السلام نزد ابن زیاد بود، پس از اطلاع از پیوستن این چند نفر به امام، درصدد برآمد آنان را دستگیر کند. اما امام علیه السلام قاطعانه از آنان حمایت کرد و پس از پاره اى گفتگو، موضوع خاتمه یافت.

عمرو بن خالد به همراه غلامش و جابر بن حارث و مجمع بن عبدالله، در نخستین درگیرى روز عاشورا وارد نبرد شدند. لشکریان ابن سعد آنان را محاصره کردند و از دیگر یاران حسین علیه السلام جداشان ساختند. در این حال عباس بن على علیه السلام به کمک ایشان شتافت و در حالى که مجروح بودند نجاتشان داد. ولى بار دیگر دشمن نزدیک شد و آنان حمله کردند و چندان جنگیدند تا شهید شدند.

برخى نیز نوشته اند که عمرو بن خالد روز عاشورا به امام حسین علیه السلام عرض کرد: یا ابا عبدالله فدایت شوم! تصمیم گرفته ام به یارانت بپیوندم و دوست ندارم زنده بمانم و تو را میان اهل و عیالت، تنها و کشته ببینم. حضرت فرمود: به میدان برو، ما هم ساعتى بعد به تو ملحق خواهیم شد، و او به میدان رفت و جنگید تا شهید شد.

در زیارت ناحیه مقدسه نام عمرو بن خالد صیداوى، عمر و غلامش، سعید ثبت گردیده است.

منابع

  • پژوهشکده تحقیقات اسلامی، پژوهشی پیرامون شهدای کربلا.
  • جواد محدثی، فرهنگ عاشورا.
11.jpg
واقعه عاشورا
قبل از واقعه
شرح واقعه
پس از واقعه
بازتاب واقعه
وابسته ها