البیضه: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
سطر ۱: سطر ۱:
دشتي هموار و بي گياه را بیضه گويند. اين زمين بين [[عذیب]] و [[واقصه]] و متعلق به بني يربوع بن حنظله بوده است و به دليل سفيدي و روشني به آن بيضه مي گويند. امام در اين منزل سخن راني آتشين و با شكوهي ايراد فرمودند و در سخنان خود با استناد به سخنان پيامبر به معرفي نظام حاكم اموي و قانون شكني آن، جايگاه امام، بيان دلايل حركت و قيام، چشم انداز آينده، حركت و سرزنش پيمان شكنان، معرفي خود به عنوان اسوه و رابطه امام با جامعه پرداخت.
+
'''«البَیضة»''' به معنای دشتی هموار و بی‌گیاه است. این زمین نام یکى از منازل مسیر [[مکه|مکه]] به [[کوفه|کوفه]] بین «[[عذیب الهجانات]]» و «[[واقصه]]» و متعلق به بنی‌یربوع بن حنظله بوده است و به دلیل سفیدی و روشنی به آن «بیضه» می گویند.  
 +
 
 +
[[امام حسین علیه السلام|امام حسین]] علیه السلام در این منزل سخنرانی آتشین و با شکوهی ایراد فرمود و در سخنان خود با استناد به سخنان [[پیامبر اسلام|پیامبر اکرم]] صلی الله علیه وآله، به معرفی نظام حاکم [[بنی امیه|اموی]] و قانون شکنی آن، جایگاه امام، بیان دلایل حرکت و قیام، چشم انداز آینده، حرکت و سرزنش پیمان شکنان، معرفی خود به عنوان [[اسوه]] و رابطه امام با جامعه پرداخت.
  
 
==منابع==
 
==منابع==
* [http://www.meshkatehvelayat.com/index.php/1391-03-01-10-28-32/1237-1392-05-20-17-04-04 تجسم منازل حرکت امام حسین علیه السلام از مدینه تا کربلا در نمایشگاه مشکات ولایت، سایت مشکات ولایت]، بازیابی: 20 آبان 1392.
+
 
 +
*[http://www.meshkatehvelayat.com/index.php/1391-03-01-10-28-32/1237-1392-05-20-17-04-04 تجسم منازل حرکت امام حسین علیه السلام از مدینه تا کربلا، سایت مشکات ولایت]، بازیابی: ۲۰ آبان ۱۳۹۲.
  
 
[[رده:منزلگاه های قافله کربلا]]
 
[[رده:منزلگاه های قافله کربلا]]
 
{{الگو:واقعه عاشورا}}
 
{{الگو:واقعه عاشورا}}

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۷ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۵:۰۰

«البَیضة» به معنای دشتی هموار و بی‌گیاه است. این زمین نام یکى از منازل مسیر مکه به کوفه بین «عذیب الهجانات» و «واقصه» و متعلق به بنی‌یربوع بن حنظله بوده است و به دلیل سفیدی و روشنی به آن «بیضه» می گویند.

امام حسین علیه السلام در این منزل سخنرانی آتشین و با شکوهی ایراد فرمود و در سخنان خود با استناد به سخنان پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله، به معرفی نظام حاکم اموی و قانون شکنی آن، جایگاه امام، بیان دلایل حرکت و قیام، چشم انداز آینده، حرکت و سرزنش پیمان شکنان، معرفی خود به عنوان اسوه و رابطه امام با جامعه پرداخت.

منابع

11.jpg
واقعه عاشورا
قبل از واقعه
شرح واقعه
پس از واقعه
بازتاب واقعه
وابسته ها