مسجد معرس: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای جدید حاوی '{{الگو:بخشی از یک کتاب}} {{الگو:نیازمند ویرایش فنی}} مسجد معرس در نزدیکی مسجد شجره ...' ایجاد کرد)
 
جز
 
(۴ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
{{الگو:بخشی از یک کتاب}}
+
[[پرونده:Maaras.jpg|بندانگشتی|مکان مسجد معرس]]
{{الگو:نیازمند ویرایش فنی}}
+
معرس مسجد ذی الحلیفه را گویند که در شش میلی [[مدینه]] واقع است و آبشخور اهل مدینه می باشد و [[پیامبر اسلام|حضرت رسول]] نیز بدین مکان آمد و شد داشت.<ref>نقل از [[معجم البلدان (کتاب)|معجم البلدان]]. </ref>
  
مسجد معرس در نزدیکی مسجد شجره قرار دارد. تعریس به معنای خواب آخر شب مسافر در استراحتگاه است. از آنجا که رسول خدا (ص) در این مسجد استراحت کرده و نماز صبح را خوانده است، آن را به نام مسجد معرس می شناسند. در روایات اهل بیت (ع) بیتوته در این مسجد سفارش شده است. برخی از فقهای شیعه لزوم توقف در این مسجد را برای کسی که از آنجا عبور می کند، فتوا داده اند.
+
==وجه تسمیه مسجد==
ویرانه این مسجد در سال 1354 شمسی بر جا بوده که از آن عکس گرفته شده و در مدینه شناسی آقای محمد باقر نجفی چاپ شده است. با این حال اکنون باید یقین داشت که در توسعه جدید یا در خود مسجد بزرگ شجره است یا میادین اطراف آن.
+
 
 +
تعریس به معنای خواب آخر شب مسافر در استراحتگاه است. از آنجا که [[رسول خدا]] صلی الله علیه و آله در این مسجد استراحت کرده و [[نماز صبح]] را خوانده است، آن را به نام مسجد معرس می شناسند.
 +
 
 +
در روایات [[اهل البیت|اهل بیت]] علیهم السلام بیتوته در این مسجد سفارش شده است. برخی از فقهای [[شیعه]] لزوم توقف در این مسجد را برای کسی که از آنجا عبور می کند، [[فتوا]] داده اند.
 +
 
 +
ویرانه این مسجد در سال 1354 شمسی برجا بوده که از آن عکس گرفته شده و در [[مدینه]] شناسی آقای محمدباقر نجفی چاپ شده است. با این حال در توسعه جدید یا در خود [[مسجد شجره]] است یا میادین اطراف آن است.
 +
==پانویس==
 +
<references />
  
 
==منابع==
 
==منابع==
  
* آثار اسلامی مکه و مدینه، رسول جعفریان.
+
*آثار اسلامی مکه و مدینه، رسول جعفریان.
 +
*لغت نامه دهخدا،ذیل واژه معرس، در دسترس در[http://www.vajehyab.com/dehkhoda/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D8%B3-4 واژه یاب]، بازیابی: 17 اسفند 1392.
  
 
[[رده:اماکن مقدسه مدینه]]
 
[[رده:اماکن مقدسه مدینه]]
 
[[رده:مساجد تاریخی]]
 
[[رده:مساجد تاریخی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱ سپتامبر ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۰۳

مکان مسجد معرس

معرس مسجد ذی الحلیفه را گویند که در شش میلی مدینه واقع است و آبشخور اهل مدینه می باشد و حضرت رسول نیز بدین مکان آمد و شد داشت.[۱]

وجه تسمیه مسجد

تعریس به معنای خواب آخر شب مسافر در استراحتگاه است. از آنجا که رسول خدا صلی الله علیه و آله در این مسجد استراحت کرده و نماز صبح را خوانده است، آن را به نام مسجد معرس می شناسند.

در روایات اهل بیت علیهم السلام بیتوته در این مسجد سفارش شده است. برخی از فقهای شیعه لزوم توقف در این مسجد را برای کسی که از آنجا عبور می کند، فتوا داده اند.

ویرانه این مسجد در سال 1354 شمسی برجا بوده که از آن عکس گرفته شده و در مدینه شناسی آقای محمدباقر نجفی چاپ شده است. با این حال در توسعه جدید یا در خود مسجد شجره است یا میادین اطراف آن است.

پانویس

منابع

  • آثار اسلامی مکه و مدینه، رسول جعفریان.
  • لغت نامه دهخدا،ذیل واژه معرس، در دسترس درواژه یاب، بازیابی: 17 اسفند 1392.