ولادت امام حسن عسکری علیه السلام
منبع: نرمافزار دایرةالمعارف چهارده معصوم علیهمالسلام
ميلاد مسعود امام حسن عسكرى علیهالسلام: سال 232 هجرى قمرى/ 8 ربیع الثانی
امام حسن بن على علیهالسلام كه شيعيان وى را "امام حسن عسکری علیهالسلام" مى نامند. در روز جمعه مصادف با هشتم ربيع الثانى سال 232 قمرى در مدينه منوره ديده به جهان گشود.[۱]
وى امام يازدهم شيعيان و پدر ارجمندش امام علىالنقى علیهالسلام است. نام مادرش، "حُديث" است و براى اين بانوى پرهيزكار و شايسته، نام هاى ديگرى چون "سليل"، "سوسن" و "جده" نيز گفته شده است.
با تولد امام حسن عسكرى علیهالسلام در مدينه منوره شور و شعف ويژهاى در خاندان پيامبر صلی الله علیه و آله و دوستداران اهل بيت علیهمالسلام به وجود آمد و حرم اهل بيت علیهمالسلام را غرق در شادى و شادمانى نمود.
درباره تاريخ روز تولدش، روزهاى ديگرى چون چهارم و دهم ربيع الثانى نيز گفته شده است. وليكن قول مشهور علما و مورخان شيعه همان است كه نقل كرديم.[۲] تولد امام حسن عسكرى علیهالسلام در مدينه منوره، مقارن بود با خلافت "متوكل عباسى" (دهمين خليفه سلسله عباسیان).
متوكل كه از خلفا و حاكمان ستمگر تاريخ و از دشمنان سرسخت خاندان پيامبر صلی الله علیه و آله بود، نسبت به عموم علويان به ويژه "امام علىالنقى علیهالسلام" و فرزندش "امام حسن عسكرى علیهالسلام" تضييقات و فشارهاى زيادى اعمال نمود و در سال 236 قمرى، آنان را از مدينه به سامرا فراخواند و از نزديك آن بزرگواران را تحت نظر و مراقبت خويش قرار داد.[۳]
سرانجام در سال 260 قمرى امام حسن عسكرى علیهالسلام از سوى "معتمد عباسى" (پانزدهمين خليفه سلسله عباسيان)، مسموم و پس از چند روز بيمارى در هشتم ربيع الاول به شهادت رسيد.
پانویس
- ↑ الارشاد، ص 650؛ منتهى الآمال، ج 2، ص 392.
- ↑ منتهى الآمال، ج 2، ص 392؛ مسارالشيعه (از مجموعه نفيسه)، ص 30.
- ↑ منتهى الآمال، ج 2، ص 393.
منابع بیشتر: