فضیلت شب و روز جمعه: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «از رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم ) روایت شده است که : ((شب و روز جمعه بیست و...» ایجاد کرد)
 
(ویرایش)
 
(۱ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۱ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
از رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم ) روایت شده است که : ((شب و روز جمعه بیست و چهار ساعت است و در هر ساعت ، حق تعالی ششصد هزار نفر را از جهنم آزاد می کند.)) از امام صادق (علیه السلام ) نیز وارد شده است که : ((هر کس ، مابین زوال (ظهر) روز پنج شنبه تا زوال روز جمعه بمیرد، خداوند او را از [[فشار قبر]] پناه دهد.))
+
{{مقاله خوب}}
در روایات آمده است که شب جمعه ، وقت استجابت دعاست . در روایتی دیگر آمده است که چون شب جمعه می آید ماهیان دریا، از آب سر بیرون می آورند و وحشیان صحرا، گردن می کشند و حق تعالی را ندا می کنند که : پروردگارا ما را به گناه آدمیان عذاب مکن ! از امام صادق (علیه السلام ) روایت شده که : ((بپرهیزید از گناه در شب جمعه ، که عقوبت گناهان در آن شب مضاعف است ؛ چنانچه ثواب حسنات مضاعف است و هر که معصیت خدا را در شب جمعه ترک کند، حق تعالی گناهان گذشته او را بیامرزد و هر که در شب جمعه ، معصیتی را علانیه (علنی ) انجام دهد حق تعالی او را به گناهان جمیع عمرش عذاب کند و عذاب آن آن گناه را بر او مضاعف کند.<ref>مفاتیح الجنان ، ص 50، فصل چهارم ، در فضیلت و اعمال شب و روز جمعه .</ref>
+
 
 +
برخی از [[احادیث]] در فضیلت شب و روز [[جمعه‌‌‌‌|جمعه]]:
 +
 
 +
* از [[پیامبر اسلام|رسول خدا]] (صلی الله علیه و آله و سلم) روایت شده است که: شب و روز جمعه بیست و چهار ساعت است و در هر ساعت، حق تعالی ششصد هزار نفر را از [[جهنم]] آزاد می کند.  
 +
* از [[امام صادق علیه السلام|امام صادق]] (علیه السلام) نیز وارد شده است که: هر کس، مابین زوال (ظهر) روز پنج شنبه تا زوال روز جمعه بمیرد، خداوند او را از فشار [[قبر]] پناه دهد.
 +
* در روایات آمده است که شب جمعه، وقت استجابت [[دعا]] است.  
 +
* در روایتی دیگر آمده است که چون شب جمعه می آید ماهیان دریا، از آب سر بیرون می آورند و وحشیان صحرا، گردن می کشند و حق تعالی را ندا می کنند که: پروردگارا ما را به گناه آدمیان عذاب مکن!  
 +
* از امام صادق (علیه السلام) روایت شده که: بپرهیزید از [[گناه]] در شب جمعه، که عقوبت گناهان در آن شب مضاعف است؛ چنانچه [[ثواب]] حسنات مضاعف است و هر که [[معصیت]] خدا را در شب جمعه ترک کند، حق تعالی گناهان گذشته او را بیامرزد و هر که در شب جمعه، معصیتی را علانیه (علنی) انجام دهد حق تعالی او را به گناهان جمیع عمرش عذاب کند و عذاب آن گناه را بر او مضاعف کند.<ref>مفاتیح الجنان، ص ۵۰، فصل چهارم، در فضیلت و اعمال شب و روز جمعه.</ref>
  
 
==پانویس==
 
==پانویس==
<references/>
+
<references />
  
 
==منابع==
 
==منابع==
*آداب معنوی 2000 عمل مستحب و مکروه, ابرقویی، روح الله ,قم: حرم، 1381.
+
 
 +
*آداب معنوی ۲۰۰۰ عمل مستحب و مکروه، روح الله ابرقویی، قم، حرم، ۱۳۸۱.
  
 
[[رده:آداب روزهای خاص]]
 
[[رده:آداب روزهای خاص]]
 
[[رده:روزهای هفته]]
 
[[رده:روزهای هفته]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۷ ژانویهٔ ۲۰۲۰، ساعت ۱۲:۱۸


برخی از احادیث در فضیلت شب و روز جمعه:

  • از رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) روایت شده است که: شب و روز جمعه بیست و چهار ساعت است و در هر ساعت، حق تعالی ششصد هزار نفر را از جهنم آزاد می کند.
  • از امام صادق (علیه السلام) نیز وارد شده است که: هر کس، مابین زوال (ظهر) روز پنج شنبه تا زوال روز جمعه بمیرد، خداوند او را از فشار قبر پناه دهد.
  • در روایات آمده است که شب جمعه، وقت استجابت دعا است.
  • در روایتی دیگر آمده است که چون شب جمعه می آید ماهیان دریا، از آب سر بیرون می آورند و وحشیان صحرا، گردن می کشند و حق تعالی را ندا می کنند که: پروردگارا ما را به گناه آدمیان عذاب مکن!
  • از امام صادق (علیه السلام) روایت شده که: بپرهیزید از گناه در شب جمعه، که عقوبت گناهان در آن شب مضاعف است؛ چنانچه ثواب حسنات مضاعف است و هر که معصیت خدا را در شب جمعه ترک کند، حق تعالی گناهان گذشته او را بیامرزد و هر که در شب جمعه، معصیتی را علانیه (علنی) انجام دهد حق تعالی او را به گناهان جمیع عمرش عذاب کند و عذاب آن گناه را بر او مضاعف کند.[۱]

پانویس

  1. مفاتیح الجنان، ص ۵۰، فصل چهارم، در فضیلت و اعمال شب و روز جمعه.

منابع

  • آداب معنوی ۲۰۰۰ عمل مستحب و مکروه، روح الله ابرقویی، قم، حرم، ۱۳۸۱.