ملا حسن يزدی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
سطر ۱: سطر ۱:
ملا حسن یزدی یکی از اعلام بزرگ مکتب در قرن سيزدهم هجری است. بيشتر سنوات عمر شريفش در عتبات عاليات سپری شد. عالمی زاهد و مجتهدی متقی و پارسا بود. زهد و ورع او زبان زد خاص و عام گرديد. به مجالس ارشاد و اقامه مجالس عزای اهل بيت، مخصوصا خامس آل عبا حسين زهرا روحی له الفداء اهتمام زياد می نمود و تا آخر عمر به اين امر مواظبت می نمود. مرتبا در منزل خويش و یا به مسجدش اقامه عزا و ترويج مکتب می نمود و خود ذاکری و نوکری آقا سيد الشهدا عليه السلام را افتخار می نمود، و پس از موعظه و پند مردم را به سوگ حسينی می گريانيد. او کتابی در مقتل به نام مهيج الاحزان دارد. وی قسمتی از عمر شريفش در تهران صرف تبليغ و تدريس و ترويج گذشت، اما اواخر عمر را مرتبا ساکن کربلا گرديد و با صاحب ضوابط (سيد ابراهيم) آمد و شد و صميميتی وافر داشت. معظم له حدود 1264 در کربلای حسينی در کنار تربت شهدا مدفون شد.
+
ملا حسن یزدی یکی از اعلام بزرگ مکتب [[تشیع]] در قرن سيزدهم هجری است. بيشتر سنوات عمر شريفش در [[عتبات عالیات|عتبات عاليات]] سپری شد. عالمی زاهد و مجتهدی متقی و پارسا بود. [[زهد]] و [[ورع]] او زبان زد خاص و عام گرديد. از شاگردان آقا سید محمد مجاهد
 +
 
 +
به مجالس ارشاد و اقامه مجالس عزای [[اهل البیت|اهل بيت]]، مخصوصا خامس آل عبا [[امام حسین علیه السلام|حسين]] زهرا روحی له الفداء اهتمام زياد می نمود و تا آخر عمر به اين امر مواظبت می نمود. مرتبا در منزل خويش و یا به مسجدش اقامه عزا و ترويج مکتب می نمود و خود ذاکری و نوکری آقا [[سیدالشهداء|سيد الشهدا]] عليه السلام را افتخار می نمود، و پس از [[موعظه]] و پند، مردم را به سوگ حسينی می گريانيد. او کتابی در [[مقتل]] به نام مهيج الاحزان دارد.  
 +
 
 +
وی قسمتی از عمر شريفش در تهران صرف تبليغ و تدريس و ترويج گذشت، اما اواخر عمر را مرتبا ساکن [[کربلا]] گرديد و با صاحب ضوابط (سيد ابراهيم) آمد و شد و صميميتی وافر داشت.  
 +
 
 +
معظم له حدود 1264 هجری در کربلای حسينی در کنار تربت شهدا مدفون شد.
  
 
==منابع==
 
==منابع==
سایت شعائر
+
 
 +
* سایت شعائر
 +
 
 
[[رده:علمای قرن سیزدهم]]
 
[[رده:علمای قرن سیزدهم]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۱ ژوئیهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۰۹:۵۱

ملا حسن یزدی یکی از اعلام بزرگ مکتب تشیع در قرن سيزدهم هجری است. بيشتر سنوات عمر شريفش در عتبات عاليات سپری شد. عالمی زاهد و مجتهدی متقی و پارسا بود. زهد و ورع او زبان زد خاص و عام گرديد. از شاگردان آقا سید محمد مجاهد

به مجالس ارشاد و اقامه مجالس عزای اهل بيت، مخصوصا خامس آل عبا حسين زهرا روحی له الفداء اهتمام زياد می نمود و تا آخر عمر به اين امر مواظبت می نمود. مرتبا در منزل خويش و یا به مسجدش اقامه عزا و ترويج مکتب می نمود و خود ذاکری و نوکری آقا سيد الشهدا عليه السلام را افتخار می نمود، و پس از موعظه و پند، مردم را به سوگ حسينی می گريانيد. او کتابی در مقتل به نام مهيج الاحزان دارد.

وی قسمتی از عمر شريفش در تهران صرف تبليغ و تدريس و ترويج گذشت، اما اواخر عمر را مرتبا ساکن کربلا گرديد و با صاحب ضوابط (سيد ابراهيم) آمد و شد و صميميتی وافر داشت.

معظم له حدود 1264 هجری در کربلای حسينی در کنار تربت شهدا مدفون شد.

منابع

  • سایت شعائر