ورود نمایندگان طایفه نخع به مدینه و پذیرش اسلام

از دانشنامه‌ی اسلامی
نسخهٔ تاریخ ‏۱۳ اوت ۲۰۲۲، ساعت ۰۴:۴۵ توسط مهدی موسوی (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

تقویم هجری قمری

روز واقعه:15 محرم
سال ۱۱ هجری قمری


هنگامی که پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله به مدینه منوره هجرت کرد و اقدام به ایجاد نظام حکومتی اسلام نمود، بسیاری از افراد و نمایندگان طایفه‌های مختلف عرب، به نزد آن حضرت رسیده و بدست وی مسلمان شده و ابراز وفاداری نمودند.

سال نهم هجری، اوج مسافرت گروه‌ها و هیأت‌ها به مدینه منوره و اظهار پذیرش اسلام از سوی آنان بود. به همین جهت، آن سال را "عام الوفود" یعنی سال ورود هیأت و گروه‌ها نامگذاری کردند.

پس از آن نیز همین روند ادامه داشت تا سالی که پیامبر صلی الله علیه و آله رحلت نمود. بنا به روایت مورخان، آخرین گروهی که بر پیامبر صلی الله علیه و آله وارد شده و بدست وی مسلمان شدند، طایفه "نخع" بود. آنان در نیمه محرم سال ۱۱ هجری وارد مدینه شده و به محضر رسول خدا صلی الله علیه و آله رسیدند و با وی بیعت نمودند.

این طایفه، از عرب‌های ساکن یمن بوده و هنگامی که "معاذ بن جبل" از سوی رسول خدا صلی الله علیه و آله جهت تبلیغ اسلام به سوی آنان اعزام شده بود، با اسلام و دین حضرت محمد صلی الله علیه و آله آشنا شده بودند. ورود آنان به مدینه منوره، پس از بازگشت رسول خدا صلی الله علیه و آله از حجة الوداع بود و پس از ۴۷ روز، پیامبر صلی الله علیه و آله رحلت نمود.[۱]

شایان ذکر است که "مالک بن حارث اشتر نخعی" فرمانده سلحشور و یار فداکار امیرالمؤمنین علیه‌السلام از همین طایفه قهرمان‌پرور بود و از مردان این طایفه، فداکاران فراوانی برای حضرت علی علیه‌السلام و اهل بیت علیهم‌السلام تربیت نمود.

پانویس

  1. بحارالانوار (علامه مجلسی)، ج ۲۱، ص ۴۰۷؛ فرازهایی از تاریخ پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله (جعفر سبحانی)، ص ۴۶۷.

منابع

  • مؤسسه تبیان، نرم‌افزار دایرة‌المعارف چهارده معصوم علیهم‌السلام.