التتمة فی تواریخ الأئمة (کتاب): تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(رده)
سطر ۱: سطر ۱:
[[پرونده:Ketab72.jpg|بندانگشتی|التتمة في تواريخ الأئمة عليهم‌السلام]]
+
[[پرونده:Ketab72.jpg|بندانگشتی|240px|]]
 +
کتاب '''«التَّتِمّة فی تواریخ الأئمّة»''' تألیف سید تاج‌‌الدین حسینى عاملى، عالم [[شیعه]] در قرن یازدهم قمری است، که به موضوع تاریخ زندگی [[چهارده معصوم]] (علیهم‌السلام) پرداخته است.
  
اين كتاب در موضوع تاريخ چهارده معصوم(عليهم‌السلام) و نوشته سيد تاج‌ الدين حسينى عاملى عالم قرن يازدهم است. مؤلف كلياتى از شرح حال هر يك از چهارده معصوم را كه تقريباً منحصر به احوال شخصى آنان است بيان كرده و در مواردى به تفصيل بيشترى درباره چگونگى رحلت آن معصوم می‌پردازد.
+
== مؤلف ==
 +
سید تاج الدین بن علی حسینی عاملی در اواخر قرن دهم و اوایل قرن یازدهم می زیسته است. [[شیخ حر عاملی]] در [[امل الآمل فی علماء جبل عامل (کتاب)|امل الآمل]] از وی با عناوینی چون محدث، فقیه و زاهد یاد کرده و او را صاحب مؤلفاتی می داند که فقط به همین کتاب «التتمه فی تواریخ الائمه» اشاره کرده و از دیگر آثار وی نام نمی برد.
  
اقتضاى اختصار كتاب سبب شده مؤلف از منابع خود نام نبرد مگر در مواردى معدود كه فقط به نام مؤلفان كتب مانند [[کلینی، محمد بن یعقوب|كلينى]]، مفيد، ابن خشاب و... اشاره كرده و نشان ميدهد از چه كتبى نقل كرده است. در مواردى هم پس از نقل قول اصلى و مورد نظر خود با واژه «قيل» به اقوال ديگر پرداخته است. در هر صورت محققان كتاب، يك يك منابع مؤلف را استخراج كرده و آنها را در پاورقى آورده‌اند.
+
== معرفی کتاب ==
 +
[[آقا بزرگ تهرانی]] در [[الذریعه الی تصانیف الشیعه|الذریعة]]، تاریخ تألیف کتاب «التتمة فی معرفة الائمة» را در سال ۱۰۱۸ ق. نوشته است.
  
سيد تاج‌ الدين در مقدمه كتاب خود، شناخت كامل ائمه و اهل بيت را به اطلاع از ولادت و وفات و مدت عمرو همسران و فرزندان و ديگر احوال شخصى آن حضرات مى داند و مى گويد به مناقب آنان اشاره نكردم زيرا آن موضوعى مشكل است.  
+
سید تاج‌ الدین در مقدمه کتاب خود، شناخت کامل [[ائمه اطهار|ائمه]] و [[اهل البیت|اهل بیت]] علیهم‌السلام را به اطلاع از ولادت و وفات و مدت عمر و همسران و فرزندان و دیگر احوال شخصى آن حضرات مى داند و مى گوید به مناقب آنان اشاره نکردم زیرا آن موضوعى مشکل است.
  
كتاب تتمه به تناسب چهارده معصوم به چهارده فصل تقسيم شده و در هر فصل به يكى از آن بزرگواران پرداخته است.
+
مؤلف، کلیاتى از شرح حال هر یک از چهارده [[معصوم]] را که تقریباً منحصر به احوال شخصى آنان است بیان کرده و در مواردى به تفصیل بیشترى درباره چگونگى رحلت آن معصوم می‌پردازد. این کتاب به تناسب چهارده معصوم به چهارده فصل تقسیم شده و در هر فصل به یکى از آن بزرگواران پرداخته است.
  
== منبع ==
+
اقتضاى اختصار کتاب سبب شده مؤلف از منابع خود نام نبرد، مگر در مواردى معدود که فقط به نام مؤلفان کتب مانند [[کلینی، محمد بن یعقوب|شیخ کلینى]]، [[شیخ مفید]]، [[ابن خشاب]] و... اشاره کرده و نشان می دهد از چه کتبى نقل کرده است. در مواردى هم پس از نقل قول اصلى و مورد نظر خود با واژه «قیل» به اقوال دیگر پرداخته است.
ویکی نور
 
  
[[رده:منابع تاریخ زندگی ائمه (ع)]]
+
==منابع==
 +
 
 +
* "التتمة فی تواریخ الائمة"، ویکی نور.
 +
 
 +
[[رده:منابع تاریخ زندگی ائمه (ع)]][[رده:منابع با موضوع اهل البیت علیهم السلام]]
 +
[[رده:کتابهای با موضوع اهل البیت علیهم السلام]][[رده:سرگذشت نامه ها]]

نسخهٔ ‏۲۸ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۳۸

Ketab72.jpg

کتاب «التَّتِمّة فی تواریخ الأئمّة» تألیف سید تاج‌‌الدین حسینى عاملى، عالم شیعه در قرن یازدهم قمری است، که به موضوع تاریخ زندگی چهارده معصوم (علیهم‌السلام) پرداخته است.

مؤلف

سید تاج الدین بن علی حسینی عاملی در اواخر قرن دهم و اوایل قرن یازدهم می زیسته است. شیخ حر عاملی در امل الآمل از وی با عناوینی چون محدث، فقیه و زاهد یاد کرده و او را صاحب مؤلفاتی می داند که فقط به همین کتاب «التتمه فی تواریخ الائمه» اشاره کرده و از دیگر آثار وی نام نمی برد.

معرفی کتاب

آقا بزرگ تهرانی در الذریعة، تاریخ تألیف کتاب «التتمة فی معرفة الائمة» را در سال ۱۰۱۸ ق. نوشته است.

سید تاج‌ الدین در مقدمه کتاب خود، شناخت کامل ائمه و اهل بیت علیهم‌السلام را به اطلاع از ولادت و وفات و مدت عمر و همسران و فرزندان و دیگر احوال شخصى آن حضرات مى داند و مى گوید به مناقب آنان اشاره نکردم زیرا آن موضوعى مشکل است.

مؤلف، کلیاتى از شرح حال هر یک از چهارده معصوم را که تقریباً منحصر به احوال شخصى آنان است بیان کرده و در مواردى به تفصیل بیشترى درباره چگونگى رحلت آن معصوم می‌پردازد. این کتاب به تناسب چهارده معصوم به چهارده فصل تقسیم شده و در هر فصل به یکى از آن بزرگواران پرداخته است.

اقتضاى اختصار کتاب سبب شده مؤلف از منابع خود نام نبرد، مگر در مواردى معدود که فقط به نام مؤلفان کتب مانند شیخ کلینى، شیخ مفید، ابن خشاب و... اشاره کرده و نشان می دهد از چه کتبى نقل کرده است. در مواردى هم پس از نقل قول اصلى و مورد نظر خود با واژه «قیل» به اقوال دیگر پرداخته است.

منابع

  • "التتمة فی تواریخ الائمة"، ویکی نور.