نوشتار پیشنهادی هفته ۲۰: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(۴ نسخهٔ میانیِ همین کاربر نمایش داده نشده است)
سطر ۱: سطر ۱:
 
{{نوشتار پیشنهادی صفحه اول
 
{{نوشتار پیشنهادی صفحه اول
|عنوان=ملاصدرا
+
|عنوان=صلوات
 
|متن=
 
|متن=
محمد بن ابراهیم صدرالدین شیرازى (م 1050 ق)، معروف به '''صدرالمتألهین''' و '''ملاصدرا'''، فیلسوف بزرگ جهان [[اسلام]] و صاحب مكتب فلسفى «[[حكمت متعالیه]]» است. از او تالیفات عدیده ای که غالب آنها به شیوه فلسفی نگاشته شده است، برجای مانده است.
+
'''صَلَوات'''، ذکر خاصی است که مسلمانان به وسیله آن برای [[پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله]] از خداوند طلب رحمت بیشتر می نمایند. دستور صلوات فرستادن بر پیامبر در آیه ۵۶ [[سوره احزاب]] ([[آیه صلوات]]) آمده است. در احادیث فضیلت های بسیاری برای صلوات ذکر شده است.
  
==زندگی نامه==
+
شیعیان مطابق با احادیث وارده آل و خاندان آن حضرت را نیز در این صلوات شریک نموده با جمله دعایی «اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحمّدٍ وَ آلِ مُحمّد» صلوات می فرستند.
 +
 
 +
==معنای صلوات==
 +
صلوات جمع صلاة از ریشه «ص ل و» به معنی دعا و تبریک و تمجید است و [[نماز]] را به جهت این که شامل [[دعا]] می‌شود، «صلاة» می‌گویند.
 +
 
 +
در اصطلاح دینی، درود خاص بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله را صلوات می گویند. عبارتی که معمولا [[شیعیان]] برای این درود به کار می برند به این صورت است: «اللهم صلّ علی محمّد و آل محمّد»
 +
 
 +
در این ذکر از خداوند خواسته می شود که محمد (صلی الله علیه و آله) و آل طاهرینش را مشمول ثنای نیکو و رحمت و برکت و تحیت خود گرداند.
  
ملاصدرا بنا به نقلی در ظهر روز نهم [[جمادی الاول]] سال 980 ق دیده به جهان گشود. پدرش میرزا ابراهیم بن یحیی قوامی شیرازی از كارگزاران ولایت فارس یا بازرگانی سرشناس و امین در بازار بود. وی با انتخاب معلمان و اساتید خوب و مجرب در تربیت یگانه فرزندش كوشید و در آموزش علوم متعارف زمان كوتاهی نكرد تا آن كه در 16 سالگی او را به كار تجارت به [[بصره]] فرستاد و محمد در مدت سه ماهی كه آنجا بود به [[زیارت]] عتبات نیز مشرف شد و با شنیدن خبر مرگ پدر به شیراز برگشت و مدتی مشغول رسیگی به امور دارایی های پدر شد اما در همه این مدت دل در گرو تحصیل داشت تا سرانجام با سپردن مغازه و املاك پدر به دایی خود كه مردی درستكار بود برای ادامه تحصیل راهی [[اصفهان]] شد
 
 
}}
 
}}
 +
<noinclude>
 +
[[رده:نوشتارهای پیشنهادی هفته های سال]]
 +
</noinclude>

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۶ مهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۰۵:۴۲

مقاله پیشنهادی

صلوات

صَلَوات، ذکر خاصی است که مسلمانان به وسیله آن برای پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله از خداوند طلب رحمت بیشتر می نمایند. دستور صلوات فرستادن بر پیامبر در آیه ۵۶ سوره احزاب (آیه صلوات) آمده است. در احادیث فضیلت های بسیاری برای صلوات ذکر شده است.

شیعیان مطابق با احادیث وارده آل و خاندان آن حضرت را نیز در این صلوات شریک نموده با جمله دعایی «اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحمّدٍ وَ آلِ مُحمّد» صلوات می فرستند.

معنای صلوات

صلوات جمع صلاة از ریشه «ص ل و» به معنی دعا و تبریک و تمجید است و نماز را به جهت این که شامل دعا می‌شود، «صلاة» می‌گویند.

در اصطلاح دینی، درود خاص بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله را صلوات می گویند. عبارتی که معمولا شیعیان برای این درود به کار می برند به این صورت است: «اللهم صلّ علی محمّد و آل محمّد»

در این ذکر از خداوند خواسته می شود که محمد (صلی الله علیه و آله) و آل طاهرینش را مشمول ثنای نیکو و رحمت و برکت و تحیت خود گرداند. ...ادامه