مهر کربلا: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای جدید حاوی '{{بخشی از یک کتاب}} مهر، قطعه‏اى كوچك از گل، معمولا به شكل مكعب مستطيل يا استوان...' ایجاد کرد)
 
 
(۳ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
{{بخشی از یک کتاب}}
+
{{مدخل دائرة المعارف|کتاب [[فرهنگ عاشورا(کتاب)|فرهنگ عاشورا]]}}
  
مهر، قطعه‌اى كوچك از گل، معمولا به شكل مكعب مستطيل يا استوانه‌اى كه ‌نمازگزاران بر زمين نهند و به جاى خاك، پيشانى به هنگام سجده بر آن گذارند.<ref>لغت نامه، دهخدا.</ref>
+
مهر، قطعه‌اى کوچک از گل، معمولا به شکل مکعب مستطیل یا استوانه‌اى که ‌نمازگزاران بر زمین نهند و به جاى خاک، پیشانى به هنگام [[سجده]] بر آن گذارند.<ref>لغت نامه، [[علی اکبر دهخدا|دهخدا]].</ref>
  
مهر و تسبيحى كه از تربت‌ [[سیدالشهدا]] ساخته شود و بر آن [[نماز]]، يا با آن ذكر گفته شود، فضيلت‌ بسيار دارد، امامان و اولياء و علماء چنين مى‌كردند.
+
مهر و تسبیحى که از [[تربت امام حسین علیه السلام|تربت‌ سیدالشهدا]] ساخته شود و بر آن [[نماز]]، یا با آن [[ذکر]] گفته شود، فضیلت‌ بسیار دارد، [[ائمه اطهار|امامان]] و اولیاء و علماء چنین مى‌کردند.
  
[[امام صادق‌]] علیه السلام [[سجده]] بر تربت [[امام ‌حسين‌]] علیه السلام مى‌كرد و فرمود: «السجود على تربة الحسين‌ علیه السلام تخرق الحجب السبع‌»،<ref>بحارالانوار، ج 98، ص 135.</ref> سجده‌ بر تربت‌ حسينى، حجاب هاى هفتگانه را كنار مى‌زند.
+
[[امام صادق‌]] علیه السلام سجده بر تربت [[امام حسین علیه السلام|امام ‌حسین‌]] علیه السلام مى‌کرد و فرمود: «السجود على تربة الحسین‌ علیه السلام تخرق الحجب السبع‌»،<ref>[[بحارالأنوار (کتاب)|بحارالانوار]]، ج 98، ص 135.</ref> سجده‌ بر تربت‌ حسینى، حجاب هاى هفتگانه را کنار مى‌زند.
  
صنعت مهرسازى و تسبيح سازى از تربت ‌حرم ائمه، شغلى مقدس و محترم و اغلب در انحصار خاندانهاى پاك و سادات‌ معتقد بوده است. حتى در [[كربلا]]، خاندانى براى اين كه اين افتخار و امتياز را همواره داشته ‌باشد، سالانه مبلغى به والى [[بغداد]] مى‌پرداخته است.  
+
صنعت مهرسازى و تسبیح سازى از تربت ‌حرم [[ائمه اطهار|ائمه]]، شغلى مقدس و محترم و اغلب در انحصار خاندانهاى پاک و [[سادات|سادات‌]] معتقد بوده است. حتى در [[كربلا|کربلا]]، خاندانى براى این که این افتخار و امتیاز را همواره داشته ‌باشد، سالانه مبلغى به والى [[بغداد]] مى‌پرداخته است.  
  
 
==پانویس==
 
==پانویس==
<references/>
+
<references />
  
 
==منابع==
 
==منابع==
جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، نشر معروف.
+
 
 +
* جواد محدثی، [[فرهنگ عاشورا (کتاب)|فرهنگ عاشورا]]، نشر معروف.
 +
 
 +
[[رده:حرم امام حسین علیه السلام]]
 +
[[رده:کربلا]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۶ اوت ۲۰۱۹، ساعت ۰۶:۵۷

Icon-encycolopedia.jpg

این صفحه مدخلی از کتاب فرهنگ عاشورا است

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


مهر، قطعه‌اى کوچک از گل، معمولا به شکل مکعب مستطیل یا استوانه‌اى که ‌نمازگزاران بر زمین نهند و به جاى خاک، پیشانى به هنگام سجده بر آن گذارند.[۱]

مهر و تسبیحى که از تربت‌ سیدالشهدا ساخته شود و بر آن نماز، یا با آن ذکر گفته شود، فضیلت‌ بسیار دارد، امامان و اولیاء و علماء چنین مى‌کردند.

امام صادق‌ علیه السلام سجده بر تربت امام ‌حسین‌ علیه السلام مى‌کرد و فرمود: «السجود على تربة الحسین‌ علیه السلام تخرق الحجب السبع‌»،[۲] سجده‌ بر تربت‌ حسینى، حجاب هاى هفتگانه را کنار مى‌زند.

صنعت مهرسازى و تسبیح سازى از تربت ‌حرم ائمه، شغلى مقدس و محترم و اغلب در انحصار خاندانهاى پاک و سادات‌ معتقد بوده است. حتى در کربلا، خاندانى براى این که این افتخار و امتیاز را همواره داشته ‌باشد، سالانه مبلغى به والى بغداد مى‌پرداخته است.

پانویس

  1. لغت نامه، دهخدا.
  2. بحارالانوار، ج 98، ص 135.

منابع