سوره بیّنه: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(ایجاد صفحه)
سطر ۱: سطر ۱:
#تغییرمسیر [[سوره بينة/متن و ترجمه سوره]]
+
{{بخشی از یک کتاب}}
 +
 
 +
 
 +
'''منبع:''' ترجمه مجمع البيان في تفسير القرآن، ج‌27، ص: 207
 +
 
 +
 
 +
'''نویسنده:''' فضل بن حسن طبرسی
 +
 
 +
 
 +
سوره البینة [[مدنی]] و بعضى هم [[مکی]] گفته‌اند، و آن را سوره «بريه» و سوره «قيامه» نیز ناميده‌اند.
 +
 
 +
== عدد آيات ==
 +
 
 +
نه آيه بصرى و هشت آيه است از نظر ديگران.اختلاف آن در آيه « مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ» است كه از نظر بصريها يك آيه است.
 +
 
 +
== فضيلت سوره ==
 +
 
 +
ابى بن كعب از [[پیامبر]] صلّى اللَّه عليه و آله روايت كرده كه هر كس آن را قرائت كند در روز قيامت با «خيرالبريّه» خواهد بود خواه مسافر باشد و يا مقيم باشد.
 +
 
 +
و از ابى الدرداء روايت شده كه پيغمبر (ص) فرمود، اگر مردم مى دانستند كه در سوره (لم يكن) چه اثر و فايده‌اى است هر آينه خانواده و مال خود را تعطيل گذارده و آن را مي آموختند، پس مردى از قبيله خزاعه گفت يا رسول اللَّه چه اجري است، فرمود: هرگز منافقى يا بنده‌اى كه در قلبش شكّى در باره خداى عزّ و جل داشته باشد آن را نمي خواند، قسم بخدا كه فرشتگان از روزى كه خدا آسمانها و زمين‌ها را آفريده آن را قرائت مي كنند و از خواندن آن خسته نمي شوند.
 +
هيچ بنده‌اى نيست كه آن را در شب بخواند مگر اينكه خدا فرشتگانى مبعوث كند كه او را در دين و دنيايش حفظ كنند و براى او طلب آمرزش و رحمت نمايند، پس اگر در روز بخواند به او عطا فرمايد از ثواب به اندازه آنچه آفتاب و روز بر آن تابيده و پرده شب آن را تاريك كند... .
 +
 
 +
ابو بكر حضرمى از حضرت [[امام باقر]] عليه السلام روايت كرده كه فرمود، هر كس سوره «لم يكن» را بخواند از شرك بيزار و دور، و داخل گرديده مي شود در دين محمد (ص) و خدا او را در روز قيامت مؤمن مبعوث نموده و حساب او را آسان خواهد كشيد.
 +
 
 +
==پیوست==
 +
[[سوره بينة/متن و ترجمه سوره|متن و ترجمه سوره]]
 +
 
 +
[[رده:سوره های قرآن]]

نسخهٔ ‏۳ سپتامبر ۲۰۱۲، ساعت ۱۲:۲۴

این مدخل از دانشنامه هنوز نوشته نشده است.

Icon book.jpg

محتوای فعلی بخشی از یک کتاب متناسب با عنوان است.

(احتمالا تصرف اندکی صورت گرفته است)


منبع: ترجمه مجمع البيان في تفسير القرآن، ج‌27، ص: 207


نویسنده: فضل بن حسن طبرسی


سوره البینة مدنی و بعضى هم مکی گفته‌اند، و آن را سوره «بريه» و سوره «قيامه» نیز ناميده‌اند.

عدد آيات

نه آيه بصرى و هشت آيه است از نظر ديگران.اختلاف آن در آيه « مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ» است كه از نظر بصريها يك آيه است.

فضيلت سوره

ابى بن كعب از پیامبر صلّى اللَّه عليه و آله روايت كرده كه هر كس آن را قرائت كند در روز قيامت با «خيرالبريّه» خواهد بود خواه مسافر باشد و يا مقيم باشد.

و از ابى الدرداء روايت شده كه پيغمبر (ص) فرمود، اگر مردم مى دانستند كه در سوره (لم يكن) چه اثر و فايده‌اى است هر آينه خانواده و مال خود را تعطيل گذارده و آن را مي آموختند، پس مردى از قبيله خزاعه گفت يا رسول اللَّه چه اجري است، فرمود: هرگز منافقى يا بنده‌اى كه در قلبش شكّى در باره خداى عزّ و جل داشته باشد آن را نمي خواند، قسم بخدا كه فرشتگان از روزى كه خدا آسمانها و زمين‌ها را آفريده آن را قرائت مي كنند و از خواندن آن خسته نمي شوند. هيچ بنده‌اى نيست كه آن را در شب بخواند مگر اينكه خدا فرشتگانى مبعوث كند كه او را در دين و دنيايش حفظ كنند و براى او طلب آمرزش و رحمت نمايند، پس اگر در روز بخواند به او عطا فرمايد از ثواب به اندازه آنچه آفتاب و روز بر آن تابيده و پرده شب آن را تاريك كند... .

ابو بكر حضرمى از حضرت امام باقر عليه السلام روايت كرده كه فرمود، هر كس سوره «لم يكن» را بخواند از شرك بيزار و دور، و داخل گرديده مي شود در دين محمد (ص) و خدا او را در روز قيامت مؤمن مبعوث نموده و حساب او را آسان خواهد كشيد.

پیوست

متن و ترجمه سوره