صدقه در ماه صفر: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
سطر ۱: سطر ۱:
در برخى از منابع آمده است که ماه [[صفر]]، معروف به نحوست است؛ به ویژه چهار روز آخر ماه که وفات رسول‌ الله‌ صلی الله علیه و آله در آن واقع شده است. در چرایی منحوس بودن ماه صفر دلایلی از جمله رحلت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله، شهادت [[امام حسن]] علیه السلام و [[امام رضا]] علیه السلام در این ماه را ذکر می کنند. همچنین ابتدای ماه صفر با ورود کاروان اسرا به شهر شام مصادف است و نیز آغاز [[جنگ صفین]] در نخستین روز صفر بوده است.
+
در برخى از منابع آمده است که ماه [[صفر]]، معروف به [[نحس|نحوست]] است؛ به ویژه چهار روز آخر ماه که [[رحلت پيامبر اسلام|رحلت رسول‌ الله]]<nowiki/>‌ صلی الله علیه و آله در آن واقع شده است. در چرایی منحوس بودن ماه صفر، دلایلی از جمله رحلت [[پیامبر اسلام|پیامبر اکرم]] صلی الله علیه و آله، شهادت [[امام حسن]] علیه السلام و [[امام رضا]] علیه السلام در این ماه را ذکر می کنند. همچنین ابتدای ماه صفر با ورود کاروان [[اسرای اهل بیت علیهم السلام|اسرای کربلا]] به شهر [[شام]] مصادف است و نیز آغاز [[جنگ صفین]] در نخستین روز صفر بوده است.
  
در برخی از روایات اسلامی آمده است که مسلمانان از انجام کارهای مهم در ماه صفر، پرهیز و برای دفع آفات و بلایای این ماه بسیار [[صدقه]] دهند. به همین دلیل مسلمانان از این ماه به عنوان ماهی نحس و بدیمن یاد می کنند، چرا که در این ماه [[وحی]] قطع می شود. حضرت علی علیه السلام در این مورد فرموده است: با رحلت پیامبر صلی الله علیه و آله چیزی قطع شد که با فوت هیچ احدی قطع نشد.
+
در برخی از روایات [[اسلام|اسلامی]] آمده است که مسلمانان از انجام کارهای مهم در ماه صفر، پرهیز و برای دفع آفات و بلایای این ماه بسیار [[صدقه]] دهند. به همین دلیل مسلمانان از این ماه به عنوان ماهی نحس و بد یُمن یاد می کنند، چرا که در این ماه [[وحی]] قطع می شود. [[امام علی علیه السلام|حضرت علی]] علیه السلام در این مورد فرموده است: با رحلت [[پیامبر اسلام|پیامبر]] صلی الله علیه و آله چیزی قطع شد که با فوت هیچ احدی قطع نشد.
  
محدث جلیل القدر حضرت آیت الله [[شیخ عباس قمى]] هم در [[مفاتیح الجنان]]، در بخش اعمال ماه صفر و هم در وقایع الایّام به این موضوع (نحوست ماه صفر)اشاره کرده است.
+
[[محدث]] جلیل القدر حضرت آیت الله [[شیخ عباس قمى]] هم در [[مفاتیح الجنان]]، در بخش اعمال ماه صفر و هم در وقایع الایّام به این موضوع (نحوست ماه صفر) اشاره کرده است. در اینجا، متن گفتار این محدث بزرگ را از وقایع الایّام بیان مى کنیم: «بدان که این ماه (صفر) معروف به نحوست است و شاید سبب آن، واقع شدن وفات [[رسول خدا]] صلى اللّه علیه و آله است در آن، همچنان که نحوست دوشنبه به این سبب است و یا به جهت آن است که این ماه بعد از سه ماه حرام ([[ذى القعده]]، [[ذى الحجه]] و [[ماه محرم|محرم]]) واقع شده که در آن سه ماه، حرب و قتال نبوده و در این ماه (صفر)، شروع به قتال مى نمودند و خانه و منازل از اهلش خالى مى شد.
  
در اینجا، متن گفتار این محدث بزرگ را از وقایع الایّام بیان مى کنیم: «بدان که این ماه (صفر) معروف به نحوست است و شاید سبب آن، واقع شدن وفات [[رسول خدا]] صلى اللّه علیه و آله است در آن، همچنان که نحوست دوشنبه به این سبب است و یا به جهت آن است که این ماه بعد از سه ماه حرام ([[ذى القعده]]، [[ذى الحجه]] و [[محرم]] الحرام) واقع شده که در آن سه ماه، حرب و قتال نبوده و در این ماه، شروع به قتال مى نمودند و خانه و منازل از اهلش خالى مى شد.
+
به هر حال از براى رفع نحوست، هیچ چیز بهتر از [[صدقه|تصدقات]] و [[دعا|ادعیه]] و [[استعاذه|استعاذات]] وارده نیست و اگر کسى خواهد محفوظ بماند از بلاهاى نازله در این ماه، [[دعای هر روز ماه صفر]] را بخواند.
  
