سید محمد معصوم: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(اضافه کردن رده)
 
(۳ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
{<I>منبع اين نوشتار يک سايت است. آن را با نوشته خودتان جايگزين کنيد.</I>}
+
'''سید محمد معصوم''' (م، ۱۲۵۵ ق) معروف به سید قصیر (مشهدی)، سیدی جلیل و عالمی [[فقیه]] بود. پدرش حاج میرزا معصوم (م، ۱۲۳۲ ق)، یکی از اعلام و [[زهد|زهّاد]] معروف عصر خویش بوده است.  
  
حاج ميرزا معصوم یکی از اعلام و زهاد معروف عصر خويش بوده که در سال 1232 فوت نمود. فرزندش سيد محمد معصوم معروف به سيد قصير (مشهدی) سيدی جليل و عالمی فقيه بود. سيد محمد از کرسی درس علمای عراق حضرات: بهبهانی، سيد بحر العلوم، مرحوم کاشف الغطاء و ديگر اساتيد سالها بهره مند بود و خود مجتهدی کامل و دانشمندی پرهيزکار گرديد.
+
سید محمد از کرسی درس علمای [[عراق]] از جمله: [[وحید بهبهانی]]، [[سید محمد مهدی بحرالعلوم|سید بحرالعلوم]]، [[شیخ جعفر کاشف الغطاء]] و اساتیدی دیگر سالها بهره مند بود و خود مجتهدی کامل و دانشمندی پرهیزکار گردید.
  
سنوات عمر اين آقا نيز مانند پدرش بيشتر در ارض اقدس رضوی سپری شد و از کرسی درس او فضلائی چند به درجه علمی او نايل آمدند. نوشته اند سيد محمد چند سالی را اصفهان اقامت گزيد و در آنجا تدريس می نمود و آقايان شفتی و کرباسی سيد مزبور را خيلی اکرام و از او تجليل می نمودند. از آثار معروف از یک دوره فقه مبسوط به نام مصابيح و شرحی بر لمعه شهيد و رساله در طهارة می باشد. نوشته اند سيد مذکور در اواخر عمر قسمتی از بدنش فلج شد و از معالجه ها سودی نگرفت و سرانجام در سال 1255 (اوسط قرن سيزدهم) در تهران وفات نمود و جنازه او با احترام تمام در مشهد مقدس به خاک رفت. بعد از او فرزند بزرگوارش سيد حسين معصوم وارث علوم خاندان خويش گرديد.
+
سنوات عمر این عام بزرگ نیز مانند پدرش بیشتر در ارض اقدس رضوی ([[مشهد]]) سپری شد و از کرسی درس او فضلائی چند به درجه علمی او نایل آمدند. نوشته اند سید محمد چند سالی را در [[اصفهان]] اقامت گزید و در آنجا تدریس می نمود و [[سید محمد باقر شفتی|سید شفتی]] و مرحوم کرباسی، او را خیلی اکرام و از او تجلیل می نمودند.  
 +
 
 +
از آثار معروف ایشان، یک دوره [[فقه]] مبسوط به نام «مصابیح» و شرحی بر «[[اللمعة الدمشقية (کتاب)|لمعه]]» [[شهید اول]] و رساله ای در «طهارة» می باشد.  
 +
 
 +
نوشته اند سید معصوم در اواخر عمر قسمتی از بدنش فلج شد و از معالجه ها سودی نگرفت و سرانجام در سال ۱۲۵۵ قمری در [[تهران]] وفات نمود و جنازه او با احترام تمام در [[مشهد]] مقدس به خاک سپرده شد. بعد از او فرزند بزرگوارش سید حسین معصوم وارث علوم خاندان خویش گردید.
 +
 
 +
==منابع==
 +
 
 +
* سایت شعائر
  
منبع:سایت شعائر
 
 
[[رده:علمای قرن سیزدهم]]
 
[[رده:علمای قرن سیزدهم]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۶ دسامبر ۲۰۲۰، ساعت ۰۶:۴۵

سید محمد معصوم (م، ۱۲۵۵ ق) معروف به سید قصیر (مشهدی)، سیدی جلیل و عالمی فقیه بود. پدرش حاج میرزا معصوم (م، ۱۲۳۲ ق)، یکی از اعلام و زهّاد معروف عصر خویش بوده است.

سید محمد از کرسی درس علمای عراق از جمله: وحید بهبهانی، سید بحرالعلوم، شیخ جعفر کاشف الغطاء و اساتیدی دیگر سالها بهره مند بود و خود مجتهدی کامل و دانشمندی پرهیزکار گردید.

سنوات عمر این عام بزرگ نیز مانند پدرش بیشتر در ارض اقدس رضوی (مشهد) سپری شد و از کرسی درس او فضلائی چند به درجه علمی او نایل آمدند. نوشته اند سید محمد چند سالی را در اصفهان اقامت گزید و در آنجا تدریس می نمود و سید شفتی و مرحوم کرباسی، او را خیلی اکرام و از او تجلیل می نمودند.

از آثار معروف ایشان، یک دوره فقه مبسوط به نام «مصابیح» و شرحی بر «لمعه» شهید اول و رساله ای در «طهارة» می باشد.

نوشته اند سید معصوم در اواخر عمر قسمتی از بدنش فلج شد و از معالجه ها سودی نگرفت و سرانجام در سال ۱۲۵۵ قمری در تهران وفات نمود و جنازه او با احترام تمام در مشهد مقدس به خاک سپرده شد. بعد از او فرزند بزرگوارش سید حسین معصوم وارث علوم خاندان خویش گردید.

منابع

  • سایت شعائر