ميرزا حسن سبزواری: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانشنامه‌ی اسلامی
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جز (صفحه‌ای جدید حاوی '{<I>منبع اين نوشتار يک سايت است. آن را با نوشته خودتان جايگزين کنيد.</I>} علامه شهيد...' ایجاد کرد)
 
 
(۳ نسخه‌ٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
{<I>منبع اين نوشتار يک سايت است. آن را با نوشته خودتان جايگزين کنيد.</I>}
+
علامه شهید میرزا حسن سبزواری فرزند میرزا اسماعیل علوی سبزواری، یکی از علمای بزرگ [[شیعه]] در سبزوار بود. پدر بزرگوارش و همچنین اجداد و دودمانش همگان [[سادات|ساداتی]] جلیل القدر و اهل علم و فضیلت بودند و در عصر خویش از پرچمداران بزرگ [[تشيع|تشیع]] سرخ علوی. [[فقیه|فقیهی]] مجتهد و سیدی مفسر و ادیبی ماهر.  
  
علامه شهيد ميرزا حسن سبزواری فرزند ميرزا اسماعيل علوی سبزواری یکی از علمای بزرگ شيعه در سبزوار بود. فقيهی مجتهد و سيدی مفسر و اديبی ماهر. سالها در سبزوار و مشهد مقدمات علوم فقهی را به پايان برد و عازم نجف گرديد و در برهه ای از زمان محضر درس شيخ انصاری را درک نمود و پس از فوت شيخ، از محضر علمای نجف امثال ميرزای بزرگ استفاده نمود و خود به مراتب علمی و درجه اجتهاد نائل آمد و به زادگاه خويش مراجعت نمود و در جمله مدرسين و مروجين بزرگ مکتب بود و آثاری از ابنيه و مؤسسات خيريه ايجاد نمود. چند سفر در معيت شيعيان به سفر حج مشرف شد و راهنمائی برای مردم عصر خويش بود.
+
سالها در سبزوار و مشهد مقدمات علوم [[فقه|فقهی]] را به پایان برد و عازم [[نجف]] گردید و در برهه ای از زمان محضر درس [[شیخ مرتضی انصاری|شیخ انصاری]] را درک نمود و پس از فوت شیخ، از محضر علمای نجف امثال [[میرزا محمدحسن شیرازی|میرزای بزرگ]] استفاده نمود و خود به مراتب علمی و درجه [[اجتهاد]] نائل آمد و به زادگاه خویش مراجعت نمود و در جمله مدرسین و مروجین بزرگ مکتب بود و آثاری از ابنیه و مؤسسات خیریه ایجاد نمود. چند سفر در معیت [[شیعه|شیعیان]] به سفر [[حج]] مشرف شد و راهنمائی برای مردم عصر خویش بود.
  
شهداء الفضيله می نويسد: در یکی از سفرها بعد از مناسک حج قبل از رسيدن به مدينه در راه به دست اعراب بيابان گرد ناگهان به شهادت رسيد که الاعراب اشد کفرا و نفاقا. پيکر خون آلود او را شيعيان در مدينه به کنار ائمه بقيع دفن نمودند. او افتخاری به افتخارات آل رسول افزود، و در راه خانه معبود و مسير معشوق به صف شهدا پيوست و زنده جاويد گشت. پدر بزرگوارش و همچنين اجداد و دودمانش همگان ساداتی جليل القدر و اهل علم و فضيلت بودند و در عصر خويش از پرچمداران بزرگ تشيع سرخ علوی. روانشان شاد باد.
+
«[[شهداء الفضيلة (کتاب)|شهداء الفضیله]]» می نویسد: در یکی از سفرها بعد از مناسک حج قبل از رسیدن به [[مدینه]] در راه به دست اعراب بیابان گرد به شهادت رسید که «الاعراب اشد کفرا و نفاقا». پیکر خون آلود او را شیعیان در مدینه به کنار ائمه [[بقیع]] دفن نمودند. او افتخاری به افتخارات آل رسول افزود، و در راه خانه معبود و مسیر معشوق به صف شهدا پیوست و زنده جاوید گشت. روانشان شاد باد.
  
منبع:سايت شعائر
+
==منابع==
 +
 
 +
* سايت شعائر
 +
 
 +
[[رده:علمای قرن چهاردهم]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۱ اوت ۲۰۱۹، ساعت ۱۲:۴۱

علامه شهید میرزا حسن سبزواری فرزند میرزا اسماعیل علوی سبزواری، یکی از علمای بزرگ شیعه در سبزوار بود. پدر بزرگوارش و همچنین اجداد و دودمانش همگان ساداتی جلیل القدر و اهل علم و فضیلت بودند و در عصر خویش از پرچمداران بزرگ تشیع سرخ علوی. فقیهی مجتهد و سیدی مفسر و ادیبی ماهر.

سالها در سبزوار و مشهد مقدمات علوم فقهی را به پایان برد و عازم نجف گردید و در برهه ای از زمان محضر درس شیخ انصاری را درک نمود و پس از فوت شیخ، از محضر علمای نجف امثال میرزای بزرگ استفاده نمود و خود به مراتب علمی و درجه اجتهاد نائل آمد و به زادگاه خویش مراجعت نمود و در جمله مدرسین و مروجین بزرگ مکتب بود و آثاری از ابنیه و مؤسسات خیریه ایجاد نمود. چند سفر در معیت شیعیان به سفر حج مشرف شد و راهنمائی برای مردم عصر خویش بود.

«شهداء الفضیله» می نویسد: در یکی از سفرها بعد از مناسک حج قبل از رسیدن به مدینه در راه به دست اعراب بیابان گرد به شهادت رسید که «الاعراب اشد کفرا و نفاقا». پیکر خون آلود او را شیعیان در مدینه به کنار ائمه بقیع دفن نمودند. او افتخاری به افتخارات آل رسول افزود، و در راه خانه معبود و مسیر معشوق به صف شهدا پیوست و زنده جاوید گشت. روانشان شاد باد.

منابع

  • سايت شعائر