به هر حال از براى رفع نحوست، هیچ چیز بهتر از تصدقات و ادعیه و استعاذات وارده نیست و اگر کسى خواهد محفوظ بماند از بلاهاى نازله در این ماه، [[دعای هر روز ماه صفر]] را بخواند.
+
از [[پیامبر اسلام|پیامبر اکرم‌]] صلی الله علیه و آله روایت است که: «هر کس بشارت پایان یافتن [[ماه صفر]] را به من دهد، من بشارت [[بهشت‌]] به او خواهم داد».
  
از پیامبر اکرم‌ صلی الله علیه و آله روایت است که: «هر کس بشارت پایان یافتن [[ماه صفر]] را به من دهد، من بشارت [[بهشت‌]] به او خواهم داد».
+
==منابع==
  
==منابع==
+
*ماه صفر، جلد دوم از روزشمار تاریخ اسلام، سید تقی واردی، انتشارات دارالثقلین.
* ماه صفر، جلد دوم از روزشمار تاریخ اسلام، سید تقی واردی، انتشارات دارالثقلین.
+
*آداب و اعمال ماه صفر، گنجینه معارف، پایگاه حوزه.
* آداب و اعمال ماه صفر، گنجینه معارف، پایگاه حوزه.
+
*میرزا جواد آقا ملکی مردی از ملکوت، احمد لقمانی.
* میرزا جواد آقا ملکی مردی از ملکوت، احمد لقمانی.
 
  
 
[[رده:اعمال ماه صفر]]
 
[[رده:اعمال ماه صفر]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۵ ژوئن ۲۰۲۰، ساعت ۱۲:۱۳

در برخى از منابع آمده است که ماه صفر، معروف به نحوست است؛ به ویژه چهار روز آخر ماه که رحلت رسول‌ الله‌ صلی الله علیه و آله در آن واقع شده است. در چرایی منحوس بودن ماه صفر، دلایلی از جمله رحلت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله، شهادت امام حسن علیه السلام و امام رضا علیه السلام در این ماه را ذکر می کنند. همچنین ابتدای ماه صفر با ورود کاروان اسرای کربلا به شهر شام مصادف است و نیز آغاز جنگ صفین در نخستین روز صفر بوده است.

در برخی از روایات اسلامی آمده است که مسلمانان از انجام کارهای مهم در ماه صفر، پرهیز و برای دفع آفات و بلایای این ماه بسیار صدقه دهند. به همین دلیل مسلمانان از این ماه به عنوان ماهی نحس و بد یُمن یاد می کنند، چرا که در این ماه وحی قطع می شود. حضرت علی علیه السلام در این مورد فرموده است: با رحلت پیامبر صلی الله علیه و آله چیزی قطع شد که با فوت هیچ احدی قطع نشد.

محدث جلیل القدر حضرت آیت الله شیخ عباس قمى هم در مفاتیح الجنان، در بخش اعمال ماه صفر و هم در وقایع الایّام به این موضوع (نحوست ماه صفر) اشاره کرده است. در اینجا، متن گفتار این محدث بزرگ را از وقایع الایّام بیان مى کنیم: «بدان که این ماه (صفر) معروف به نحوست است و شاید سبب آن، واقع شدن وفات رسول خدا صلى اللّه علیه و آله است در آن، همچنان که نحوست دوشنبه به این سبب است و یا به جهت آن است که این ماه بعد از سه ماه حرام (ذى القعده، ذى الحجه و محرم) واقع شده که در آن سه ماه، حرب و قتال نبوده و در این ماه (صفر)، شروع به قتال مى نمودند و خانه و منازل از اهلش خالى مى شد.

به هر حال از براى رفع نحوست، هیچ چیز بهتر از تصدقات و ادعیه و استعاذات وارده نیست و اگر کسى خواهد محفوظ بماند از بلاهاى نازله در این ماه، دعای هر روز ماه صفر را بخواند.

از پیامبر اکرم‌ صلی الله علیه و آله روایت است که: «هر کس بشارت پایان یافتن ماه صفر را به من دهد، من بشارت بهشت‌ به او خواهم داد».

منابع

  • ماه صفر، جلد دوم از روزشمار تاریخ اسلام، سید تقی واردی، انتشارات دارالثقلین.
  • آداب و اعمال ماه صفر، گنجینه معارف، پایگاه حوزه.
  • میرزا جواد آقا ملکی مردی از ملکوت، احمد لقمانی.